Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwietniowa Mama

problem z imieniem dla synka

Polecane posty

Gość Kwietniowa Mama

dodam ze mieszkamy w skandnawii

Gość zimna cola
Temz mieszkam w skandynawi i nazwałam synka Patrick

Gość a może Adrian???

Gość swiat stanal na lbie
rozumiem, ze imie to trudny wybor, ale skoro juz podjelas sie roli bycia matka, to wybor imienia powinnas zostawic sobie i mezowi, a nie prosic o porade na forum. uwierz, jak dziecko sie juz urodi to bedziesz miala milion powazniejszych problemow. skoro wybor imienia jest dla ciebie problematyczny, to zaloze sie, ze pozniejsze trudnosci cie zabija:O a poza tym uwazam, ze i tak masz wiekszy wybor od nas tutaj, mozesz wybierac sposrod imion polskich i skandynawskich, kup sobie ksiazke@najpopularniejsze imiona dla dzieci i wybieraj!

a masz jakieś swoje typy? chcesz imię miedzynarodowe, w miare podobne w polsce i skandynwii czy właśnie skandynawskie?

może Eryk, Emil, Emilian, Julian, Bruno, Daniel, Aleksander, Aron, Olaf, Oskar, Ruben, Samuel, Sebastian, Tomasz/Thomas, Tim, Tobiasz/Tobias Christen, Christian, Christopher,(po polsku to chyba wiadomo jak ;p) Dawid, Filip, Gabriel, Gustav, Jonasz/Jonas, Kai, Łukasz/Lukas, Marek/Mark, Marcin/Martin, Maximilian/Maksymilian,

Gość Karl Wilmer Vilgot Agust
Gustav Jacob Leo Jonas William Ludvig Elias Rasmus Daniehl Linus Pontus Isak Tobias Jesper Hjalmar Fabian Felix Adam Hugo Viktor Wilfred (Wille) Sebastian (Sebbe) Olof Nicolas Nils Marcus wiecej nie chce mi sie pisac... :/

Gość Carl/Karl (Kalle)

Gość Kwietniowa Mama
mslalam Dominik albo Filip

Gość Jostein Torstein/Torsten
Sverre Magnus Emil Haakon/Hakan tylko pamietaj ze te imiona sie inaczej akcentuje i wymawia w Skandynawii, a inaczej czyta po polsku; np. imie Jonas poprawnie wymawia sie 'Junas' z akcentem na 'u'; Polska rodzina moze miec problemy z wymowa skandynawskiego imienia jestes w o tyle dobrym polozeniu ze tam gdzie mieszkasz i rodzisz mozesz nadac nawet 3-4 imiona i wolac dziecko wybranym, ale nie koniecznie pierwszym nadanym; np. nazwiesz dziecko 4 imionami A B C D Nazwisko i mozesz wolac je obojetnie ktorym imieniem C, D, B (niekoniecznie A)

Gość Jostein Torstein/Torsten
Filip tam jest, ale o Dominiku nie slyszalam jako Polacy macie prawo nazwac dziecko jakimkolwiek polskim imieniem, tylko zeby panie w przedszkolu i dzieci umialy wymowic

hehe to się rozpisałaś.. nie są to moje ulubione imiona le z tych dwóch jestem za Dominikiem

Gość giaaaaaaaaaaaa
Jakbym tylko miala wybor nie nadawania polskiego imienia, to bym sobie naprawde poszlala!!! Dziewczyno masz taka szanse! Wykorzystaj ja!!! :D W Polskim USC takiej nie dostaniesz! Obstawiam Eliasa albo Karla Gustava tudziez Karla Augusta. ;)

Gość Oliwkowa Mamusia 83
my tez mieszkamy w skandynawii ale maz uparl sie na polskie imie

Gość giaaaaaaaaaaaa
O! Jens tez bardzo ladne. :)

Gość giaaaaaaaaaaaa
Jens Elias

Gość mam tylko nadzieje ze nie
mieszkasz w finlandii ani islandii, bo dziewczyny cie zasypaly zachodnio skandynawskimi imionami, ktore nadaja sie do danii, norwegii i szwecji ale w finlandii nie ujda (w islandii tez srednio) :P

Gość mam tylko nadzieje ze nie
gdzie rodzisz? w jakim kraju (ew. miescie)? :)