Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tęczówkowa

ADOPCJA ZAGRANICZNA

Polecane posty

Gość tęczówkowa

Witam. Nie mam pojęcia czy temat związany z adopcją zagraniczną istniał na tutejszym forum . Założyłam go, ponieważ zauważyłam, że wielu ludzi bardzo często pyta o adopcję dziecka z Krajów Trzeciego Świata. Najczęściej jest to Afryka. Sama interesuję się taką adopcją i mam zamiar już niedługo stworzyć takiemu dziecku rodzinny dom. Pragnę dodać , że nie chodzi mi wcale o duchową adopcję, jaką jest adopcja na odległość. Chodzi tutaj o adopcję w praktyce, dzieci z innych krajów. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, będę chętnie odpisywała na forum. Byłabym także wdzięczna jeżeli ktoś także posiada informacje na ten temat. Pozdrawiam!

Gość nie wiem czy jest istnieje
fizycznie taka mozliwoasc, tj. czy polska ma podpisane miedzynarodowe umowy adopcyjne, bo z tego co sie orientuje to sama nalezy do grupy krajow poszukujacych zagranicznych rodzicow adopcyjnych dla dzieci z naszych lokalnych sierocincow. jesli koniecznie zalezy ci na adopcji egzotycznego dziecka, przy odrobinie szczescia mozesz sie zalapac na dziecko wietnamskie, czeczenskie, badz inne, ktore znalazlo sie w polskim sierocincu. moja przyjaciolka wziela wietnamskiego chlopca (noworodka), bo nie miala szans na adopcje dziecka polskiego poniewaz miala juz biologiczne dziecko, wiec byla ostatnia w kolejce, a dzieci imigranckie (ze wzgledu na roznice rasowe) ciezko umiescic w polskich rodzinach adopcyjnych, bo spoleczenstwo jest nadal ksenofobiczne, boi sie i nie do konca potrafi zaakceptowac innosc.

Gość gfsd
adopcja takiego dziecka jest możliwa tyle że należy skierować się do jednego z trzech ośrodków w warszawie. tam wszystko powinni wyjaśnić. może nie będzie trzeba długo czekać bo słyszałam że liczy się życie dziecka więc czas też się liczy.