Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama oczekująca

Być po raz pierwszy mamą - oczekiwanie...

Polecane posty

Gość mama oczekująca

Dla wszystkich oczekujących na pierwsze dziecko :) są tu takie, prawda?

Gość mama oczekująca
Jest. Ale ma tysiące stron i jeszcze więcej wpisów. Dziewczyny się tam znają, a ja nie będę się wcinała. Dlatego założyłam nowy. Zresztą to byłby temat dla tych, które oczekują na pierwsze dziecko :)

Gość mama oczekująca
Ja mam termin na końcówkę kwietnia i nie mogę się już doczekać aż maleństwo będzie z nami.

Mi nie przeszkadza że zakładasz nowy temat. Sama tak zrobiłam 2 lata temu. Mogłaś go tylko troszkę inaczej nazwać... Bo to taki trochę plagiat, no nie:-);-) No ale niech ci będzie.

Gość mama oczekująca
Temat faktycznie identyczny, ale chciałam, żeby był klarowny i jasny... :)

Gość drromka
nie przesadzaj,Paulinko-jaki plagiat? dziewczyna chce swoj topik zalozyc.

jak dla mnie ok.mimo,ze juz mama jestem ,ale bede tu zagladac bo rzeczywiscie,w tym podobnym temacie dziewczyny sie juz znaja i nie ma szans na wbicie sie

Gość krówka mleczna
To ja też 🖐️ Będę mamą za całe 3 miesiące :) Teraz mamy straszne zamieszaanie, bo jesteśmy w trakcie przeprowadzki i remontu, wszystko niestety nałożyło się na raz. Spodziewam się syna i to moje pierwsze dziecko :D

Gość krówka mleczna
Jakie tam poważne :)

A tak w ogóle to nie prawda że u nas na temacie nie ma szans na wbicie sie... Fakt znamy się bardzo dobrze ale w ciągu ostatniego roku miałyśmy całkiem sporo nowych mam i koleżanek:-) I całkiem sie im u nas spodobało. Jesteśmy przyjazne i nie gryziemy:-) W każdym razie życzę powodzenia wszystkim mamusiom z tego tematu 🌻

No to i ja sie dolacze;) ] Termin 6.XII.:):):):) I juz sie doczekac nie moge kiedy ujrze to malenkie cudo, ktore tak mi sie wierci w brzuszku;) Ma byc coreczka:) Nad imieniem jeszcze trwaja spory:)

Gość krówka mleczna
oliwkowa mamusia 🖐️ :) to mamy pobliski termin, bo ja mam styczeń. Nad imieniem trwają spory, ja bym chciała Tomasz, a mąż się uparł nad Maksem - jak dla psa, więc u mnie odpada.

Gość zupa serowa.
hej moge sie dolaczyc?:) jeszcze w ciazy nie jestem,tzn chyba bo okres mi sie spoznia :/ ale chetne z wami popisze\planujemystarania za rok jak sie pobierzemy ja juz mam imiona wybrane hehe oliwkowa mama ja chce na pewno Lenke:D

Nie wiem jak to jest u was, ale my staralismy sie o nasza kruszynke rowny rok. Kocham juz to malenstwo cała soba, ale czasem nachodza mnie mysli, czy bede dobra mama, czy poradzimy sobie z nowymi obowiazkami?! Kurcze to malenstwo przewroci nasz swiat do gory nogami, jestesmy z mezem 6 lat razem, rok po slubie, tyle czasu bylismy tylko we dwoje... A teraz dolaczy do nas najwazniejsza osobka w naszym zyciu;) Ile w tym radosci, tyle jest tez obaw;/

my tez mielismy problemy z wyborem immienia dla dziecka. dlugo sie zastanawialismy.Az w koncu dziecko przyszlo na swiat a my nadal bylismy w kropce:)

Gość zupa serowa.
dance music i jakie imie wybraliscie?

oliwkowa... tak samo sie balam,ale jak malenstwo przyszlo na swiat to nic innego sie nie liczylo-tylko on,nasz syn.swiat wokol niego zawirowal. i te moje mysli,jak bylam w ciazy,nie istnialy-istnial tylko moj syn i opieka nad nim

Gość krówka mleczna
My się długo nie staraliśmy. Ale chcieliśmy przeczekać tę przeprowadzkę, remont i dopiero wtedy, wyszło zupełnie inaczej i teraz mogę tylko cieszyć się i oczekiwać na moje maleństwo.

Gość 21051981 052011
witam i się dołączam ja mam termin na maj 2011 :) poki co mam tylko jedno oczekiwanie, iż urodzę to maleństwo, które kochamy już bardzo... (moj topic -> plamienie na brązowo... ile u Was trwało?) Życzę wszytkim przyszym Mamą aby nie miały żadnych problemów :)

🖐️ Ja mam termin na końcówkę kwietnia, początek maja. To mój pierwszy potomek :) Mi się wydaję, że z każdym plamieniem powinno zgłosić się do lekarza. Nie ważne czy jest brązowe czy nie daj boże jest to krew. Zgłoś się do lekarza niech zaradzi na te plamienia, może dostaniesz jakieś leki.

Ja okolo 8 tyg ciazy, mialam plamienie, była to krew. Akurat wybierałam sie w podroz do meza do Niemiec, byłam na dworcu i czekałam na autokar gdy poczułam ze musze isc do toalety, gdy zobaczyłam krew myslałam ze oszaleje!!!! Zadzwoniłam do meza i pytałam jechac czy nie? Co robic/! Boze cala droge załowałam ze jednak zdecydowałam sie jechac... Na drugi dzien poszlismy do lekarza ( była to Polka) i na szczescie powiedziała ze takie plamienie to zupelnie normalne, szczegolnie w dniach w ktorych normalnie powinna pojawic sie miesiaczka:) Nie mogłam sobie przez dlugi czas darowac ze wtedy jednak pojechałam, mimo iz wszystko skonczyło sie dobrze.

Gość mama oczekująca
oliwkowa mamusia, skończyło się dobrze, ale nie wiem zupełnie czym Ty się kierowałaś? Nie będę tutaj gdybała, ale w takich sytuacjach koniecznie trzeba udać się do lekarza, koniecznie.

oliwkowa-nie zadreczaj sie.takie plamienia wystepuja czesto.dobrze zrobilas,ze nie stracilas glowy i na gwalt nie lecialas do szpitala. w niemczech masz lepsza opieke,moim zdaniem postapilas slusznie