Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość persilek

Boję się pomocy......!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość persilek

Zabieg w narkozie mam mieć,10 zębów do wyrwania........ Ja juz panikuję i spac nie mogę jak wyluzować? Przechodził ktos narkozę u stomatologa? Boli póżniej? Jak się uspokoić przed????????? Już sram w pory a zabieg za miesiac.............

Gość gannngrena
Ej nie ma czego. Dostaniesz w ware i bedzie po bolu... - - - - - chyba.

Gość persilek
z zaniedbania........... no i próchnica zerzarła mi tyle zębów.........będę protezować ale ja bardzo się stresuję i boję się ze się tam porzygamn ze stresu.....to ma byc w narkozie a ja nie wiem jak się uspokoić za nim tam dojadę ....

Gość oo ja też cyt idę robić
właśnie, co się stało :O

Gość oo ja też cyt idę robić
słuchaj a nie da się leczyć????????????????????? jakkolwiek lepiej mieć własne

Gość persilek
nie da się................są zbyt zniszczone

Gość pipkia
znam kogos kto mial tak jak Ty. zabiegu nie mial w narkozie tylko miejscowe znieczulenie. przeżył i ma sie dobrze :classic_cool:

uuuu.. współczuję braku szczeny w przyszłości.. zjaraj blanta, albo wiadro zjaraj :D na pewno sie rozluźnisz przed zabiegiem :classic_cool:

Gość persilek
a zęby ma sztuczne? I jak sie z nimi czuje?

Gość pipkia
dobrze sie czuje und zyskał +5 do urody ;)

Gość persilek
mysle ze przezyje danke

Gość 980980
A ile masz lat? Nie chodziles w ogole do dentysty? Byll tu taki topik o narkozie i ona nie jest tak mocna jak do tych normalnych operacji.

Gość persilek
lat mam 31........ dolne zęby zrobiłam teraz do porządku ale niestety górnych nie uratuje wszystkich.......są do wyrwania no i boję się właśnie bo ósemki mają być chirurgicznie wyrywane

Gość 980980
chyba na zdrowiu i urodzie jest topik caly poswiecony wyrywaniiu pod narkoza... To panicznie sie balas dentysty? Jakbys byla z poznania to moge polecic swwietnego lekarza... Ja pod narkoza nie rwalam, ale to luksus wiec nie ma czego sie bac. Wyrywania nie poczujesz. Miailam powazne operacje na narkozie i nie bylo xle. A sa ludzie co wyrywaja po 10 zebow bez narkozy.... Dla mnie to szok...

Gość persilek
hmmmmm ja jestem ze śląska,mam na oku już dwa gabinety, no,bałam się dentysty całe życie......wiem że nie poczuję nic tylko jak będzie potem to wyglądać? Pewnie ból i jak jeść.... Protezowanie będzie póżniej za 6 tyg po wyrwaniu cała ta sprawa mnie przeraża wiem że musze tam pójść i to zrobić,ale mam silnego stresa,i nie wiem jak tam zajadę,bo już teraz panikuję....

Gość 980980
A NIE MIALAS PRZEDTEM WYRYWANEGO ZEBA? pEWNIE JAK PO ZWYKLYM WWYRYWANIIU. jA MIALAM NIEDAWNO USUWANA SIODEMKE, NIE BOLALO POTEM ALE LECIALA KREW Z GODZINE, PLULAM NIA. POZA TYM OK.

Gość persilek
miałam wyrywanego zęba dolną 6 lekarz tak długo ją wyrywał że myślałam że oszaleję chyba pół godz mnie męczył....dał mi zaszczyk nie bolało nic ale zrobiło mi sie nie dobrze po tym znieczuleniu i mało nie odpłynęłam....ząb został wyrwany a z nim prawie glowa,albo ząb tak silnie siedział albo lekarz był bez fachu,dlatego teraz boję się wyrywania..po jednym zębie strasznie opuchłam a co będzie po 10 ??

Gość 980980
jak na raz 10- maja rwac to nie zazdroszcze. ale teraz pewnie bola? to moze ulge poczujesz...

Gość persilek
bola przy jedzeniu i szczotkowaniu............pragne juz miec to za sobą i marzę o ładnym uśmiechu - chociaż plastikowym ale ładnym...

Gość 980980
Ja tez mialam kiedys mocno zaniedbane, na koncu pomagalo juz tylko plukanie wodka bo apap juz nie dawal rady.... Ale ile zaplacisz za calosc??

u mnie koszt najtańszy prawie 3 tys..... narkoza,wyrwanie i potem protezowanie,w zależności od protezy bo narazie zrobię z valplastu - taka elastyczna a potem pomyślę o czymś lepszym.......

Gość 980980
To sa takie wyjmowane?

tak,niestety wyjmowane......na mosty nie mam warunków no a implanty to wiadomo po ile są proteza valplast jest lekka,miękka i jest wygodniejsza jak zwykła proteza z akrylu- akryl pęka może upaść i się rozbić no a valplast nie pęka bo to jest takie tworzywo które sie nie niszczy jest wyjmowane z ust no ale znam ludzi którzy śpią z protezka wyjmują tylko do mycia i tyle :)

Gość andzia z kowalewa
Ja mialam wyrywane w wieku 22 lat 7 zebow z gornej szczeki i tez wlasnie na narkoze. Balam sie niemilosiernie, ale nie bylo czego. Usiadlam na fotelu, lekarze ogladali mi zeby, wspolnie ustalilismy ktore maja byc wyrwane, potem dostalam zastrzyk w prawy nadgarstek (narkoza), lekarz zapytal sie tylko gdzie pracuje moj maz. Pamietam, ze jak chcialam odpowiedziec, to juz odplynelam. Obudzilam sie juz w innym pomieszczeniu bez zebow, mialam jakies waciki w ustach, zero krwi, czysciutko, ja nie wiem jak oni to zrobili. Nic nie bolalo, dziasla od razu czyste, w ogole nie krwawily. Noc przespalam w tym szpitalu (bylam tam prywatnie z mezem), a na drugi dzien juz mialam isc do odcisku i po kilku godzinach dostalam taka szybka proteze. Oczywiscie po powrocie do mojego miasta poszlam do stomatologa i zrobilam sobie lepsza proteze, lepszej jakosci i w ogole. Nie ma sie czego bac. To tylko tak strasznie wyglada. :)

Gość 980980
W tak mlodym wieku to straszne... na pewno te zeby nie nadaja sie chocby do kanalowego? mi sie niedawno caly zab ukruszyl u podstawy. zostal przeleczony kanalowo, potem wsadzili mi wklad z wlokna szklanego i odbudowali na tym. dalam razem 400 zl.

Gość andzia z kowalewa
Jaka to jest proteza elastyczna?? Jeszcze o takiej nigdy nie slyszalam. ja mam tytanowa, metalowe podniebienie i obejmuje tylko pol podniebienia, ma takie dziury w tym metalu, ze moge jezykiem normalnie wyczuc podniebienie.

Gość 980980
andzia z kowalewa - jak to stalo ze w ttym wieku musieli ci tyle zebow usuwac?

Andzia ja mam mieć najprawdopodobnie zabieg o godz 18 no i do domku potem... lekarka powiedziła mi ze zabieg potrwa około 15 minut :) i że nie ma spania tam u nich no bo nie ma potrzeby.....a protezowanie proponuja mi dopiero po 6 tyg........a jaka masz protezę? szkieletową? Czy jakaś kombinowana?

Gość andzia z kowalewa
No wlasnie tez zaniedbalam, a juz nie mialam kasy i sily na leczenie. :o Leczenie tych zebow by trwalo dosc dlugo, byloby bolesne i kosztowne, wiec poszlam na latwizne. Zaluje teraz. :(