Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karminowaaaaaaa

Jak posiadanie psa zmienia życie człowieka?

Polecane posty

Gość a czego to rekonstrukcja ?
WwWww...ja mysle ,ze po paru miesiacach nie bedziesz w stanie nikomu oddac tego psa:)

Mieć psiaczka jest super, sprawia wiele radości :) Ja bardzo się cieszę że sprawiłam sobie moją Kinie i nie żałuje. Jest przecudowna ;) Co do minusów to.... wszędzie są kłaki :( już mnie to drażni... Mój chłopak sie wkurza bo co usiądzie to się do niego lepią. Trzeba często sprzątać, ale w przypadku kłaków na niewiele sie to zdaje... Na początku też sika gdzie popadnie, ale z czasem musisz nauczyć go i problem mija. Ogólnie musisz go uczyć porzadku bo inaczej będzie niegrzeczny. To moja słodka i grzeczna pekinka Kinia: http://www.voila.pl/065/qtyhm/?1

Gość WWwwWWwwWWwwWW
Oj ... yorki sa straszne ;/ przynajmniej dla mnie, non stop szczekaja i skacza ;//// w dodatku z pustakami mi sie kojarza, nie chce nikogo obrazic ale teraz taka moda pasuje i nawet w sklepach odziezowych, obuwniczych itd widzi sie damulki z pieskami w torebkach ... nienormalne

Gość WWwwWWwwWWwwWW
Tez sie tego obawiam ... Jak go pokocham to nie ma rady, zostanie ;))

Gość WWwwWWwwWWwwWW
A najlepsze jest to, ze ja nigdy nie myslalam o psie ze schroniska, zawsze uwazalam, ze pies musi byc rasowy, z rodowodem najlepiej, bez chorob, wszystko wg wzorca i teraz wiem, ze to bylo glupie i plytkie myslenie i bardzo sie ciesze, ze pomoge jakiejs sierotce :))

To fajnie ,ze go bierzesz,na bank u Ciebie zostanie;)

Gość WWwwWWwwWWwwWW
Oj to bedzie szalenstwo, mam kota, wiec poki co sobie tego nie wyobrazam :))

Gość Boratka
Nie yorki są straszne tylko niektórzy właściciele co zapomniieli, że mają psa a nie torebkę. A szczekają bo boją się nieznanego. Z wysokości rąk pańciuni trudno poznać świat i nauczyć się normalnych kontaktów z innymi psami.

Gość to najgorszy urząd
super! takie piesek ze schroniska bedzie najbardziej oddanym przyjacielem.

WwwW..racja,takie psy ze schronisk potrafia sie niesamowicie odwdzieczyc. Co do rodowodow itp ,to ja tez kiedys tak myslalam glownie ze wzgledow zdrowotnych takiego psiaka ale kupilam labradora bez rodowodu(bo byl znacznie tanszy;)) i nie choruje a mam kilku znajomych ,ktorzy kupili z rodowodem psy i okazuje sie ,ze choruja na dysplazje,padaczke ..tak wiec nie ma tu reguly

Gość WWwwWWwwWWwwWW
Wiem!! :) ostatnio mialam pare zlych chwil, male doła i nic mi sie nie udawalo... na poprawe nastroju ogladalam na allegro sliczne rasowe szczenieta i przypadkowo trafilam na te aukcje i Bardzo DOBRZE bo teraz ja zrobie cos dobrego dla kogos innego :) straznie sie ciesze

Gość Indra87
Mój jest z rodowodem, ale wiem, ze to wlasnie te rodowodowe choruja, bo maja malo roznorodne geny i te przypadlosci rasowe (biodra u labków) po prostu sa przekazywane genetycznie. A takie zupelnie pomieszane kundelki to najzdrowsze psy na swiecie.

Gość karminowaaaaaaa
Każdy psiak może być niegrzeczny, jeśli będzie się miało do niego złe podejście. Nie można generalizować.

Gość ljcdijhnfjhnfjcdkfhdh
Mam psa i nie wyobrazam sobie zycia bez niego. KIedy wracam do domu to biegnie zeby mnie przywitac, tuli sie do mnie, wskakuje na kolana. Kiedy mam ochote na spacer a nie mam z kim, moj pies zawsze chetnie mi towarzyszy :)

Gość Do karminowaaaaaaa
Trudno ci radzic, wezniesz psa, on tez potrzebuje czasu zeby sie przyzwyczaic. To cie moze zniechecic.On potrzebuje czasu. Dla mojego, ja bylam idealem.Jadl to co ja,szedl spac, jak ja szlam spac,robil dla mnie to co chcialam. Juz go nie ma , a ja go ciagle kocham. Jego sposob poruszania sie, sprawdzanie czy spie, budzenie mnie(parokrotne, bo mowilam mu jeszcze troche). Jego wyrozumialosc na wszystkie moje wariatstwa,ale to byl wyjatkowo madry pies. I on to wiedzial i czol ze kocham go nad zycie.

Tez mam za soba takie doswiaczenia ... Mialam kilka lat temu golden retrievera, zyl tylko 3 lata, ale to smutna historia, to bylo krotko przed moim wyjzadem na studia ... plakalam za nic kilka miesiacy na samo wspomnienie jego imienia ;(( i przed ponad rok przed kazdym zasnieciem :((

Gość karminowaaaaaaa
Miałaś bardzo dużo szczęścia, mając takiego wspaniałego pieska. :) Przykro mi, że już odszedł...

Gość kaucja,
WwwWW...ja na ta strone nawet nie wchodze bo strasznie mi zal takich psow i zaraz rycze;)zapytam tylko-dlaczego nie masz warunkow? za duzy ten pies??Bo czesto slysze,ze duzych psow szkoda ludziom bo w blokach ,w malych mieszkaniach sie mecza.Ze pies ma najlepiej na wsi.To nieprawda,na wsiach takiego biedaka zamyka sie w jakim kojcy 2na 2 i to cala jego przestrzen lub wiaze sie do budy-takie samo barbazynstwo.. a jesli mieszka sie w blkoku i czlowiek jest odpowiedzialny to wiadomo ,ze chodzi z duzym psem na dluzsze spacery wiec pies ruch ma.Ja sama mieszkam w 2 pokojowym mieszkaniu w bloku,mam labradora,codziennie chodze z nim do parku,tam przez ok godzine rzucam mu pilke,bawi sie z innymi psami wiec ruchu ma naprawde duzo,do domu ciagne ja jak osla;)bo juz nie ma sily.A jak nie ma parku to zawsze zostaja dlugie spacery

a ja polecam fretkę, jeśli nie macie ochoty wychodzić na spacerki :). łatwo nauczyć do kuwety, są bardzo radosne i przyjazne :).

Gość Do karminowaaaaaaa
Najgorsze to , to ze pies cie poznaje , dopasowje sie sie calkowicie(jezeli ma dobry charakter). I jak juz jest stary i wszystko o tobie wie , odchodzi, bo one niestety krotko zyja.

Gość karminowaaaaaaa
Racja... Ale z tego co słyszałam, niektóre pieski dożywają nawet 15 lat, więc to też nie jest strasznie mało.

moja sasiadka ma yorka,ktory ma 17 lat:) troche juz jest przyslepawy ale i tak niezle sie trzyma

Gość karminowaaaaaaa
hehe :)

Gość Do karminowaaaaaaa
Powiem ci szczerze , sprzatalam po psie , bo nosil piach, ale tak go kochalam ze mi to nie przeszkadzalo. Teraz go nie ma i moglabym sprzatac 100 razy wiecej , byle by byl, kochal, patrzal, obserwowal i towazyszyl w kazdej czynnosci jak kiedys. Ale nie z kazdym psem idzie sie tak zzyc, dlatego jest wazne zebys dopasowala rase do siebie. Jezeli nie lubisz biegac nie bierz psa z rodziny chartow,jezeli chcesz opiekuna wez obronnego. Owczarki strozuja i bronia. Moj piees byl agresywny stoz , ale jak powiedzialam cicho , tolerowal kazdego mojego znajomego. Nie chce wiecej duzego i ciezkiego psa, bo jak chorowal , to mialam problemy , nosilam go w kocu, a ten mimo to chcial sam isc.Ledwo na nogach stapal, ale mnie nie mogl nikt dotknac, chyba ze mu powiedzialam ze jest O.K. Czlowiek ktory nie mial kontaktu z psem to tego nie zrozumi. Tak samo psy przy budzir, sa dziwne, bo nikt ich nic nie uczy,to dzikie psy.