Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cokolwiekja

przeraźliwie niskie ciśnienie

Polecane posty

Gość cokolwiekja

byłam dziś u lekarza z podejrzeniem anemii. pobrali mi krew, obadali, osłuchali, zmierzyli ciśnienie... i tu szok :( rano wypiłam mocną kawę i wypaliłam trzy fajki, więc ciśnienie miałam jako tako podniesione, a wyszło mi, że mam 54/96. lekarz zmierzył jeszcze raz innym ciśniomierzem, wynik przybliżony. po czym padło pytanie, jak ja do cholery wstałam dzisiaj rano z łóżka, skoro mam 54/96. mówię, że dziś rano wcale nie czułam się gorzej niż tydzień czy dwa tygodnie temu, od paru tygodni czuję się trochę osłabiona, a po tej dzisiejszej kawie i fajkach czułam się tak naładowana, że przeszłam 2km na piechotę do lekarza, czując tylko lekkie zmęczenie. teraz mam czekać na wyniki badań krwi, a lekarz już planuje mi kolejne badania, bez względu na te wyniki, bo jest zszokowany, jak ja w ogóle żyję, mając tak niskie ciśnienie. mam 164cm, 22 lata i ważę 47kg. czy ja trafiłam na jakiegoś przewrażliwionego bubka, który chce zasiać we mnie panikę, czy naprawdę mam zacząć się o siebie martwić? pierwszy raz w życiu mi dziś mierzyli ciśnienie i nie mam pojęcia, co o tym myśleć...

Gość tja 80 na 30 aleś zafajczył
Pierdoły opowiadasz, a ty mała, masz problem, cherlak z ciebie i licz się z badaniem tarczycy

Gość Przydałoby się przytyć

Gość .NATALA..............
Max Ty pojebańcu od tych dopalaczy masz takie ciśnienie. Wypierdalaj!!!!!! Autorko rzeczywiście z tym Twoim ciśnieniem jest coś nie tak pozdrawiam

Gość z tym cisnieniem
to chyba na odwrót 96/54 ? a na badanie krwi to nie trzeba chodzić na czczo? niedawno miałam operację i musiałam zrobić podst. badania,lekarka kazała mi jeszcze zrobić badanie tarczycy i krzywą cukrową,bo jestem za szczupła i mam za niskie ciśnienie-na nic się nie zdały zapewnienia,ze zawsze tak mam i że się dobrze czuję-musiałam je zrobić :/ wyszło wszystko w porządku-no ale ja nie byłam u lekarza,bo się zle czułam-tylko taki wymóg przed operacją-a napisałam to dlatego,żeby "powiedzieć" iż mimo szczupłości i niskiego ciśnienia można jednak być zdrowym :-)

Gość ty piszesz o latach 50
no właśnie, coś odwrotnie napisałaś. Moje normalne ciśnienie to 87/58. Żyję już z tym kopę lat i jak widzisz jeszcze nie ostygłam :)

ja rowniez od zawsze mam cisnienie w okolicy 80-90 / 60 a dla ciekawostki powiem ze mam spooora nadwage, wiec waga do cisnienia ma sie nijak....

Gość halina1966
Z mężem mierzymy ciśnienie ciśnieniomierzem Senior od paru tygodni. Dobre urządzenie, dostosowane do potrzeb osób starszych, ale nie tylko seniorom się przyda. My jeszcze tacy najstarsi z mężem nie jesteśmy...chyba;-)

Gość gośćss
Bardzo fajnie mierzy automat SmartCardio mam go od marca jakoś. W przeciwieństwie do zwykłych automatów tutaj nie ma rurki z powietrzem, mankiet przylega od razu do samego urządzenia, mi taki wariant odpowiada.

Gość gerss
Dużo wyników zapamiętuje Senior Sanity, bardzo mi się taka pamięć przydaje bo mierzymy razem z mężem ciśnienie codziennie.

Gość karolinka19909
Dobrze wygląda mój SmartCardio – ładny wyświetlacz, widać wyniki z odległości, pompuje sprawnie, nie muszę długo siedzieć żeby wynik dostać.

Gość gość
Wygodnie na ramieniu się układa nasz Smart cardio, nie opada, nie przesuwa się, wyniki są dokładne, szybkie, polecam.

Gość gość
Bardzo mi się podoba obsługa w modelu Senior, duże przyciski są podobnie jak wyświetlacz też do mikro nie należy, także dlatego głównie jest to opcja dla seniorów ale nie tylko.

Gość gość
Kupowałam sobie SmartCardio niedawno i działa szybko, nie muszę się głowić jak to przymontować do ręki, całość jest bezprzewodowa ;-)

Gość gość
Prosty i dokładny jest Senior , my go używamy już prawie rok i nic się złego nie dzieje, pompuje ciągle tak samo wydajnie.

Gość gość
U nas to się mierzymy na Seniorze on jest bardziej pod starszych ludzi dostosowany ale tak naprawdę będzie wygodny dla każdego bo jest po prostu poręczny, z dużym jasnym wyświetlaczem

Gość gość
Długo baterie wytrzymują w naszym modelu Senior, a mierzymy z mężem niemal codziennie ciśnienie

Gość gość
Warto było zamówić SmartCardio, działa szybko, wyniki są prawdziwe a nie wymyślone, sprzęt ma atesty kliniczne, więc jest rzeczywiście medyczny, precyzyjny itp.

Gość gość
Bezproblemowo już od paru miesięcy nam mierzy Smartcardio to jest polski ciśnieniomierz od Sanity, super im wyszło to zintegrowanie mankietu, łatwiej sobie dać radę z zapięciem całości do ręki

Gość gość
Dobre pół roku mamy już SmartCardio i używa się okej, szybki ciśnieniomierz, na wyświetlaczu jest info z kolorowym podświetleniem o tym czy wynik mam zdrowy czy coś się dzieje z ciśnieniem

Gość gość
Łatwo mi było się połapać z obsługą podpięciem mankietu i całą resztą w Simple mogę ten ciśnieniomierz zarekomendować zwłaszcza jak ktoś chce mieć mniejszy ciśnieniomierz lżejszy itd.

Gość gość
Podpowiem SmartCardio kupowaliśmy jakoś pół roku temu i ciągle pompuje tak samo równo, wygodnie, na wynik nie każe długo czekac

Gość gość
Rodzicom zamówiłam niedawno ciśnieniomierz Senior w prezencie i fajnie widzieć jak sobie radzą z całą obslugą, chwila moment i jest badanie zrobione, lepiej im to idzie niż mi ;>

Gość gość
Jestem zadowolona z tego jak pompuje mankiet Senior, krótko to trwa i jednocześnie ręka od naporu powietrza nie boli. Mogę polecić ten model.

Gość gość
Mam ten sam model -Senior. Dobrze zbudowany, duzy wyświetlacz, sensownie zrobiony panel obsługi

Gość gość
Też mogę dać zielone światło na SmartCardio. Na pewno dużym atutem jest tutaj akumulator którego brakuje w innych ciśnieniomierzach. Odpadają problemy z bateriami, wymianą a potem jeszcze z utylizacją, bo przecież takich przykładowych „paluszków” to nie można wyrzucać normalnie do kosza ale do specjalnych pojemników (czasem w marketach).

Gość gość
Senior – a zamawiałam mamie bo mnie prosiła żeby jej znaleźć jakiś lepszej klasy ciśnieniomierz z większym wyświetlaczem. Działa jej dobrze, chwali sobie.

Gość gość
Mierzę ciśnienie przez Simple i jakiś problemów nie mam z tym ciśnieniomierzem. Dokładny błyskawiczny pomiar.

Gość gość
Chcę kupić Senior tacie i ogólnie wszystko mi się w tym modelu podoba, wygląda solidnie na zdjęciach. Co powiecie natomiast o tej pamięci wyników? Czy tato nie będzie miał problemu z przełączeniem sobie i przejrzeniem tych starszych wyników? Ktoś coś pomoże?

Gość gość
SmartCardio znalazła nam żona ale ja zamówiłem...Wiadomo, że jak trzeba wydać na coś kasę to ja jestem do tego wydelegowany...:)