Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aneczka86

Muszę podjąć poważną decyzje - urodzić w Polsce czy w Szkocji?

Polecane posty

Gość xxxxxxyyy
Tu nawet nie chodzi o to, ze dostaniesz cos za darmo. Moze sie okazac, ze rodzac w Szkocji nie dosc, ze nic nie zyskasz (tzn. te blizej niesprecyzowane mozliwosci) to jeszcze bedziesz musiala za to slono zaplacic. W sumie naprawde dalej nie potrafie zrozumiec jakie moglyby byc korzysci z rodzenia za granica, jesli sie jedzie tam tylko turystycznie. Dobrze ci kolezanka powyzej radzi, chcesz sie zobaczyc z mama pojedz teraz lub juz po urodzeniu z dzidziusiem a nie na sam porod - tu szpitale to zadne ekstra luksus , ten w Edynburgu jest calkiem ok, ale na kolana nie powala. Jedyne co moge powiedziec zdecydowanie na plus to jest podejscie personelu, choc to tez pewnie zalezy jak sie trafi - moja polozna np. byla bardzo fajna. Ale to samo mozesz miec w Polsce, porod rodzinny, osobna sale - wiaze sie to z pewnymi kosztami, ale i tak byloby taniej niz gdybys musiala zaplacic za porod i pobyt w szpitalu w Szkocji.

Dziękuję bardzo za odpowiedzi, uświadomiliście mi dużo ważnych spraw o których wcześniej nie pomyślałam. Już wiem co mam zrobić. Pozdrawiam wszystkich.

Gość mama tylko dwojeczki
wiec co zamierzasz zrobic?;)

Zostaje tu, a mama i siostra jak chcą to niech przylecą. Córcia nie straci żłobka, a tam wielu fajnych zajęć (np jutro mają zajęcia z ceramiki), ja obejde się bez tego całego stresu podróżowego, no i na porodówce nie będę miała problemów z dogadaniem się ;) tak będzie najlepiej, naprawde bardzo Wam dziękuje