Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwika1987

Czy będzie wiarygodny?

Polecane posty

Gość iwika1987

Dziś biorę ostatnią tabletkę z pierwszego opakowania harmonetu. Niestety w czasie stosowania tabletek przydarzyła się pewna pomyłka i istnieje możliwość, że wpadłam. Jutro mam ostatni termin by zdecydować o drugich studiach, ale jeżeli będę w ciąży to z nich zrezygnuje. Powiedzcie mi.. Czy jak zrobie jutro rano test to czy będzie on wiarygodny? Prosze o odpowiedź.

Gość iwika1987
Może jest ktoś kto zna odpowiedź na moje pytanie? Proszę o pomoc.

Gość ghjhfjfyjfiyfyiutgoyiho;p
łatwiej i pewniej bedzie jak ójdziesz do ginekologa.

Gość iwika1987
W zasadzie masz racje. To jest najpewniejsze rozwiązanie. Z testem nigdy nic nie wiadomo i tak.

ginekolog nie rozpozna takiej wczesnej ciąży. nawet na usg pewnie nie będzie jeszcze nic widać. według mnie na tym etapie tylko test z krwi da ci odpowiedź.

Gość iwika1987
Po jakim czasie w takim razie ginekolog moze poznac ciąże? Minelo juz od 30 pazdziernika, 2 tygodnie. Za malo?

ginekolog w badaniu potwierdzi ciążę około 4 tygodni po owulacji - innymi słowy dwa tygodnie po terminie miesiączki, czyli około 6 tygodnia ciąży. wcześniej nawet na usg może nie być nic widać (u jednych dziewczyn jest pęcherzyk ciążowy, u innych już zarodek, jeszcze u innych - nic). u ciebie nie wiadomo, kiedy mogła być owulacja - bierzesz pigułki, czyli nie masz normalnego cyklu. wizyta nie zaszkodzi, ale 100% pewności da ci badanie krwi.

Gość iwika1987
XliloX Dziekuje bardzo za odpowiedz.

Zrob badanie beta hcg ono juz ci potwierdzi w stu procentach To badanie mozna robic juz od ok 7 dni od owulacji czyli jeszcze przed spodziewana miesiaczka.

Gość iwika1987
saleminkaa8 nie znasz sytuacji wiec prosze nie oceniaj mnie. Dziekuje wszystkim za odpowiedz.

Gość iwika1987
A pomylka to taka, ze zaczelam brac tablety wraz z pierwszym krwawieniem, ale to bylo raczej plamienie, a czytalam pozniej ze jezeli nie jest to czysty okres to czasem tabletki odrazu nie dzialalaja prawidlowo.