Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaaaaaaca23333

Jak z goleniem sfer intymnych?? 24tc

Polecane posty

Gość pytajaaaaaaca23333

Dziewczyny jak sobie z tym radzicie?? Ja jestem zszokowana, ze w tym tygodniu ciązy ja sobie z tym nie daje rady, a nie wyobrazam sobie prosic o to meza.. W moim szpitalu wymogiem przed porodem jest całkowita depilacja, tylko pytanie jak ja mam to zrobic tym bardziej po 37tc??

Gość pytajaaaaaaca23333
nie bałas sie, ze cie zatnie lub "zahaczy" o te miejsca najbardziej intymne czyt. wargi sromowe ?? Wybacz, ale to dla mnie jakas abstrakcja totalna :p

Dzisiaj szłam na wizytę kontrolną do mojego gina i mialam z tym straszny problem... Gdyby był mój mąż poprosiła bym o pomoc, ale nie było go w domu i musiałam radzić sobie sama. Ogoliłam się "na czuja" i jakoś to nawet wyszło ;)

Gość pytajaaaaaaca23333
ja jestem dziwna bo wole golić tak w ciemno niz przed lustrem.. Ok jak inne kobiety daja sobie rade to ja tez... :)

U mnie dopiero 20 t.c. ale brzuszek pokaźny (z 65 do 93 cm. podskoczył). A że mam mieć umiarkowany tryb życia i trochę leżałam, kondycja nie ta, żeby było mało, brzuszek rośnie mi dość wysoko i mam zgniecioną przeponę (czuję różnicę w porównaniu do pierwszej ciąży, kiedy było dziecko bardzo nisko i ciągle siusiałam). Ja przedwczoraj się "gimnastykowałam". Dodatkowym utrudnieniem było to że nie powinnam kucać, jak to robiłam do tek pory i w ogóle bez napinania się, stękałam pół godziny i skończyło się niezbyt idealnym goleniem i bólem pleców. Też poproszę męża, on ma maszynkę elektryczną, sam jak się poznaliśmy narzekał że taką z ostrzami nie może się często golić bo mu bardzo skórę podrażnia. Więc będzie mi swojej użyczał teraz :) Żyletek do ręki raczej bym mu nie dała :) Myślałam że będę bardziej sprawna, a tu schylić się nawet do podłogi po coś ciężko, nie wyobrażam sobie co będzie za 3 m-ce.

Gość nieogolona
Jak wy to golenie wytrzymujecie?? Ja w ogóle nie golę miejsc intymnych, strasznie mnie to podrażnia, wrastają włoski i potem mam więcej problemów niż korzyści. Do tej pory mam brzydkie ślady od lata. Skoro mam się tak szpecić i cierpieć to wolę nie dotykać. Niby w jakim to celu, bo przecież nie zdrowotnym... No ale do szpitala będę musiała, mówi się trudno :((

Gość mammmmmma
ha ha! ja jeszcze z miesiac temu dawal rade ogolic sie przy pomocy lusterka- teraz to nawet z lusterkiem ciezko :) ale od czego ma sie meza? :)

Widze ze dzisiaj jakis szal na golenie :D ehh ja jestem w 26 tyg i tez ciezko bylo... ale jakos wyszlo. Pozatym lekarz tez czlowiek i mysle ze nie bedzie krzywo patrzyl jak gdzies bedzie jakis wlosek :) pewnie juz nie takie busze widzial...

No i ja sie dolacze;) W poniedz. wizyta i trzeba jakos "wygladac":):):):) U mnie koniec 32 tyg. i jest tragicznie z najprostszymi zadaniami, np. jak ubrac skarpetki, a o goleniu nie wspomne:) Maz za granica, wiec tak czy siak radzic sobie musze sama:) Zrobie to tak, jak napisała ktoras Pani wyzej, na tzw. czuja:):):):) I niech sie dzieje co chce:) Najwyzej moja gin jak mnie zobaczy wybuchnie smiechem:)

Gość krem do dopilacji
??? mozna uzywac?

Gość Paula678
jestem w 29tygodniu.. mój brzuszek jest maly, jakbym się najdła grochówki . Ogolnie to wiedzą o ciąży tylko najbliżsi. Nie mam problemu z depilacją, zakładaniem butów i tak dalej.. Zaokrągliłam się, przytyłam 7kg, ale brzucha bardzo nie widac

Lustereczko, powiedz przecie... Trochę po omacku ale da radę. Co do golenia do porodu - nikt nie może od ciebie tego żądać, tak samo jak nie mogą ci nakazać lewatywy. Poszukaj trochę o swoich prawach i absurdalnych wymogach z goleniem na czele.

Gość ja się nie golę
Ostatnim razem jak się tam goliłam przedwczoraj to sobie tak zgniotłam brzuch ze wylądowałam w szpitalu bo skurczy dostałam. Z lusterkiem nie umiem bo jak trzymam lusterko to mam jedną rękę zajęta a muszę mieć dwie wolne, poza tym co ja tam widzę w tym lusterku jak mi brzuch zasłania? A męża nie będę do takich czynności wołać bo bym była pozacinana jak świniak bo jak on się goli to tak właśnie wygląda, cały zakrwawiony. Więc będę paskudna wstrętna i niehigieniczna. Nic nie poradzę. Wolę to niż urodzić w 25 tyg. Ogolę się do porodu wtedy już mi będzie wszystko jedno czy skurczy dostanę :P

Gość mama0julki
ja goliłam się sama do końca chociaż brzuszek miałam dooość duży ;)

Ja się golę na macanta i nawet nieźle mi to wychodzi. Początkowo ratowałam się lusterkiem, ale lusterko paruje, nic nie widać więc się wkurzyłam i teraz jadę na czuja. Do tych które mówią o podrażnieniach po goleniu...z własnego doświadczenia wiem że dobra maszynka to podstawa. Żadne Bic czy inny szajs. Polecam maszynki jednorazowe z 3 ostrzami gilette dla facetów. Nie są tanie ale warto. Nie tępią się za szybko. Nie potrzebuję nawet żadnej pianki, tylko golę na spienione mydło dove i nie mam żadnych podrażnień.

Gość ja dopoki mialam maly brzuch
uzywalam plastrow z woskiem, szybki bol, ale spokoj na dluzej, a jak juz brzuszek przeszkadzal i nie widzialam tam za duzo, to uzywalam kremow do depilacji miejsc intymnych, szybko, bez podrazniej, szpatulka wszytsko sie zgarnia na czuja wiec nic nie zostaje. Polecam. nie wiem po co wy sie meczycie z tymi maszynkami

Gość ja dopoki mialam maly brzuch
wosk na cieplo jest zakazany i jesli komus pekaja naczynka, ja depilowalam bikini plastrami takimi co sie tylko w dloniach rozgrzewa i nie mialam zadnych problemow z naczynkami ani z niczym innym. Ginekolog nie miala przeciwwskazan jesli nic sie nie dzialo ani do plastrow ani potem do kremu do depilacji. Przeciez nie stosujesz tego codziennie. Plastrami golilam sie moze 4-5 razy, potem kremem tez ze 4-5 razy, po wosku wloski wolniej odraztaly i pod koniec ciazy juz barzo rzadko musialam sie depilowac