Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość harakirrii

Chcemy budowac dom..

Polecane posty

Gość Ewaldi
często bywam w woj. małopolskim i śląskim i w okolicach Bielska widzę coraz więcej nowych budynków lub po remoncie z przeznaczeniem na małe hotele lub pensjonaty i tu już widać nowe dachy na budynkach , dachy są zbudowane z paneli słonecznych , czyli system SOLAR albo podobne systemy do gospodarki ogrzewania domu i ciepłej wody , propozycje unijne są realizowane i banki bardzo chętnie dają kredyty na takie inwestycje czy można wybudować dom za 150 000 zł. ? spokojnie :)

Gość wynajmuję od kilku lat
tez wynajmowałam za granica i nie dewastowałam, dlatego w swojej naiwnoisci myslalam ,ze wPolsce trafie na porzadnych ludzi. Raz trafilam a reszta wynajmów - tylko niesmak. Za granice wynajmujesz , bo nie stac cie na kupna albo go nie planujesz ., ludzie sie bardziej starają, Tu na ogól wynajmuja studenci, albo srednio odpowiedzialne rodziny, ktore nie gwarantuja ci platnosci - bardziej odpowiedzilni na ogól wola splacac kredyt ( ta sama kasa) i miec swoje , rzadko sie trafi przedstawiciel jakiejs firmy, ktory akurat przez rok czy pięć musi mieszkac w jakims miescie. Latwiej wnajac kawalerkę, bo na wieksze mieszkania jest malo amatorow wz wwym wzgledów.

Gość Ewaldi
moja rada , jako starego budowlańca , który już coś tam wybudował , budujcie od razu duży dom i konkretny z konkretnym przeznaczeniem, duży dom jako hotel = normalne zyski

Gość harakirrii
Musimy to przemyslec .Sami wynajmowalismy we Wrocławiu i sadzilismy ,ze moglibysmy wynajmowac komus normalnemu ,a tutaj okazuje sie ,ze to nie takie proste. EWALDI -budowac duzy dom z konkretnym przeznaczeniem .Z czym do ludu .Sama działka kosztuje ponad 120 .000.

Gość Ewaldi
ale nic nie myślisz, są tak zwane okazje komornicze i to nawet w wysokich górach lub w beskidach , bywają w wielkopolsce zapewne ale przyznam się bez bicia, że kupiłem dom z dużą działką na aukcji komorniczej za 140 tys. zł. i właśnie przerabiam ten dom na kolejny hotel w beskidach :)

Gość harakirrii
Chcemy po prostu wykorzystac ten w czesci sponsorowany przez panstwo program Rodzina na swoim do budowy domu bo gdzoie otrzymasz kredyt na kilka procent.Komercyjne kredyty to kilkanascie procent.