Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krwawaamarry

imie Nicola? ...

Polecane posty

Gość krwawaamarry

Chciałabym dać swojej córeczce na imie Nikola, Nicola, czy tam Nicole ;p doradzcie mi z jaką pisownią jest lepsze :) i czy w urzędzie nie będą sie czepiać jak bym dała je przez ''c'' bo to tak amerykańsko brzmi :D

Gość wsluchajsiewszummuszliklozetow
imię okropne. Jeśli już chcesz tak skrzywdzić córeczkę to chociaż daj jej polską pisownię imienia - Nikola. :(

Gość krwawaamarry
prosze nie piszcie mi że jest brzydkie, o gustach sie nie dyskutuje... jednym sie podoba innym nie, a mi bardzo :)

Gość krwawaamarry
pytałam o pisownie.

Gość hgfdghjkl
Wiejskie imie , nie dawaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kiedys dziecko cie zabije., wiejskie imie i niepowazne

Moga się czepiać Ja jestem przeciwko imionom amerykańskim itp więc dla mnie odpada Jak już to przynajmniej przez K zwykłe a nie jakiś idiotyzmy w stylu "Mam w klasie cztery Wiktorie ale ja jestem jedyna przez V i C" Victoria (a jej brat ma Kevin swoją drogą)

Gość aquariuss
moja siostra ma na imie Nikola, rodzice nadali jej jak się urodziła w 1991 roku. Położne chciały to się mama zgodziła. Nic dziwnego. Dziwi mnie że prawie 20 lat później, takie rekcje na to imie. Mama chciała prze "C", ale w urzędzie jej powiedzieli, że musi byc przez "k".

Gość jefreyfvb
Nikola to bardzo uniwersalne imie, w Polsce bedzie Nikolą przez ''k'' a zagranicą przez ''c'' ale nie każdy m rozum by to wiedzieć. A jak bardzo wam sie tak podobają polskie imiona to dajcie córkom: Jadwiga, Bożena, Stasia chociaż pewnie same tak macie.

Gość na pewno nie
ha ha ha to ulubione imię marginesu społecznego tam jest najwięcej nicoli i jessik :D

Gość jefreyfvb
ta, jeszcze powiedz że z patologicznych rodzin :D bo to najgłupszy tekst jaki słyszałam... w patologicznych rodzinach są też Anki, Kaśki co imie ma do tego do ch*ja? idz sie p*erdolnij.

Gość na pewno nie
pracowałam w przedszkolu im większa bida, więcej dzieci i alkoholu tym częściej takie imiona to nam się zawsze sprawdzało aż się dziwiłyśmy tej prawidłowości, ale jest

Gość bo prości ludzie mają
takie ciągoty dadzą w ich mniemaniu "światowe" imię i to ich jakoś nobilituje, rekompensuje tą ich maliznę intelektualną

Gość zależy od faceta
jasne, ze to margines daje takie górnolotne imiona, to wiadomo nie od dzisiaj :D

Gość grrrrrr.......
........... jak francuskie imie moze brmiec po amerykansku ...? :P

Gość Natalia0354
Z marginesu społecznego?? Jestem projektantką mody po ASP (Akademii Sztuk Pięknych jakby ktoś nie wiedział), prowadzę własną firmę i dla waszej wiadomości nie mam żadnych kompleksów i właśnie podoba mi się imię Nicole i też zamierzam tak nazwać swoją córeczkę !! Także nie wypisujcie tutaj głupot i nie kompromitujcie się z jakimiś "mądrymi" wnioskami. Mam tylko jedno pytanie czy przy załatwianiu tych wszystkich formalności ktoś może się nie zgodzić na nadanie dziecku imienia NICOLE przez "c" i "e"?? Jeżeli tak to czy da się coś z tym zrobić??

Gość MotherMonster.
Od kiedy po ASP jest sie projektantka? :o Nie sciemniaj mi tu,bo ja jestem po takiej szkole

Gość biała słomka
twoja córa na pewno będzie przeszczęśliwą posiadaczką imienia nicola jako 12 dziewczynka w swojej klasie w tym roczniku;)

Gość emigrantka125698
Mieszkam we francji i moj synek ma na imie Nicolas (czytaj Nikola) a imie zenskie to Nicole (Nikol) A w POlsce powiem Ci,ze dziwnie brzmia imiona zagraniczne spolszczone,ale to Twoj wybor

Gość Asfanmon
Mnie sie podoba LAURA I NADIA:) też uważacie że jestem z marginesu społecznego hahaha! Od kiedy imię oznacza przynależność do klasy społecznej?

Gość Asfanmon
Wiesz co też mi sie kiedyś podobało imię Nicole i Victoria ale ..z biegiem lat Nicole zaczęła mi sie kojarzyć z cola a Victorii jest masę już pozatym to imię kojarzy mi sie z męskim imieniem Wiktor to tak jak Kamil Kamila bez sensu! Ale i teraz zastanawiam sie jak dzieci w szkole by mogły wołać np.na moje typy czyli Laura lub Nadia

Gość floreciittaa
Daj jej na imię Nipepsi, to nie będzie problemu z pisownią.

Gość nie dużo
Moja corka urodzila się w Norwegi i ma na imie Mila ładne?

przestańcie być okrutne i złośliwe :o każde imię może się wywodzić od patologii. A ta opinia bierze się stąd, że takie marginesy żyjące na serialach amerykanskich i brazylijskich nadawały takie imiona dzieciom, jak miały bohaterki seriali, np.kasandra, angelika, isaura itp... ale ten model już się nie sprawdza, każdy nadaje dzieciom modne imiona i patologia nie ma z tym już nic wspólnego. Ja nazwałam córkę Oliwia, bo pasowało do niej - miała piękną oliwkową skórę i dalej ma. Nawet ziekone oliwki uwielbia. Nie miałam pojęcia, że to imię jest popularne (zresztą w 2005 nie było aż tak słynne) :) ale nikomu to nie przeszkadza :) tylko babciom, bo nie mogły zapamiętać i funkcjonowała w ich umysłach podobna opinia, że w patologiach nadaje się takie imiona :) co nie jest prawdą :)

Gość Natalia0354
Do MotherMonster to ty nie wiesz jakie kierunki studiów są w twojej szkole?? (oby twoje dziecko nie odziedziczyło inteligencji po mamie ;/ )

Gość nie wiem ile
Enryko wymiata

Gość gość
Mam troje dzieci Briana, Vanesse i Nicole.Dałam takie imiona ponieważ mąż nie jest Polakiem. Musiały podobać się nam obojgu i pasować do obu krajów. Wybraliśmy pisownie Brian Vanessa Nicole.