Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aneeczka

jak definitywnie pozbyć się mleka z piersi, help

Polecane posty

karmiłam moją córeczkę 11 miesięcy, a od kilku tygodni tylko w nocy 2 razy a potem już 1. Dziś w nocy już nie karmiłam, ale co mam zrobić z tym mlekiem, które mam w piersiach jeszcze, dodam że nie czuje na razie żadnych zastojów, ale co zrobić żeby się nie pojawiły i żeby mleczko znikło

Mleko samo zaniknie, gdy definitywnie zakończysz karmienie. To nie jest kwestia kilku dni, raczej kilku tygodni, do kilku miesięcy.

Gość mama sama w domu...
ja nie ściągałam pokarmu i piłam 2 x dziennie

Gość lemon tree
ja nie karmię od prawie roku i nadal trochę mam

o matko, to tak długo może się utrzymywać mleko? szok. Akiedy wam wrócił noralny cykl miesiączkowy ? bo u mnie jescze nie

lemon tree - po roku nadal masz? to nadaje się na wizytę u lekarza, bo prawdopodobnie masz zbyt wysoka prolaktynę (do zbicia).

Ja miesiączkę dostałam równo 4 miesiące od porodu, mimo karmienia wyłącznie piersią - tu nie ma regułya mleko nie ma prawa pokazywać dłużej jak 3-4 miesiące po zaprzestaniu karmienia, po tym czasie to brak równowagi hormonalnej (przy karmieniu wzrasta prolaktyna, dlatego pojawia się pokarm -= po zaprzestaniu prl powinna samoistnie spaść a jeśli się tak nie dzieje i pokarm nadal jest, to wizyta u lekarza wskazana)