Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie dziewczęta

który to tc ??? już się pogubiłam

Polecane posty

Gość pomóżcie dziewczęta

macie jakąś sprawdzoną stronkę, która wylicz który to tydzień ciąży?? ale sprawdzoną i dokładną bo już się pogubiłam:o

Gość jghfgf
wpisz w google- dziecko haczewski

Gość pomóżcie dziewczęta
ok dziękuje:) na mamazone wyszedł mi 9 tydzień od ost @, na haczewskim 8 tydzień i 2 dzień. ok uspokoiłam się, dzięki:)

Gość pomóżcie dziewczęta
na ebobas też wyszedł 9 tydzień. więc już sama nie wiem co jest grane, ost. @ 14.08.

no to wszędzie wyszło ci tak samo :) tam gdzie podają że np 8w2d znaczy że tyle za tobą a tam gdzie podaja że 9 tydzień (bez dni) to podają który tydzień właśnie trwa :) czyli jak pisze że 8w2d znaczy że tyle za tobą i jesteś w 3 dniu 9 tygodnia :)

Gość gryczka
Ale czemu to ma tak wielkie znaczenie? Zresztą 8 tydzień i 2 dni to już 9 tydzień:-)

Gość pomóżcie dziewczęta
już mówię o co chodzi, bo 10.11 jestem umówiona na prenatalne( badają przezierność karkową- wiecie na pewno o co chodzi), a je się robi w jakimś konkretnym tygodniu i boję się, że tam pojadę i Pani powie, że jest za późno:o

Gość gryczka
Margines jest dosyć duży, zaleca się je zrobić między 11 tygodniem a bodajże 13 i 6 dniem :-) Tak że spokojnie :-)

Gość gryczka
Jeśli miałaś ostatnią @ 14.08. to będziesz podczas usg w 12 tygodniu + 5 dniu.

Gość pomóżcie dziewczęta
no, ale najlepiej ponoć w 12,a ja nie wiem czy się załapię bo za 4 tygodnie będę w 13:| tak????

Gość pomóżcie dziewczęta
gryczka to myślisz, że może być?czy lepiej zadzwonić, i umówić się na tydzień wcześniej???? to kosztuje ponad 200zł, więc jak już płacić to wolałabym , żeby było to wtedy kiedy trzeba.:)

najlepiej zadzwoń powiedz w którym dokładnie teraz jesteś dniu czyli te 8w2d i powiedz że chcesz na te badania i niech ci pielęgniarka dobierze najlepszy termin bo ona się najlepiej na tym zna :)

Gość gryczka
Mami dobrze pisze:-) Ale jeśli pójdziesz tego 10.11. to też będzie OK.

wow wkońcu ktoś mi napisał że dobrze pisze bo zwykle na mnie psy wieszają :D:D:D że albo jestem za porodem sn a nie cc albo że wyrodna matka bo małej dałam krowie mleko w wieku 7 miesięcy albo jeszcze inne rzeczy :D:D:D miło wkońcu przeczytac że dobrze piszę dziękuję bardzo :)

Gość gryczka
Mami:-D Psy wieszają, że jesteś za sn?? Też jestem bardzo za sn, ale niestety nie będzie mi dane :-(

zawsze znajdzie się ktoś komu się nasze poglądy nie podobają :D:D:D a jesli jest temat w stylu "boję się porodu" i ja tam napisze że ból porodowy to pikus w porównaniu z bólami po cesarce to sie dowiaduje że cierpiętnice robię z siebie, że się nie znam, że podświadomie chcę by inne cierpiały skoro ja cierpiałam itp :D:D:D tyle że po sn po 2 godzinach idziesz pod prysznic i nie pamiętasz że rodziłaś (co najwyżej przez pierwszą dobe czujesz ciągnięcie szwów po niacięciu) a po cesarce przez pierwsze 3 dni dziewczyny ledwo chodzą a ból towarzyszy im nawet do miesiąca po cesarce :/ ehhh co zrobić a najbardziej mnie rozwala jak czytam że się nie znam bo nie jestem lekarzem :D owszem nie jestem ale mam matkę lekarza która miała cesarkę a sama w pierwszej ciąży przeleżałam 3 miesiące w szpitalu na patologii i się naoglądałam :D:D:D ale co zrobić te wystraszone gówniary co płacza jak je komar ugryzie lepiej się znają :D

gryczka ja teoretycznie powinnam iść do okulisty po papierek że mam mieć cc ale strasznie bym się boła cc więc wole zaryzykować wkońcu przy pierwszym porodzie nic się nie stało a wręcz wzrok mi się poprawił to może i teraz tak będzie :) strach przed cc jest większy niż strach o to że bedzie trzeba znowu nosić okulary :D:D:D

Gość gryczka
:-) Ja bym też może zaryzykowała, ale mąż nie chce mi pozwolic. Boi się, że mi się siatkówka odklei...

mami - ja cię moge wesprzeć w argumentacji, miałam zarówno cc, jak i rodziłam naturalnie i wiem, że poród siłami natury to bułka z masłem w porównaniu do cięcia:-)

ja mam przesuniętą siatkówę :/ ale liczę że mi poród nie zaszkodzi w sumie pytałam okulistki to mówiła że to w sumie mój wybór bo odklejenie się siatkówki przy porodzie może wystąpić tak samo u mnie jak i każdej innej kobiety która ma idealny sokoli wzrok :D ale jeśli bym chciała to ona mi bez problemu da zaświadczenie ale nie chcę :)

znów_mama to zapraszam na te tematy gdzie te strachliwe gówniary tak wychwalają cc :D:D:D nie będę jedyna na której się wyżyją :D:D:D no i kocham ten ich argument że "żony ginekologów maja zawsze cesarki bo oni wiedzą że jest lepsza" :D:D:D jakos moja gin wszystko by oddała za to by rodzić normalnie a nie cc :D

a ja jestem za cc wkoncu mialam ja ze wskazan ale się czułam swietnie po cc, po 12 godzinach sama wstałam( musiałam z przymusu lezeć te 12 godzin) poszłam się wykapac i cały czas sie synkiem zajmowałam nawet w nocy. juz po 1, 5 tygodnia nie czułam ze mialam operację wszystko przy dziecku robiłam sama nikt mi nie pomagał od urodzenia synka;)

Gość gryczka
Ej, dziewczyny, nie straszcie mnie tak tą cesarką :-p Już wystarczająco się jej boję. Co do oczu... Mój okulista powiedział, że jestem na granicy bezpieczeństwa (siatkówka rozrzedzona na brzegach) i on by nie ryzykował... Strasznie bym chciała urodzić sn (i to tak naprawdę sn, mam taki szpital, gdzie można rodzić w dowolnej pozycji, chronią krocze itp), ale przyznam szczerze, że troszkę pietra mam. Gdyby jednak siatkówka się odkleiła... Nie mogłabym zobaczyć mojego synka... Mąż mnie przekonuje, żeby nie ryzykowac.

gryczka jak mus to mus :) wiele kobiet przetwało cc i to co jest po niej i ty przetrwasz :) ja bym się na cc nie zdecydowała bo się strasznie boję ale kto wie może być tak że pójde do szpitala i bedę mieć niespodziewanie cc więc ciesz się że możesz się do tego psychicznie przygotować :) największym plusem cc jest to że cię skurcze omina a wierz mi nie jest to przyjemne :D:D:D

największym plusem cc jest to że cię skurcze omina a wierz mi nie jest to przyjemne--> zalezy w jakim momencie ci zrobia cc , mi po przebiciu wod dopadły takie skurcze ze masakra, choc przebili mi wody okolo godziny przed cc

Gość gryczka
Przy planowanym cc będą czekać na skurcze?

nie nie beda czekać na skurcze ( zalezy jak teraz w szpitalach robią bo w niektórych czekaja na rozpoczecie akcji porodowej przy planowanym cc) u mnie to tak wygladało ze musieli mi przebic wody a potem mnie przygotowywali do cc