Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka j.

czy TRZEBA poinformować pracodawcę, że

Polecane posty

się wyszło za mąż? jakie są skutki jeśli się nie powiadomi, mam na myśli państwową pracę

Gość no i jest nasza gwiazdaaa
nie wiem, może będzie trzeba zmieniac swoje nazwisko?pamiętam że jak ja dawałam do biura moje pozwolenie na prace na panieńskie i dowód do xero na męża to mnie zatrzymali i dociekali czemu tu jest inne a tu inne.

co to znaczy panstwowa praca?? a to ze Cie poprosili o akt slubu to tylko dlatego ze potrzebne bylo potwierdzenie/uzasadnienie zmiany nazwiska a sadzisz ze pracodawce musisz tez poinformowac o rozwodzie?;-)

Dla wygody sie informuje - np. ze zmiana nazwiska wiaze sie zmiana adresu mailowego itp. - ale chyba obowiazku nie ma..

Gość jeśli nie zmieniasz nazwiska
to nie musisz, ale skoro to państwowa praca to może być użyteczne np. przy okazji różnych tam prezentów świątecznych, dopłat do wczasów itp.

nie mam zamiaru zmienić nazwiska a mówić no jakoś nie chcę to byłby tylko cywilny i jakoś nie czuję żeby to było coś wielkiego, nie mam ochoty o tym gadać

Gość należy Ci się
jeszcze 2 dni urlopu okolicznościowego w związku z wyjściem za mąż...

ale przypuśćmy, że nie chcę tego okolicznościowego, chodzi mi tylko o to, czy grożą za to jakieś konsekwencje takie dotkliwe, kiedy się nie powie, że się wyszło za mąż