Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adrian__pytający

Chciałbym żeby moja dziewczyna usunęła ciążę

Polecane posty

Gość do Stalingrad
skoro tak czujesz to pewnie tak jest pamietaj zeby zachowac godność

Gość Łehehehe
Uważam, że każdy człowiek powinien mieć prawo wyboru. Oznacza to nie tylko to, że kobieta która chce aborcji powinna mieć jak najlepsze po temu warunki , ale i to, że jeśli kobieta chce urodzić i oddać do adopcji powinna mieć jak najlepsze warunki: dlatego właśnie my, socjaliści chcemy utrzymywać państwowe domy dziecka, państwowe porodówki, budować te okna życia. Prawo wyboru do zabicia własnego dziecka hehe A z tymi oknami życia to pojechałaś hehe Kościół je buduje a nie socjaliści

Gość Łehehehe
Dzięki państwu socjalistycznemu tzw "komuchom" w Polsce nie ma pracy przez zbyt duże opodatkowanie i rozkazywanie przedsiębiorcom jak mają swoje firmy prowadzić. To jest zabójcze dla gospodarki. Kurwa ostatnio socjaliści wymyślili, że w kluba muzycznych (dyskotek) nie może być selekcji bo to dyskryminacja. Teraz każde ścierwo może wejść do każdego klubu. Chciałem otworzyć taką dyskotekę z zagraniczną muzyką i selekcją rzecz jasna, ale po co jak zaraz padne ? Socjaliści mi mówią jak mam swój lokal prowadzić i muszę wpuszczać wszystkich bo te cioty jebane w dupe tak sobie wymyśliły. Teraz przez kilkadziesiąt wpuszczonych do klubu, totalnej hołoty, klub straci renome i zbankrutuje :(

Gość Łehehehe
W prawdziwym liberaliźmie do mojej dyskoteki wpuszczam kogo chcę i robie w nim co chcę (bez oszukiwania ludzi)

Gość Łehehehe
Kurwa zapomniałem napisac że za moje podatki roście biurokracja, czyli sam sobie bata kręce na siebie. Wszystko się ślimaczy a czas st pieniądz

Gość Łehehehe
"Socjaliści mi mówią jak mam swój lokal prowadzić" przede wszystkim mówią ci jak masz żyć, jak masz wychowywać dzieci , jak masz się leczyć i jak masz pracować. Te socjalistyczne suki chcą wszystkich na smycz poupinać i jak psów prowadzać, a potem bezrobocie 10%. Debile niech dalej gospodarkę wykańczają :(

Gość jestem znana jako pro choice
No to odpowiedzcie mi, liberałowie, co w takim razie proponujecie? Tu nie chodzi tylko o dzieci porzucone, ale też np. osierocone lub takie, których rodzice trafiają do więzienia (to przecież nie wina tych dzieci). Co Waszym zdaniem powinno się dziać z takimi dziećmi?

Nie wybaczyłbym kobiecie ... która popełniła aborcję, na jakimkolwiek dziecku (nie mówię o sytuacjach podbramkowych).

Gość Łehehehe
jestem znana jako pro choice, niech ich starzy idą do roboty. Dwie osoby po podstawówce powinny zarobić 3500zł netto. Za to można się utrzymać.

Gość Łehehehe
Co dwie osoby z wykształceniem podstawowym, z 3500zł na łape nie utrzymają dziecka ? Po zawodówce by mieli z 5000zł , albo więcej

Gość nonostate tutto
Kazdy na temat aborcji ma swoje zdanie. Nawet jesli w Polsce jest ona prawnie zakazana, to chcaca usunac ciaze kobieta znajdzie wyjscie (czy to w innym panstwie, czy medycznym podziemiu). Z pomoca lub jej brakiem ze strony swojego partnera. Otoz Autorze, zyje chociaz moj ojciec tez nie zamierzal zostac tatusiem. To bylo jeszcze w czasach gdy aborcja byla legalna. Nie wiem co moja mame powstrzymalo, miala fundusze na dokonanie zabiegu. Odeszla od niego, urodzila, wychowala. Nie byly to z pewnoscia spowodowane naciskiem rodziny, znajomych, kosciola. Lzej byloukonczyc studia, niz zostac samotna matka. Teraz jestem dorosla. Kontaktu z ojcem nigdy nie mialam. Jak widzisz nie musisz zmuszac dziewczyny do aborcji, poprostu co najwyzej bedziesz placil z 200 zl miesiecznie. Mame podziwiam, do ojca... czuje obojetnosc. Nie jestes pierwszy, ktory nie czuje sie na tyle dorosly zeby zostac ojcem. Nie zmuszaj jej do aborcji. Sama zdecyduje co zrobi. Ty jedynie mozesz byc przy Niej, albo zwiac. Ale nie zmusisz jej do usuniecia ciazy.

jestem znana jako pro choice Nikt tutaj nie mówi o tym, że szkoły mają być prywatne i wszystko ma być prywatne. Problemami są trzy rzeczy: - przepełnione urzędy (mam przyjemność znać kogoś kto tam pracuje) - lewe renty i przedwczesne emerytury - zasiłki, które powodują że czasami ludzie dochodzą do wniosku - Po co pracować? Bo tak to u nas jest.

Ich starzy nie żyją, siedzą w pierdlu albo je porzucili - nie ma dalszej rodziny albo też ma dzieci w dupie. Czy oprócz wyzywania ich rodziców macie im coś do zaoferowania, jakieś rozwiązanie? Czy to, że matka była dajmy na to chora na schizofrenię albo po prostu nieczuła, okrutna - mówcie co chcecie, to powód, żeby dziecko umierało z głodu na ulicy? Co, co wg liberałów powinno się dziać z niechcianymi dziećmi? Nie jest i nigdy tak nie było, że wszystki znajdą kogoś, kto się nimi zajmie, w tych "przedsocjalistycznych czasach" to trafiały jako małoletni wyrobnicy do bogaczy. To Waszym zdaniem słuszne?

Gość Łehehehe
Stalingrad ...... o żesz ty ... Co z moją dyskoteką, którą chciałbym otworzyć ? Komuchy mi mówią jak mam ją prowadzić i przez tych skurwieli padnę na ryj. Dałbym ludziom zarobić nieźle, ale muszę zapłacić sporo podatków i "inflacji" - 40-50% .

Gość Łehehehe
jestem znana jako pro choice mówisz o przypadkach wyjątkowych

Ludzie pomogą. Nie wiadomo wprawdzie, którzy ludzie i na jakich warunkach, ale to dla mnie wystarczająca odpowiedź. Oburzasz się, że ktoś Ci coś chce narzucać na temat Twojej prywatnej dyskoteki, ale nie przeszkadza Ci to narzucać zakazów na prywatne kliniki ginekologiczne?

Gość Łehehehe
I tak właśnie wygląda socjalizm. Kurwa żebym nie mógł po swojej firmy prowadzić :( Nie otworze jej i nie dam ludziom pracy, a bezrobocie będzie rosło.

A czy panowie liberałowie chcą powiedzieć, że w ich wymarzonym państwie nie musiałabym płacić podatków? Jeśli tak, to serio się zastanowię, ale coś podejrzewam, że jednak coś zechcecie mi uszczknąć.

Gość Łehehehe
Oburzasz się, że ktoś Ci coś chce narzucać na temat Twojej prywatnej dyskoteki, ale nie przeszkadza Ci to narzucać zakazów na prywatne kliniki ginekologiczne? Dziecko, nie przeszkadza mi nawet nakaz wywiązywania się z umowy o pracę, ale wkurwia mnie jak jakieś chuje z rządu chcą mój klub po swojemu prowadzić :) Ja zbankrutuje a oni umyją ręce i wezmą złodziejską dietę z moich podatków

Gość Łehehehe
A czy panowie liberałowie chcą powiedzieć, że w ich wymarzonym państwie nie musiałabym płacić podatków? Jeśli tak, to serio się zastanowię, ale coś podejrzewam, że jednak coś zechcecie mi uszczknąć. Płaciło by się 10% podatków a nie 40-50% jak teraz

Na dobra wspólne tzn. jakie? Ustalmy: szpitale, szkoły, kościoły, domy dziecka, mieszkania socjalne, zasiłki dla bezrobotnych, renty,płatne urlopy macierzyńskie, wszelkie urzędy - nie, dwór królewski Janusza Korwina-Mikke, fana monarchii - tak. Czy może coś jeszcze tak z tych moich 10%?

Gość Łehehehe
Podatki bezpośrednie i pośrednie to jakieś 40-50% zysku brutto. To nie jest mało, a mogło by być 10%

No ale na co ma być przeznaczone te 10%? Żartowałam z tym JKM, na pewno macie mądrzejszy pomysł.

Gość oferma,ze tez ci sie chce tak
uzerac z durniami :O

..oznacza że sami możemy brać narkotyki ale nie możemy ich aplikować innym wbrew ich woli. Ale jednocześnie możemy rozerwać komuś tyłek na pół i narazić go na ślepotę, utratę zębów, zaburzenia układu krążenia i układu limfatycznego, depresję poporodową i śmierć na porodówce wbrew jego woli? I to ja mam problem z logicznym mysleniem?

Gość Łehehehe pan ekonom(ia)
szpitale, szkoły, kościoły, domy dziecka, mieszkania socjalne, zasiłki dla bezrobotnych, renty,płatne urlopy macierzyńskie, wszelkie urzędy - nie, *Kurwa niech każdy decyduje za siebie czy chce być ubezpieczony *w szkołach jest niska efektywność pracy nauczycieli, dużo niepotrzebnej teorii, najlepiej żeby były prywatne i konkurowały o klienta * ja nie będe nikomu za friko mieszkania budował :O * jakie bezrobocie ? w prawdziwym liberaliźmie bezrobocie nie występuje *renty? chcesz to się ubezpieczasz, nie chcesz pieniądze wydajesz na coś innego * płatne urlopy ?mąż po zawodówce zarobi z 4000zł , ty przed urodzeniem dziecka zarobisz po zsz 3000-4000zł , życie będzie tańsze o 30-40% . Nie wystarczy ci pieniędzy? I tak vbędzie lepiej niż teraz * urzędów za dużo nie będzie (tylko nadzór i certyfikacja szkół, policja i nadzór ogólny) Na marginesie to w Polsce mamy ogółem za dużo kilometrów dróg i brakuje pieniędzy na ich utrzymanie. Trzeba zmniejszyć ich ilość i zastąpić autostradami

Gość Łehehehe pan ekonom(ia)
Ale jednocześnie możemy rozerwać komuś tyłek na pół i narazić go na ślepotę, utratę zębów, zaburzenia układu krążenia i układu limfatycznego, depresję poporodową i śmierć na porodówce wbrew jego woli? I to ja mam problem z logicznym mysleniem? Ty i myślenie łehehe łehehe Pewnie pijesz do Alycjy 1000 ? U niej to był stan wyższej konieczności

Gość kot13
temat się bardzo upolitycznił.