Gość Matrionetka Napisano Październik 13, 2010 Tararara :), Ginekolog mojej szwagierki stwierdził kiedyś, że gdy się więcej 'działa' to może nie wyjść, bo wtedy nasienie jest osłabione czy coś takiego, mimo że to ginekolog... to jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Kiedyś przeprowadzę wywiad z paroma, zrobię statystyki i się zobaczy, o. U mnie nadal brak @. Objawy niby są, ale zero krwawienia. Fakt, jem więcej i śpię więcej, dzisiaj chyba nawet wezmę sobie wolne w pracy i jak wpadnę do łózka, to prześpię pół dnia. Ale co z tego, jak to nie ciąża? No chyba, że testy z aptek tyły trefne. Chociaż... to niemożliwe, żeby 2 pod rząd, z całkiem innej firmy i innych aptek. Ewentualnie jest to urojona ciąża. Gosia, Nie przejmuj się, mamy jeszcze kupę czasu na dziecko ;). Nie teraz to w przyszłym miesiącu ;) Ze mną pod tym względem jest mały problem, bo ja jestem zbyt niecierpliwa jeżeli chodzi o takie rzeczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Październik 13, 2010 tararara:) trzeba probowac Matrionetka a moze poprostu ci sie spoznia @ ze stresu Pewnie ze czas jest tylko tak z miesiaca na miesiac coraz bardziej slabnie moja nadzieja,a jak by tego bylo malo maz powiedzial mi ze chce dziecko z pierwszej polowy roku ewentualnie do wrzesnia bo pozniej juz nie, wiec duzo czasu mi nie zostalo,ach co ma byc to bedzie,trudno jedno dziecko mam wiec nie mam co rozpaczac.Tylko jak sie tak czlowiek nastawi to pozniej mu cholernie ciezko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Październik 13, 2010 Hej dziewczyny mam jeszcze do was pytanko czy jak macie @ to odrazu macie normalna czy najpierw sa plamienia a pozniej zaczyna sie normalna@? Bo u mnie to na poczatku jakies 2-3 dni mam plamienia,a pozniej dopiero normalna@ i po oczywiscie tez sa plamienia.Zastanawiam sie czy ktoras ma moze podobnie bo tak sobie teraz mysle a moze ja poprostu zle licze te dni plodne?Moze powinnam zaczac liczyc od dnia kiedy wystepuje plamienie?Co wy o tym sadzicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Październik 13, 2010 Juz znalazlam na swoje pytanie odpowiedz "Pierwszy dzień cyklu to dzień krwawienia, a nie plamienia. Dni płodne najlepiej ustalić na podstawie obserwacji organizmu" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fioletowy lakier 0 Napisano Październik 13, 2010 WITAJCIE !gosia 1983 ja jak zawsze dostaje @ to najpier mam takie plamienia a potem na drugi dzien leci ze mnie jak z kranu:/a co to dostals @ czy to sa tylko plamienia? a ja mam dzis termin@ narazie bola mnie cyce ale i tak przyjdzie dzi a na jpozniej jutro takze na nic nie lcze jak zawsze!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fioletowy lakier 0 Napisano Październik 13, 2010 Matrionetka a ile ci sie dokladnie @ spóznia? bo moja kolezanka robila chyba ze 4 tesciory i wychodzily negatywne dopiero 5 wyszedl pozytywny noi ciąza:) takze moze poczekaj te pare dni jeszcze i zrób test no chyba ze dostaniesz@ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tararara:) 0 Napisano Październik 13, 2010 Matrionetko tez tak słyszałam:) ale trudno,jakby "zrobienie" dziecka było tak nieprzyjemne jak wizyta u dentysty to bym zachowywała wstrzemięźliwość a tak....sama przyjemność:) musiałam próbować:) nawet jak się nie uda w tym miesiącu to nic się nie stanie:) kupiłam zapas testów owu i ziółka także mam czas:) i tak już długo czekamy także jeden miesiąc nie zmieni nic:) trzeba dać na luz bo stres nas zje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matrionetka Napisano Październik 13, 2010 Gosia, to niezłe wymagania ma ten Twój partner. Mój stwierdził, że chce bobasa i ma być, nieważne kiedy, nieważna płeć, po prostu zakochał się w dzieciach mojego rodzeństwa ;) Z tym nastawieniem to wiem jak to jest, ale ważne, że mamy chęci, póki je mamy, to zawsze da się coś, a raczej kogoś 'wykombinować' ;) Odnośnie Twojego pytania, to ja mam tak samo jak fioletowy lakier- pierwszy dzień to u mnie raczej plamienie, a drugiego dnia to jest istna powódź ;/ Fioletowy lakier, 5dzień mi się spóźnia. Te testy to jest jakaś masakra. Jak się zdenerwuję to zrobię sobie betę i tyle będzie. tararara :) No właśnie, aż trudno odmówić sobie takiej przyjemności :D. Stres jest w tym wszystkim najgorszy ;/ Dziewczyny drogie! Jak myślicie, dałoby radę zrobić betę bez skierowania ginekologa? Wiem, że moja szwagierka nie potrzebowała skierowania, ale to było w innym mieście, więc nie wiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fioletowy lakier 0 Napisano Październik 13, 2010 pewnie ze da rade zrobic bete bez skierowania idzidzz do labolatorium i gotowe przynajmniej szybciej sie dowesz wiesz nikiedy za wczas wychodzi test bo to juz troche dlugo spózna hmmm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matrionetka Napisano Październik 13, 2010 Tylko że zrobię jutro rano, bo tu takie badania w laboratorium robią od 7.00 do 9.30 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kachna II Napisano Październik 13, 2010 Witajcie dziewczyny, czytam ten topik jako bardzo zainteresowana bo ja też właśnie nie mogę się doczekać dwóch kreseczek, ale niestety, dzisiaj rano robiłam test i była tylko jedna ;( nie wiem dokładnie czy spodziewana miesiączka miałaby nadejść dzisiaj czy wczoraj, bo jeszcze 4 miesiące temu brałam tabletki i nie wiem dokładanie ile wynosi mój cykl. Niepotrzebnie posłuchałam lekarza i zabezpieczałam się przez 2 miesiące, w pierwszą ciążę zaszłam zaraz po odstawieniu tabletek, no ale to było 11 lat temu...nie mam co prawda jeszcze okresu, ale boli mnie brzuch, tak jak przez jego nadejściem no i ta jedna kreska...kurcze, tak bardzo myślałam że teraz się uda!!!! mam już 34 lata i boję się czekać dłużej, a kilka lat musiałam namawiać mojego partnera, żeby się w końcu zgodził i nic z tego. Dziewczyny czy miała tak któraś z Was, że test wyszedł negatywnie a ciąża jednak była?? Chyba się tylko pocieszam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kachna II Napisano Październik 13, 2010 Właśnie doczytałam że może tak się zdarzyć...:) obym ja tak miała i żeby nie przyszła...żeby nie przyszła...żeby nie przyszła...żeby nie przyszła:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fioletowy lakier 0 Napisano Październik 13, 2010 tak mojej kolezance wyszlr 3 negatywne a za 4 byl wynik pozytywny to nie jest powedziane ze jak jest niegatywny to ciązy niema na 100% ja tez dzis czekam tozn nie tylo co czekam brzuch mnie narazie nie boli ale piersi strasznie bo na ciąze sie nie nastawiam za duzo rozczarowan wczesniej bylo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matrionetka Napisano Październik 13, 2010 No właśnie mnie też pobolewa jak na @. Może nie tak mocno jak zwykle [bo przez ostatnie 2 lata co miesiąc , pierwszego dnia @ mam takie bóle, że ledwo co żyje. Parę godzin spędzam nad sedesem, mdleję, nie mam sił na nic], ale oczywiście @ nie ma. Modlę się o to, żeby jej nie było, ale znając życie zaskoczy mnie jutro z rana i tyle będzie ;[. Jak to jest, że nastolatki raz się nie zabezpieczą i od razu są w ciąży, a jak my chcemy, to musimy czekać i czekać.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kachna II Napisano Październik 13, 2010 :) ja też tak się boję, za każdym razem kiedy idę do toalety, że mnie dopadnie, albo już dopadła...okropne to jest, ciągle o tym myślę, zaczynam myśleć, że mam jakąś obsesję, przecież wiem że to nic dobrego. Ciągle żałuję, że tak długo czekałam, mogłam kiedyś po prostu oszukać i tyle. No nic, nie będę traciła wiary, wiem, że w porównaniu z niektórymi z Was to moj 3 cykl to nic. Pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matrionetka Napisano Październik 13, 2010 Spokojnie, to też mój 3 cykl, więc początek, a że ja strasznie niecierpliwa jestem, to wychodzi jak wychodzi ;). Trzymam za Ciebie kciuki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Październik 13, 2010 fioletowy lakier jak narazie to sa tylko plamienia ale wiesz zadnych objawow na ciaze nie mam,nie nastawiam sie bo tak mi cos intuicja mowi ze w tym iesiacu sie nie udalo Matrionetka wiem wiem ale nic nie zrobie sama zobie dziecka nie zrobie heh,pewnie jemu tak nie zalezy jak mi,powiedzial ze moze juz byc drugie ale zeby sie az tak bardzo staral to nie powiem zawsze to ja przejmuje inicjatywe w te dni>co do twojej @ to faktycznie jesli zorbisz bete bedziesz na 100 pewna czy jestes kachna II ja tez bralam tabletki jednak nie biore ich juz od prawie pol roku,czytalam tez wlasnie ze zaraz po dostawieniu niby latwiej zajsc w ciaze mi sie np.nie udalo probowalam i nic,jednak to pewnie przez ta prolaktyne sie nie udalo bo wtedy jeszcze nie wiedzialam ze mam ja taka wysoka,pewnie ze pierwsy test nie zawsze musi wyjsc wiarygodny jesli nie masz nadal @ to jakis powod tego musi byc jesli testy z moczu wychodza negatywne najlepiej zrobic bete Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Październik 13, 2010 wy chociaz macie jakies oznaki kurcze mnie normalnie nic nie jest ani mnie brzuch nie boli ani cyce sama nie wiem co o tym myslec(zawsze gdzies cicha nadzieje mam)do niedzieli jeszcze troche czasu zostalo tylko troche szybko te plamienia wystapily,zaczynam swirowac najlepiej jak ma byc niech juz bedzie a jak nie niech nie przychodzi wogole bo to czekanie jest najgorsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kachna II Napisano Październik 13, 2010 Dzięki dziewczyny i też trzymam kciuki za Was wszystkie ! Oczywiście będę tu zaglądała i śledziła Wasze losy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matrionetka Napisano Październik 13, 2010 Gosia, Facet, to facet. Dziecko może być, gorzej z zajmowaniem się nim. Jak widzę moich szwagrów, to mam wrażenie, że zdecydowali się na dzieci, żeby mieć święty spokój. Mój ma niezły zapał, ciekawe jak będzie z wychowywaniem hehe. Jestem pewna, że spanikuje jak będzie musiał małe przewinąć ;). Poza tym jakoś te cyce też mnie bolą. Tylko od czasu do czasu mam jakieś bóle brzucha. Zeświruję ze sobą samą w tej pracy. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Październik 13, 2010 zobczymy co z tego wyniknie a jak sie nie uda teraz,bede probowac dalej,M przeciez nie wszystko musi wiedziec,sie mu powie ze juz po plodnych i moze mi sie uda,czemu on taki zawziety jest na te pierwsze pol roku nie mam pojecia... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Październik 13, 2010 wiesz moj przy pierwszym dziecku nie moge powiedziec w nocy nie wstawal ale za to w dzien pomagal kapac,przewijac tez przewijal tylko jak bylo cos powazniejszego na poczatku odpuszczal bo bal sie zeby wszystko dobrze pozalawiac kolo tych sparaw faceci wydaje mi sie ze tylko zgrywaja takich twardzieli a jak juz widza dzidzie to sami wymiekaja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matrionetka Napisano Październik 13, 2010 No właśnie mnie też to dziwi. Ważne, żeby się urodziło zdrowe, nieważne kiedy. Jak się urodzi w zimie, to później będzie silniejsze i zdrowsze ;). Mój miał okazję przewijania swojej chrześnicy. Spanikował i musiałam go wyręczać. Faktycznie, faceci zgrywają twardzieli tylko z zewnątrz, za to wewnątrz... galareta :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matrionetka Napisano Październik 13, 2010 W szczególności przy bobasach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matrionetka Napisano Październik 13, 2010 No i pozamiatane. Ni z tego ni z owego dostałam @. Ech... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Październik 13, 2010 Matrionetka nie martw sie ja pewnie za niedlugi czas dolacze do ciebie z @,plamie caly czas wiec tylko jej wygladac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kachna II Napisano Październik 13, 2010 :( szkoda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosia 1983 0 Napisano Październik 13, 2010 kachna II a co u ciebie,wyjasnilo sie cos? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kachna II Napisano Październik 13, 2010 jeszcze nic....z duszą na ramieniu chodzę do toalety,ciągle "sucho"; czuję się jak przed jakimś ważnym egzaminem, od którego to zależy całe moje życie, brzuch ciągle boli, macam ciągle swoje piersi a od tego macania stały się już chyba nadwrażliwe...:) chciałabym się obudzić np. za tydzień, bo to czekanie jest okropne. Pewnie za jakiś czas mi to spowszednieje, ale póki co strasznie się denerwuję i to przeżywam. Tak w ogóle to zawsze zakładałam że to jest dość proste a tu niestety... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nadzieja 2010 0 Napisano Październik 13, 2010 Hej Kobietki :D Zrobiłam sobie teścik dzisiaj i mam 2 ale słabą kreseczkę =( Ehhh ... Jakieś pół roku temu robili mi rezonans magnetyczny gdyż podejrzewali jakieś zmiany w mózgu , A dla czego ??? Dla tego że mimo braku ciąży przez 2 kolejne miesiące miałam 2 czerwone krechy ... Badanie nic nie wykryło ... i teraz się zastanawiam Będzie to samo ?? Coś ze mną nie tak ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach