Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karatara

Katar u dziecka

Polecane posty

Gość Karatara

Witam, mam półrocznego synka, który od paru dni ma ciągle katarek, chociaż nie zauważyłam innych objawów chorobowych. Dopisuje mu humorek, nie ma gorączki, dobrze je i generalnie wszystko jest ok. Nie wiem, jak mu pomóc, bo ciągle się w tym nosku coś dzieje. Jak sobie radzicie z katarkiem u waszych maluchów? bo przecież nie będę mu podawać tych preparatów dla dorosłych

Gość Odpowiedzi.
Sól morska w sparyu i aspirator.

Już pisałam w podobnym temacie - Euphorbium compositum S do nosa plus Frida lub inny aspirator do noska. U nas niestety też zaczęło się jedynie od furczenia w nosku bez temperatury a pięć dni później skończyło się na antybiotyku niestety. Radzę włączyć nawilżacz, wysoko malucha układać i na boczku - by wydzielina z nosa nie spływała do gardła co wywołuje kaszel albo co gorsza jak u mojego zapalenie gardła. Zdrówka życzę. Siakiś wirus panuje cy cuś ?:D

Gość akimonka
może mieć katar z poodu zbyt suchego powiereza w domu (paradoksalnie;)) ja u mojej córeczki stosuję zapobiegawczo raz dziennie spray do noska Marimer, to jest roztwór wody morskiej, zawiera też składniki antyalergiczne i antybakteryjne (miedź). na silniejszy katar odciąganie aspiratorem (też mam aspirator marimer), warto przed odciągnięciem wydzieliny psiknąć sprayem, on ją rozrzedza i dzięki temu łatwiej się jej pozbyć :)

Gość hubadubadu
U nas w domu Marimer stosują wszyscy, zwłaszcza jak zaczynają grzać kaloryfery. Świetnie sprawdza się przy katarach, a dodatkowo mój mąz jeszcze codziennie go używa, bo bardzo często ma krwawienie z nosa jak jest tak suche powietrze. Jeszcze nie próbowałam tego aspiratora, ale dobrze wiedzieć, że jest, bo jakoś fridą i z gruszką nie bardzo mi wychodzi ściąganie glutków.

Gość Możecie mnie zlinczować, ale
Aspirator i frida to to samo. Tzn jest aspirator Frida:)

Gość mama kubulka
smaruj tez pod noskiem mascia majerankowa bardzo skuteczna i przynosi ulge

A kiedy można wychodzić na spacerki i jak teraz ubieracie swoje dzieciaczki. Mój syn ma skończone 12 tygodni, właśnie miał katarek, wydzieliny jest już mniej, nie miał gorączki ani innych objawów, pani doktor kazała wychodzić na dwór, ale co zrobić żeby go nie przegrzać lub nie wychłodzić. W domu wietrzę pomieszczenia 2 razy dziennie, mamy nawilżacz, ale pomimo to nie mogę zbić temperatury poniżej 21 stopni. Co radzicie????

Gość akimonka
no jest aspirator "nose frida" i jest aspirator marimer. to dwa rózne aspiratory, w działaniu podobne, ale marimer moim zdaniem lepszy. tzn. mnie dużo łatwiej się nim "operuje", no i nie trzeba do niego dodatkowych filtrów - całą sprawę załatwia kawałeczek waty czy płatka higienicznego. moje dziecię na taką pogodę wychodzi w normalnym ubranku (body + pajac, czy body + spodenki + bluzka) i na to zakładam kombinezon, średniej grubości no i bawełnianą czapeczkę. nie marznie i nie przegrzewa się.

Gość potulne cielę
A ja nie umiałam sobie z fridą poradzić :(, natomiast przy tym aspiratorze marimer za pierwszym razem załapałam o co chodzi. Dobrze ściąga, zwłaszcza jak się wcześniej psiknie ze dwa razy sprayem, żeby rozrzedzić.

Gość akimonka
no i frida, i aspirator marimer mają taką samą zasadę działania - zasysamy, aby odessać wydzielinę w nosku. ale marimer faktycznie moim zdaniem wygodniejszy w użyciu, ma lepszą końcówkę, którą łatwiej trafić do noska.

Gość cienki plasterek
Ja nie kupowałam żadnego aspiratora (choć może powinnam), ale marimer to u nas jest przez cały rok. Nie tylko na katar u dziecka, bo też my go używamy, jak jest suche powietrze i wtedy świetnie się sprawdza do nawilżania.

Gość marzi8O
aspirator to dość ważna rzecz, bo jak się pojawi katar u malucha, to trzeba go jakoś odciągnąć, żeby do gardła nie spływał. także warto się w niego zaopatrzyć. marimer - fajna sprawa, gruszką można dziecku krzywdę zrobić (bardzo wysokie ciśnienie ssania), a aspirator taki jak marimer jest całkowicie bezpieczny.

Gość Okropny katar
Ja mam z tym wyciaganiem kataru zawsze problem, od razu mi sie niedobrze robi! Dlatego najpierw mój mąż wyciągał, a potem sie zbunotował i kupilśmy na baterie aspirator http://pierwszyusmiech.com/product-pol-338-Aspirator-do-nosa-Cleanoz.html W sumie na poczatku to i tak ledwo, ledwo, no ale przynajmniej nie trzeba sobie nic do buzi wkładać! Akurat mamy porownanie i według mnie jest jednak lepszy od friddy!

woda morska FIZJOLOGICZNY ROZTWÓR WODY MORSKIEJ W SPRAY STERIMAR Z ZAWARTOŚCIĄ Mn może być podawana u niemowląt i dzieci oraz dorosłych prosty w użyciu www.samozdrowie.blogspot.com/