Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy powinnam doniesc

Co sadzicie o sytuacjach kiedy opieka społeczna odbiera rodzinie dziecko?

Polecane posty

Gość z tego co autorka napisała
to jest dziadek dziecka a nie ojciec, a córka tego pana siedzi w pudle:P

Gość mam styczność z klientami
opieki .80% to alkoholicy i puszczające się ,sterane życiem desperatki ,też nadużywające alkoholu.20% stanowią ludzie ,którym sytuacja pogorszyła się ze względu na przykład na utratę zdrowia.Większość wykazuje zadziwiająca niechęć do pracy ,jakiejkolwiek.Zycie od zasiłku do zasiłku jest stylem życia ,nie koniecznością.I patologia rodzi patologię .Jestem za odbieraniem praw rodzicielskich takim osobom, bo spłodzenie kolejnego dziecka nie stanowi o byciu rodzicem(chyba ,że tylko biologicznym)

Gość kkkkkkkkkkkkkk
donies gdzie trzeba

Gość a mi szkoda
w takiej sytuacji można poinformować ośrodek pomocy społecznej, albo (miejskie) powiatowe centrum pomocy rodzinie; niech się zastanawiają, jak pomóc; natomiast "zabieranie" z domu, to ostateczność; pewnie, że jeżeli zdrowie, życie dziecka jest bezpośrednio zagrożone, to nie ma co się zastanawiać; ale, jak chodzi o takie emocjonalne krzywdy, których dostaje, no to można się zastanowić, czy w placówce typu pogotowie opiekuńcze czy dom dziecka na pewno będzie mu lepiej? co do tych rodzin oczekujących z otwartymi rękami na dziecko - owszem, oczekują, na śliczne, zdrowe niemowlęta, ew. dzieci w wieku przedszkolnym; potem znalezienie rodziny dla dziecka to jest bardzo trudna sprawa; tyle się pisze, o kłodach rzucanych pod nogi rodzinom adopcyjnym... ale jak widzę, co się dzieje, to czasem wydaje mi się, że to sito jest i tak za mało gęste i zdarzają się sytuacje, gdzie rodzice adopcyjni rezygnują z adoptowanego dziecka

Gość Znak zapytania?
Masz pewnosc ze dziecko jest zle traktowane? Dzieje mu sie krzywda? Zglos do opieki spolecznej!Oni stwierdza !