Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MOOOOOOOONI_KA

CO DAJECIE 2-LATKOM CIEPŁEGO DO PICIA ?

Polecane posty

Gość MOOOOOOOONI_KA

czy są to zwykłe herbaty ( Lipton, Tetley itd ) , herbaty owocowe z torebek czy nadal herbatki dla dzieci typu Hipp ..."?

Gość ja podaje
herbatki owocowe ekoland wychodzi duzo taniej a dwulatek moze jesc i pic juz wszytsko .

moja wszystko pije w temperaturze pokojowej. coś jest troche ciepłe to mowi ała i nie chce pić... tak wiec wszystko chłodne albo lekko letnie a pija głównie soki owocowe rozcieńczone pół na pół z wodą, czasem kakao, czasem ściągnie z mojego kubka zwykła herbate lipton gorzką ;) i mówi mniaaaam! dziwne

Gość żona_zadowolona
weź te wszystkie pytania w jednym temacie zbierz a nie zakładaj 15topików

Moja jeszcze nie ma dwóch lat, ale już niedługo. Daje jej herbatki owocowe (zaparzane z torebki, bo te granulki dla dzieci są strasznie słodkie), soki z kartonu pół na pół z wodą, mleko krowie (z modyfkowanego sama zrezygnowała już dawno), wieczorem po myciu ząbków i w nocy tylko wode przegotowaną, czasem ode mnie też gorzkiej czarnej herbaty się napije i też jej smakuje.

Gość jak herbate
to zwykła sage ale rzadko. Najczęściej ciepłą wodę z sokiem malinowym.

Gość MOOOOOOONI_KA
Aneczka 86 moja mała też urodziła się 16.12.2008 ;) własnie też chce zacząć jej dawać herbaty owocowe z saszetek bo te Hippa uważam są doyć drogie a przecież dwulatka to już duża dziewczynka ;) Poza tym moja córka pija też kakao na mleku krowim które uwielbia, soki i mleko modyfikowane nadal........

Gość lulianna123
owocowe herbatki i babcine soczki, takie do rozrabiania, kakao

moj ma 20 miesiecy dostaje:mleko po roku jedno dziennie,poza tym mleko normalne,kakao,melise,koperek wloski,soki direckt wyciskany(jablko,winogrono,pomarancz) ktore maja tylko cukier pochodzacy z owocow a nie krystaliczny lub inne bananowy,wieloowocowy patrze zeby byly bez dodatku cukru i jaka maja zawartosc owocow rozcienczam zawsze z ciepla woda herbatki z hipp dawalam jak bym mniejszy ale one maja za duzo cukru i w tv mowili ze nie polecaja dla dzieci wiec nie kupuje juz

Gość a mój 2 late nie pije kakao
wiecie, ze po kakao może wystąpić ból głowy u dziecka?

Gość mamusia od 2008
ja mam synka 2.5 letniego, pije juz wszystko, nie kupuje mu specjalnie dla dzieci herbatek itp, tzn pije glownie wode czysta mineralna, soczki z malin wlasnej roboty, kompoty, z kupnych czasem jablkowy, z cieplych to mleko (nadal modyfikowane), ale to na noc a tak to zwykla herbata z cytrynka, czasem miodem, albo z soczkiem malinowy, nieraz wlasnie soczek daje mu cieplejszy, ale to do sniadania czy kolacji, a tak to temp pokojowa nuniek uwielbia pepsi, wiec jak kupujemy to chowany zeby nie kusilo malego, ech :P

Mój synek ma 2,5 i już od dawna piję praktycznie wszystko oczywiście pod moją kontrolą. Również podpija mi gorzką herbatę i bardzo mu smakuję ale to pewnie dlatego że ogólnie raczej nie daje mu bardzo słodkich soków, herbatek itp. Lubi również mleko zwykłe bo z modikofanego już dawno zrezygnował, ale nie bardzo mu smakuję kakao.

Kawę zbożową, czasem herbatę - a ciepłe z reguły tylko dlatego, że Młoda od razu chce wypić i nie zdązę schłodzić do temp. pokojowej, jest co najwyżej ciepłe.

MOOOOOOONI_KA ---> :D moja kakao jeszcze nie piła, a jak robicie?? tzn typu nesqik że tylko do mleka się wsypuje, czy kupujecie czarne kakao i wg własnych proporcji??

Gość MOOOOOOONIK_KA
Jeśli chodzi o kako to gotuje zwykłe mleko, wsypuje 2 łyżeczki kako nesqik ( tego z królikiem ;),mieszam i studze..... Nisia je uwielbia!

Gość Tyle co i chlopcom i ich ojcom
Goraca czekolade z TK Maxxu (firmy Whittard of Chelsea) na goracym krowim mleku z kartonika. :) Sa rozne smaki tej czekolady, z mieta, z chili i cynamonem, z imbirem, z karmelem. Puszka 400 g kosztuje okolo 50,-. Moje dzieci ja kochaja! Czesto na dno wrzucam tez pianki (marshmallows), ktore sie powoli rozpuszczaja pod wplywem ciepla. :) Sprobuj!

Gość Tyle co i chlopcom i ich ojcom
* kakao

Kupiłam nesqika, bardzo małej posmakował. a jeśli chodzi o czekolade na gorąco, to ja rozpuszczam tabliczke mlecznej czekolady wedla w 2 szklankach mleka, dodaje łyżeczke miodu, szczypte cynamonu i cukru waniliowego, gotuje do zagotowania się mleka i całkowitego rozpuszczenia czekolady. Po prostu pyyychota. Córci jeszcze nie dawałam tego magicznego napoju.

Gość a ja wam powiem że............
śmieszy mnie tekst że ktos pisze że nie daje tych herbatek granulowanych dla dzieci bo słodkie woli soki z karttonu....nie ma nic gorszego niz soki to sama chemia i cukier:P:P a ja moim dzieciom (rok i dwa lata) robię zwykłe herbaty tzn lipton a czasem owocowe i często zielona herbatę piją, teraz zima z dodatkiem soku z malin własnej roboty i wcale nie jestem taka super mama bo dosładzam trochę te herbaty:P:P:P a tak to nie piją nic innego, bo latem wode niegazowaną, mleka nie daję tylko modyfikowane ale to raz dziennie:P

Gość TAK, MYSLE
zalezy jakie soki, ja kupuje soki wyciskane, ale sa dosyc drogie (ponad 2 funty za litr),stoja tylko w lodowce albo sama przepuszczam przez sokowirowke owoce

Gość a ja daje tradycyjne ziołowe
herbatki...rumiankową, koperkową, miętowa, a czasem nawet melise czy lipę np podczas przeziebienie... słodzę minimalnie- łyżeczkę cukru na dzbanek albo łyżkę miodu.... ...wychodzi tanio i zdrowo!

ja daję owocowe, nie granulowane, ale takie zwykłe, herbaciany ogród na przykład, nie lubię słodzonych herbat, a te są dobre i bardzo owocowe same w sobie, bez dodatków