Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniagniezno

chce miec bliznieta

Polecane posty

Gość aniagniezno

witam mam coreczke jedna teraz chcialabym miec bliznieta lecz od jskiegos czasu gdy brlalam anty leki i odstawialam i niemoge zajsc wciaze a ponoc jest wieksze ryzyko a ja nic moze ktoras doadzi pozdrawiam was

Gość yyyyyyyfufi
mozesz sprobowac a clo;) ale to pod obserwacja ginekologa;]

Żaden gin nie poda clo tylko dlatego, że ktoś chce mieć bliźnięta. Nie chodzi o kwestie moralne ale ciąża mnoga jest z założenia patologią ciaży. Primum non nocere.

Gość brałam 3 razy clostilbegyt
i mam 3 pojedynczych dzieci. Nie zawsze po clo sa bliźniaki.

Gryzzelda - na całym świecie ciąża mnoga uznawana jest za patologię ciąży, w rozumieniu medycznym.Dlatego bez względu na wszystko żaden normalny lekarz nie pozwoli pacjentce rodzić naturalnie w przypadku ciąży mnogiej (żaden normalny - bo nienormalni też się czasem zdarzają :/) a Pacjentka w takiej ciąży ma częstsze kontrole niż pacjentka w pojedynczej i jest pod szczególnym okiem lekarza.

Cześć Dziewczyny.....staramy się z mężem o dziecko, niedawno odstawiłam tabletki, u mnie w rodzinie były dwa razy pod rząd bliźnięta...podobno to, co dwa pokolenia....no zobaczymy. Powiem szczerze, że na początek wolałbym chyba ciążę pojedynczą....;) W ogóle przy moich nieregularnych cyklach to nie wiem jak to będzie...

Gość brałam 3 razy clostilbegyt
nglko mam w rodzinie sporo bliźniaków i WSZYSTKIE urodzone naturalnie.

nglka, sorki, ale glupoty piszesz :D czestsze kontorle i owszem, bo wlasnie ryzyko powilkan jest wieksze, ale porody sn jak najbardziej i to nawet w Polsce :)

Gryzzelda - niestety to Ty piszesz głupoty. Ciążę mnogą u człowieka uważa się za patologię ciąży, czyli ciążę wysokiego ryzyka - z automatu. Czynniki ryzyka ciąży to: zwężenie miednicy, nieprawidłowe położenie płodu, ciąża mnoga, ciąża przeterminowana, gestoza (zatrucie ciążowe), niezgodność serologiczna, cukrzyca, starszy wiek rodzącej pierwiastki, wieloródka po ponad 4 porodach, wielowodzie, wady anatomiczne macicy, krwawienia w późnej ciąży, otyłość dużego stopnia, stan po operacjach ginekologicznych, nieprawidłowy przebieg dotychczasowych ciąż i porodów, zaburzenia krzepliwości krwi oraz niektóre chorobyprzewlekłe.iTwoja niewiedza w tym temacie niczego nie zmienia.Dlatego żaden lekarz nie narazi pacjentki na mnogą - w konkretnie tym celu.

To, że jakiś lekarz kretyn ma ambicję, by w jego szpitalu kobieta w mnogiej ciąży urodziła dzieci naturalnie - nie zmienia niczego, tak samo jak zdarzają się ynteligiętni inaczej, którzy nie zalecają cesarki mimo cięzkiej wady wzroku rodzącej, kiedy okulista wyraźnie zaznacza na świstku, że poród naturalny może zakończyć się ślepotą rodzącej. Przykładów można mnożyć i niczego więcej, prócz głupoty, niestety nie oznaczają.Jedne z wiarygodniejszych netowych źródeł:http://www.szpital.ujastek.pl/ginekologia/zobacz-takze/6-artykuly/48-ciaza-podwyszonego-ryzyka.html

nawet w linku ktory podalas ciaze mnoga okresla sie jako 'podwyzszonego ryzyka' z czym sie zgodze, ale nie patologie! czy ty widzisz roznice? a sorki, ale jesli dzieci sa odpowiednio ulozone to nie ma naprawde zadnyc przeciwwskazan przed porodem sn, a nie wszycy lekarze ktorzy dzialaja inaczej od twoich przekonan to kretyni. przeszlam przez ciaze blizniacza i nie uwazam zeby pod jakimkolwiek wzgledem byla patologiczna, niestety rodzic sn mi nie dano nawet w Norwegii, gdzie wszystko jest super hiper naturalne bo dzieci byly obrocone posladkowo.

Patologią ciąży nazywa się KAŻDY przypadek ciąży podwyższonego ryzyka. Poczytaj.Ty sobie możesz uważać co chcesz, napisałam, Twoja niewiedza nie zmienia tego, że medycyna uznaje ciązę mnogą za patologię ciąży z automatu.