Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inteligent mummy

Co jecie w ciazy? Nie moge sie postrzymac od podjadania i jedzenia na noc

Polecane posty

Gość Inteligent mummy

to jest straszne

Gość ja już prawie połowa
rano kanapkę z wędlina i jakimś warzywem (pomidor- wiem że jest owocem :P, ogórek, papryka 2 śniadanie musli z jogurtem albo owoce obiad- zupka plus 2 danie z surówką albo kiszonką podwieczorek budyń, jogurt lub owoce kolacja sałatka z rukoli, wędzonego kurczaka, warzyw (ogórek, pomidor, papryka, groszek, kukurydza) i sosu winegret własnej roboty. I tak każdego dnia od początku ciąży, chyba, ze idziemy na jakąś rodzinną uroczystość, albo się skuszę na fast fooda, ale rzadko mi się to zdarza.

Gość wnioskuje......
ja mam jeszcze w jadlospisie slodycze:P sniadanie: kanapki z pomidorem, serem zoltym, bialym sniadanieII: jogurty, owoce obiad: zupa, ziemniaki, ryz, kotlety sch, golabki.....roznie kolacja: jablka, gruszki, jogurty czasem kanapki czy tosty jem wszystko na co mam ochote;) do 21 tc przytylam 3 kg

Gość Inteligent mummy
a jem za duzo slodyczy, widze dziewczyny ,ze nie macie z tym problemu albo nagle o 23 robie sie glodna i co wtedy

Gość wnioskuje......
slodyczy za duzo to i ja jem;) a jak jestem glodna o 23 to mojego sciagam z lozka :P i jablka mi struga :P:P:D

Gość Inteligent mummy
ja dopiero 14ydz a juz 2 kilo a na noc jak mnie ssie to pozeram kanapki

Gość JA PRZEZYLAM W CIAZY COS
OKROPNEGO..Rano zjadlam sniadanie-syte!!Po dosłownie chwili burczało mi w brzuchu..Jak nie zjadłam to wymiotowałam...Powiedziałam o tym lekarzowi,stwierdził,że to dziwne..Połozył mnie do szpitala..Obserwował..Co chwilę jadłam,bo jak nie jadłam to wymiotowałam.Doslownie co chwile..Sam mi kazał jeść,bo widział,ze wymiotuję..No i tak miałam całą ciąże..Jak chcialo mi sie jesc to jadlam po prostu jakies kanapki,owoc,warzywo.Najgorzej bylo w nocy:-o głód mnie budził

Gość Inteligent mummy
uhhh

Gość ja już prawie połowa
Nie mam wielkiej ochoty na słodycze. Bardziej mnie na kwaśne ciągnie- ogóraski, kapusta, sos winegret taki kwaśny bo z octem balsamicznym. Czasem mnie weźmie na coś na słodko ale jeden cukierek- galaretka w czekoladzie mi zupełnie wystarcza. Tydzień 18 i jak na razie 0,8 kg na plusie.

Gość Kafeterianka252
Kochana, uważaj z jedzeniem... Jestem w 24tc i przytylam 9 kg... Rozstępy mam wszędzie i jestem w nich cała poorana. Kremy nic nie dały, do końca życia jestem oszpecona. A dla czego? Bo właśnie tak jak bylam w tych tyg co ty to jadlam bezo pamiętania... Nie musisz mieć oczywiście rozstępów, a nawet jeden czy dwa to tam zadna tragedia, natomiast całe uda az po łydki, plecy i piersi poorane w rozstępach już nie są ładne... A dopiero połowa ciąży za mną...

Gość mama z irlandii
wiele kobiet w ciąży myśli że powinno się jeść za dwoje albo że będąc w błogosławionym stanie nie można sobie niczego odmawiać a to nic bardziej mylnego rozstępy to raczej nie tylko sprawa przybrania na wadze bo mam koleżankę która przytyła 32 kg a rozstępów nie ma dziecko było duże bo 4,625 i miała dużo wód płodowych no i wiadomo tu i ówdzie też trochę przybrała ale bez przesady najgorsze jest to że kg które nabędziemy w ciąży nie jest tak łatwo zgubić ja w ciąży przytyłam 13,5 kg choć przed ciążą nie byłam szczupła ale i też gruba ale więcej kg było niż za młodych lat(miałam 28 lat) i może dla tego pilnowałam co, ile i kiedy jem nie odmawiałam sobie co prawda za wiele ale w rozsądnych ilościach i po godzinie 20 już nie jadłam a już na pewno słodyczy o tej porze czasami się chciało ale tłumaczyłam sobie że nic z tego nie potrzebne jest mojemu dziecku do rozwoju to tylko tłuszcze i węglowodany. najgorzej było na początku tak przez pierwsze 3 miesiące byłam wiecznie głodna i jak zawsze nie jadłam śniadań tak w czasie ciąży byłam głodna już o godz 5 rano i jak mąż szedł do pracy to robił mi kanapkę ale potem skończył się tak wilczy apetyt. Rozstępów też nie mam a 3 dni po porodzie ubrałam do sklepu jeansy z przed ciąży.

Gość e tam trudno zrzucić
dla chcącego nic trudnego. Ja przed ciążą ważyłam 92 kg! W ciąży 105 i czułam się jak wieloryb, a 5 miesięcy po porodzie ważyłam 62 kg. Nie głodziłam się wcale, ale kupiłam sobie rowerek stacjonarny i ostro pedałowałam jak mały spał, a do tego jadłam głównie warzywa i mięso i ryby na parze, ale w takich ilościach w jakich tylko miałam ochotę.

Ja nie wprowadziłam żadnego reżimu zywieniowego. Zdarzało mi sie jeść na noc- bywałam wieczorami tak głodna, że było mi aż niedobrze. Jadłam wtedy np kromkę chleba z szynką i jabłko. Kiedy miałam ochotę na coś słodkiego- np. twixa (a w ciąży wybitnie mi podchodzi) to jadłam. To samo pepsi i od czasu do czasu jakiś fast food, ale wszystko z umiarem. Na standardowe posiłki (śnadanie, obiad, kolacja) jadłam tyle co zwykle z tym, że obiady gotuję raczej beztłuszczowo (chociażby ze względu na zgagę). Do teraz, czyli do 35 tygodnia (w sobotę będzie 36) przybyło mi 10,5 kg.

Gość xsxsxsxsx
ja jem wszystko na co mam ochote a od 35 t.c. szczegolnie uwielbiam slodycze i owoce- Ty 2 kg w 14t.c.? i co zalamalas sie? żal!

Gość gość
jecie po 2 snaidania a potem placzecie ze wazycie jak slonice haha

Gość gość
Witam! Jestem studentką V roku dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym i zbieram dzienniczki żywieniowe od kobiet w I trymestrze ciąży, które posłużą mi do napisania pracy magisterskiej. Jeżeli któraś z Was zechciałaby go wypełnić to chętnie odwdzięczę się analizą przesłanego jadłospisu. Dodam, że dzienniczki są anonimowe! Wszystkie zainteresowane proszę o kontakt mejlowy e16-91@o2.pl. Pozdrawiam i liczę na pomoc, Edyta

Gość gość
Chyba Panie zapomniały że najmniej tyją osoby które miały już nadwagę przed ciążą:P

Gość gość
ja jestem w 39tyg ciazy i od tygodnia włączyło mi się takie ssanie , że nie ogarniam =D w sumie całą ciąże jem to na co mam ochotę i tylko 9kg na plusie =D jesli ktoś chce zrzucić zbedne kg to je zrzuci =) jednym to przychodzi łatwiej , drugim troche ggorzej ...

Gość gość
Jem na sniadanie z 2 kanapki, pozniej jakies owoce jogurt, kolo 12-13 obiad, glownie mieso z ryzem, jakies warzywa, pozniej owoce jogurt, wieczorem 2-3 kanapki i znowu jakies owoce. Podjadam slodycze, lody, jak mi sie ssanie wlaczy to i w nocy cos podjem, szczegolnie jak mnie zgaga zlapie. Czasami zjem troche chipsow, zelki, pije glownie wode Jestem w 32 tygoniu i przytylam 7,5kg, maluch ma 1,9kg

Gość gość
Ja jestem w 38tygodniu na plusie 6kg codziennie czekolada lub inne słodkie.poza tym 5posiłków

Gość gość
Ja mam fazy, raz mogłabym zjeść całą lodówkę, a na drugi dzień w zasadzie ograniczam się do 3 posiłków i więcej nie jestem w stanie zjeść... Ale pilnuję się, tzn. staram się nie jeść za dużo słodyczy i nie zdrowych produktów, choć z tym pierwszym nie jest łatwo bo uwielbiam wszelkie ciastka, ciasteczka i lody :) No i unikam tego, czego nie można, czyli surowych jajek, surowych ryb, niektórych przypraw. Przyznam się, że nie wiedziałam o tym, że niektóre przyprawy mogą, czy sery pleśniowe mogą zaszkodzić dziecku :/ Tutaj jest lista niektórych rzeczy, które są niewskazane w ciąży, może komuś się przyda: http://opiniemamy.pl/prawdy-i-mity-o-zywieniu-w-ciazy/

Hej :) Ja kiedy byłam w ciąży miałam ochotę ciągle na słodycze :( Ale to niestety nie jest najlepsze dla maluszka, tutaj znalazłam świetny blog dla przyszłych mam : http://byc-rodzicem.pl/ i znajdziesz tu wszystkie informację zarówno o odpowiedniej diecie jak i innych niezbędnych rzeczach :) Pozdrawiam Cię serdecznie