Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wykonczona byciem mama

do mam znajacych sie na urlopach wychowawczych, macierzynskich

Polecane posty

Mam 6miesieczne blizniaki, zaszlam w ciaze nieplanowana ale nie rozpaczam z tego powodu. jestem zatrudniona na czas nieokreslony- w zwiazku z tym mam pyt, czy jesli jestem teraz na wychowawczym to czy naleza mi sie jakies pieniadze na l4 w ciazy badz macierzynski? Z gory uprzedzam ze osob wyzywajacych od dzieciorobow i zlodzieji czytac nie bede. Prosze o konkretne wypowiedzi mam ktore sie znaja?

Gość DOBRA SPACERÓWKA
jesli skończył ci się macierzyński to na wychowawczym możesz być płatnym lub bezpłatnym, płatny jest gdy na członka rodziny dochód netto nie przekracza 504zł, wynosi wtedy jakieś 300zł(ale trzeba dopytać bo ja sie do końca w kwocie nie orientuję) aha i ten dochód bierze się za cały 2009 rok

na wychowawczym nic mi sie nie nalezy, pyt brzmi czy teraz z tytulu ciazy-np l4 bede dostawac jakas kase, za odp dzieki

napisz odwolanie ze chcesz wrocic do pracy a zanies im l4 i znowu bedziesz na chorobowym i bedziesz dostawac normalnie kase

Gość tak piszesz podanie
o przerwanie wychowawczego i zanosisz l4 ciążowe i będziesz dostawała zasiłek chorobowy:)jeśli nie pracowałaś (fizycznie nie chodziłaś do pracy)w ciągu ostatnich 12 miesięcy kasę wypłacą ci na podstawie tego co masz na umowie (jeśli byś pracowała-średnią z ostatnich 12 miesięcy)

Gość wiel;kie dzieki za odp
;)