Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mąż uważa że to moja wina

Moje dziecko będzie miało dziecko!!!

Polecane posty

Moja 18letnia córka jak się okazało jest w ciąży z jakimś chłopakiem nie zbyt mile widzianym w naszej rodzinie jako zięc. Gorsze jest to że mąż wykrzyczał mi w nerwach że to moja wina, że to ja córki nie uświadomiłam ale przez pierwsze dwa miesiące nie odzywał się do niej. Teraz córce został miesiąc do urodzenia i jak się okazuje moi teściowie tak namieszali w głowie mojemu mężowi że on teraz chce mnie zmusić byśmy przysposobili dziecko bo córka w tym roku ma mature i stwierdził że najlepiej zrobi jak skoncetruje się głównie na nauce. Na początku myślałam że mąż nie mówi tego poważnie, ale on nie naciska już tylko na mnie ale i na córke.

Gość matka matrwiacsa sie
a czemu jest nimile widziany?a wy tacy idealni nie jestescie? Na ogół ci ktorym zięc nie odpowiada,tym zaden zięc nie bedzie odpowiadał,bo niektorzy szujaha ideałów,podczas gdy sami idelni nie są.Corka spokojnie zrobi mature,jak ktos jej pomoze przy małym dziecku

A co to za partia dla naszej córki? mechanik samochodowy po zawodówce, gdy nasza córka po maturze wybiera się na medycyne to kiedy ona będzie miała czas na zajmowanie się dzieckiem. Oczywiście myślałam o tym że ja pomoge jej przy dziecku a ona będzie mogła spokojnie studiowac, ale mąż jednak dalej uważa swoje a ja nie chce się z nim kłocic. Dlatego on i moi teściowie usilnie przekonują córke by postąpiła według ich woli i zrezygnowała z praw rodzicielskich na naszą korzysc.

Gość kogutikio
twoj maz jest dziwny, a czy bez pzysposobienia dziecka nie mozecie pomoc corce? np. opiekujac sie jej dzieckiem [odczas gdy ona bedzie sie uczyla? Mozecie zaltwic jej nauczanie indywidualne w czym widzicie problem?? A po za tym 18 last to nie 15 a znam takie ktore w wieku 15 urodzily dziecko i co studiuja, pracuja i maja szczesliwa rodzine

A czemu macie przysposabiac corke? Niech wypije piwo torego nawarzyla. Niech idzie do pracy i utrzymuje dziecko i siebie . Jka byla na tle dorosla zeby sex uprawiac to niech bedzie na tyle dorosla zeby wziac odpowiedzialnosc za swoje czyny. Ojciec dziecka niech placi alimenty.

Gość kogutikio
Zycie zmienia plany codziennie, a co chlopak po zawodowce to juz bee?? Taka madra corunia na medycyne sie wybiera a o zabezpieczeniu sie zapomniala? A po za stusem majatkowym(bo widze ze glownie to was interesuje) corka z nim jest szczesliwa/?? I nie zapominajcie ze corka ma polowe praw rodzicielskich a jej chlopak niekoniecznie musi sie zgodzic na wasze widzimisie

nie róbcie krzywdy dziewczynie, jakbyś się czuła jakby to tobie ktoś dziecko chciał odebrać i wychować jak swoje. Co z tego,że ma 18 lat? To jej pomóżcie jak będzie potrzebowała i niech wychowuje, w końcu nosi je w sobie to ma prawo być jego mamą. A co do zięcia, to może macie rację a może nie. Mojego męża też moi rodzice nie chcieli zaakceptować i długo mi mówili, żebym sobie zmieniła chłopaka, apotem twierdzili że oni wcale nie mają zięcia, a teraz nieraz proszą żeby gdzieś podwiózł, albo coś naprawił, to dla mnie przykre, bo nie pamiętają już jak się kiedyś o nim wyrażali i to chyba tylko dlatego że był ze mną CO DO WASZEJ CÓRKI pozwólcie jej być mamą

Gość twoja to dopiero
bedzie wina jak zgodzisz sie na to co wymyslil twoj maz. Ona jest pelnoletnia i ma prawo do tego dziecka, zda mature i jeszcze mozecie byc z niej dumni. Zamiast jej pomoc szukacie najprostrzego rozwiazania, ale dla siebie- nie corki i JEJ dziecka. A ty jako matka chcesz zniszczyc zycie corki, potem jej nienarodzonego dziecka, ktore i tak predzej by sie dowiedzialo, ze jej matka to naprawde babcia??? Znienawidza was obie, predzej czy pozniej. I jeszcze jedno, gdyby miala 14,15 lat to co innego, ale ona ma 18l, jak ma zaczac zyc odpowiedzialnie, skoro wy nie chcecie dac jej szansy. Naprawde, zastanow sie czy chcesz stracic corke, a w przyszlosci takze wnuka/wnuczke. A twoj maz, to ja nie wiem z jakiej kontowni takiego bydlaka wzielas, majac dorosla corke- slucha jeszcze rodzicow- nie patrzac na szczescie corki- jak dla mnie to jam i prostak!!!!

No właśnie dlatego mąż chce byśmy przysposobili dziecko by córke już nic nie łączyło z tym chłopakiem. On wobec córki zawsze miał plany, ale to że jest w ciąży nic nie musi zmieniac. A jej chłopakowi to byle co się wmówi i sam odejdzie.

Zgadzam sie z Toba Jagoda.. Jak dla mnie to juz pelnoletnia dziewczyna..JAk mozna wogole myslec o przysposobieniu jej dziecka..!5-16 latki zachodza i przy pomocy rodziny(a nawet nie) Wychowuja swoje dzieci..stalo sie..Poniesie konsekwencje zwiazane z macierzynstwem,ale to jej dziecko..

AUTORKO ALE JESTEŚ PŁYTKA NIBY MĄDRZY WYKSZTAŁCENI ( JAK MNIEMAM) LUDZIE A TAKIE GŁUPOTY PISZĄ. CO Z TEGO ŻE PO ZAWODÓWCE , A CO TO KOMU PRZESZKADZA. ma jeszcze jakieś inne wady? Wykształcenie zawsze można uzupełnić. Chcecie żeby was ten wnuk czy wnuczka znienawidziło potem, żescie je zabrali i matce i ojcu, bo ojciec złą szkołe skończył NAPRAWDĘ AŻ SIĘ WE MNIE GOTUJE CO ZA GŁUPOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość twoja to dopiero
*nie jam-a ham!

byle co się wmówi i odejdzie..........jak można wogóle snuć takie plany. nie chciałabym żeby mnie tacy dziadkowie wychowywali, podstępni i knujący

Gość mama z De
Co to za pomysł żeby zabrac dziewczynie dziecko ma 18 lat ?? to jakim prawem chcecie odebrac jej to dziecko zaden sąd sie na to nie zgodzi!!

Tylko co potem gdy córka zwiąże się z nim na stałe(zamieszka), on będzie ją pewnie bił, przychodził do domu pijany, wyzywał, tak wygląda życie ze człowiekiem po zawodówce. A córka ma teraz szanse na to by się zdobyc wykształenie. Przecież ja nie mam sił już do wypominań męża że to moja wina, dlatego ja postanowiłam że nie będę się wto wtrącac. Moja córka i tak się już łamie, to jeszcze jeden miesiąc do porodu.

idę bo się moim dzieciątkiem zająć i aż mnie trzęsie żeby mógł to kto inny robić a nie ja . Przejrzyjcie ludzie na oczy, to może pomóżcie temu chłopakowi uzupełnić wykształcenie, żeby bardziej wam pasował, a nie tak przepędzać od razu , masakra noramlnie

Gość łłłoooo matkoooo
no sytuacja dziwna i sama nie wie jakbym postapila. ale moje dziecko,jak bedzie mialo 18 lat i zajdzie w ciaze, bedzie mialo we mnie oparcie. na pewno nie bede chciala odebrac jej tego malenstwa. instynkt macierzyński pojawi sie,o ile jeszcze go nie ma. Twoja corka bedzie matka, zaakceptujcie to w koncu! nie krzywcie ani dziecka ani waszej corki. dziadkowie niech sobie gadaja, jesli corka zdecyduje sie,ze nie chce wychowywac swojego dziecka, to tylko i wylacznie dzieki wam! nie wyobrazam sobie namawiac wlasnego dziecka do czegos takiego! zadni z was rodzice...

jestem psychologiem ,uwazam,ze sa w waszej rodzinie pewne patologiczne elementy.Corka jest pełnoletnia,wiec po co chcecie sobie przysposobic dziecko.Rozumiem gdyby corka miałą 13 lat,ale 18 lat to juz nie dziecko. Nie uwazam rowniez mimo,ze jestem osoba z wykształceniem wyzszym,ze mechanik smaochodowy to gorszy typ człowieka,zawsze moze wykształcenie uzupełnic w dzisiejszych czasach jesli wam i jej na tym tak bardzo zalezy,wazne zeby chłopak lubił to co robił i zarobił na siebie na rodzinie,albo na alimenty ,zalezy czy wasza corka z nim bedzie.o patologii swiadczy,ocenianie człowieka"jako dobrej partii" dla corki,a ciekawe czy ty byłas taka dobra partia jak byłas młoda dla swojego męza,albop twoj maz dla ciebie.jESTESCIE LEKARZAMI?CHYBA nie ,bo poziom troche żenujący tego co piszesz. Corka musi poczuc sie odpowiedzialna za to co zrobiła, a nie ze mama calkowicie zajmie sie dzieckiem i ona zrzecze sie praw rodzicielskich.Troche snoby z was,skoro patrzycie az tak bardzo na wyksztłcenie,albo macie jakies kompleksy na tym tle.w DZISIEJSZYCH CZASACH,nie wiem w jakim wy swiecie zyjecie,ale czasem koparkowy wiecej zarobi niz niejedna osoba po studiach

skąd się pani urwała, że po zawodówce to bił będzie. Znam takich po zawodówce co z nich można przykład brać tylko. Jak już pisałam stwórzcie mu możliwość douczenia się, przeciez nauka nie musi się kończyć na zawodówce

Gość zxzxzxz
po ostatniej wypowiedzi autorki wydaje mi się ze to prowo. Nie można być chyba tak głupim. Jeżeli to jednak nie jest prowo, to pomysł jest absurdalny. Nawet jak córka się zgodzi, to za kilka lat znienawidzi was, tak samo wnuk i stracicie ich oboje. Chłopakowi dajcie szanse, nie można skreślać kogoś bez powodu, może corka będzie z nim szczęśliwa. A gdyby znalazła chłopaka po studiach to żadna gwarancjaże nie będzie ją bił

Gość big sister22
Ja nie znam takich, co to urodzily w wieku 15 lat, ale "studiuja, pracuja, maja szczesliwa rodzine". O taki sukces trudno i w pozniejszym wieku i bez dziecka, zwlaszcza jak sie nie ma pomocy. Dziewczyny, o ktorych wiem, ze urodzily tak wczesnie do dzisiaj nie zdaly matury ani nie zdobyly zawodu, moze nie siedza w melinie, fakt, ale i nic sensownego nie robia, ale ok, maja dzieci, wiele jest dobrymi matkami, wiele czeka bardzo dlugie lata zeby wrocic do szkoly albo zeby isc na pol etatu do sklepu. Natomaist 18 lat to doroslosc, juz mozna planowac, a juz zupelnie ne czaje o co chodzi z tym, ze machanik smaochodowy to zla partia? To super zawod, wszedzie ceniony, dobrze platny, tylko bym sobie zyczyla takiego fachu dla syna! ja mysle, ze ten "niepozadany chlopak" wiele moze pomoc, nie tylko materialnie. I pewnie jest lepszym czlowiekiem niz zadufany w sobie mezus piszacej pani (wspolczuje). Skoro dla niego najwiekszym problemem jest zawod przyszlego ziecia???? To mysle, ze to jakis nadety nowobogacki.

Gość łłłoooo matkoooo
doczytalam teraz,jak dopisalas autorko,ze ludzie po zawodowce bija,wyzywaja i sa alkoholikami!! dawno tak sie nie usmialam!!!! mojej kolezanki narzeczony jest po szkole zasadniczej i co? ma firme,jest iteligenty, dba o rodzine! co ty pierdoooolisz! skad u was taka niechec,bo ktos nie ma wyksztalcenia takiego jakie wy macie/o ile w ogole macie,bo dziecko w przedszkolu nie ma nawet takich pogladow chorych. leczcie sie i dajcie zyc corce normalnie! jestes nienormalna matka, a o twoim mezu nie wspomne. zal mi was i waszej corki. mam nadzieje,ze podejmie sluszna decyzje a wy pierdolnijjjcie sie w te swoje puste lby!!!! dawno mnie tu nikt tak nie oburzył na kafe. co za ku rwa rodzice...

JESTESCIE JAK HIACYNTA Z "CO LUDZIE POWIEDZA" dla was bardziej sie liczy to co ludzie powiedzia,dlatego zalezy wam na wyształconym zieciu czy corce(fajnie sie tak wychwalac) niz na szczesciu corki,moze kocha tego faceta. Poza tym co to za idiotyczna teoria ze po zawodowce to bedzie ja bił?predze wam bym podejrzewała o takie zachowania,poza tym to co wy robicie,jest gorsze ,bo to przemoc psychiczna

dziewczyny, nie piszcie juz wiecj bo to marne prowo jest. Nie wierze zeby takie idiotki po swiecie chodzily

Gość dla mnie każdy jest jak
pierniczę, co za patologia. Żeby było jasne, nie przyszły zięć, tylko wy :O a skoro z was takie kołtuny, to mąż ma rację. Lepiej niech córka zrzeknie się dziecka i rusza w świat z czystą kartą :O zamieciemy wszystko pod dywan i będziemy udawać, że nic się nie stało.

Gość wykształcenie haha
Droga wykształcona najprawdopodobniej autorko. Zanim zaczniesz rzucać oszczerstwa la ludzi po zawodówkach, radzę samej najpierw ortografię podszkolić. To po pierwsze. Co do reszty się nie wypowiadam bo to aż śmiechu warte, doprawdy...