Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zmartwiona1988l

Brazowe plamienie..

Polecane posty

Gość Asif
teraz powinnaś mieć około 22 października.Jeśli miałaś okres od tamtego czasu i to regularnie,to nie powinno dojść do zapłodnienia.Dlatego spokojnie powinnaś zrobić ten test,kup go w miasteczku obok,jeśli obawiasz się plotek.Szczerze to są małe szanse abyś zaszła,ale na przyszłość musisz uważać Wiki.Czy prowadzisz kalendarzyk ? jeśli pamiętasz datę ostatniej miesiaczki w miesiącu gdy doszło do zblizenia i podasz mi datę kiedy miałaś kontakt z tym chłopakiem,to obliczę Ci czy miałaś wtedy płodne dni.ja tu nie widzę szans na ciążę i spokojnie dla własnego spokojnego sumienia zrobiłabym test,a na pewno okaże się negatywny.

Gość u mnie od pewnego czasu
Dziewczyno, bylas kiedys u ginekologa? moze sie przejdz skoro takie plamienia sie pojawily bo niewiadomo co to moze byc. zrob cytologie. a w ciazy nie jestes na bank!!

Gość Wiki 111
24 lipca doszło do tego niby zbliżenia a 3 sierpnia dostałam tego planienia.

Gość Wiki 111
Jeszcze te boleści podbrzusza.

Gość Asif
ja uważam że w ciąży nie jesteś na 100%.takie palmienia ja mam co miesiąc,tuż przed samym krwawieniem i 2 dni po okresie,także bądź spokojna i zgadzam się z kolezanką,byś poszła do lekarza na rutynowe badania,a na pewno wszystko bedzie dobrze

Gość Wiki 111
Ale czemu widzę u siebie objawy ciąży? I ten twardy brzuch?

Gość Asif
myślę,że to pobolewania,to stres i Twoja psychika,tak bardzo boisz się,że jesteś w ciąży,że Twój organizm zaczyna zachowywać się tak jakbyś była rzeczywiscie w ciąży.głowa do góry,a na przyszłość nie rób dobrze jakiemuś pierwszemu lepszemu koledze,bo dopiero wszyscy Cię wysmieją,bo sama wiesz jacy potrafią być samce.on by cię zostawił,a ty całe życie mialabyś zmarnowane...

Gość Wiki 111
Heh... To jest mój chłopak:-) być może urajam sobie tą ciążę.

wiec jak z tym ginekologiem?

Gość Asif
na 100% masz ją urojoną :) ja kochałam się z moim mężem przez 3 miesiące,ostro starając się o dzieciątko i dopiero po 4 miesiacach się udało,po dość intensywnych staraniach,także możesz być spokojna

Gość Wiki 111
Będę musiała powiedzieć koleżance żeby poszła razem ze mną. We dwie razniej. I nie ucieknę wtedy:-) bo te boleści brzucha są dziwne.

Gość Wiki 111
No i już nie jedną załamkę miałam w życiu, chciałam odbierać sobie życie, myślałam że świat się wali ale wyszłam obronną ręką i mam nadzieję że teraz też się uda bo to prawda na matkę się nie nadaje.

Gość Wiki 111
Może ci co chcą mieć dziecko muszą się dużo o nie starać, a ci co nie chcą odrazu wpadają.

Gość Asif
weź koleżankę pod pachę i razem zawsze to odważniej i raźniej,ja myslę,że to ze stresu,ale zawsze musi być ta pierwsza wizyta u ginekologa,poza tym ja nie jestem lekarzem i mogę Ci tylko doradzić,abyś wybrała się i porozmawiała z nim o wszystkich obawach,kto wie,może zaproponuje Ci antykoncepcję,by nie było więcej takich stresujących sytuacji.

Gość rzuziabla bla bla
e tam :P panikujecie :p ja też tak miałam.. niby nie było okazji, no może i była (wg mojego chłopaka) żeby zajść w ciążę ale przecież to nie takie latwe :p też plamiłam, miałam wielki brzuch i na dodatek piersi jakieś nabrzmiałe. . i już stres i zamartwianie, godziny na telefonie z chlopakiem (okres się spóźniał tylko 1 dzień) .. ogólnie masakra.. i te plamienia się pięknie ładnie zamieniły w okres ;) a poza tym.. kiedyś cały rok robiliśmy to bez zabezpieczenia - jedynie stosunek przerywany i do niczego nie doszlo - nic się nei stało, okres ciągle był w innym terminie niż trzeba, lae jakoś trzeba do tego na luzie podchodzić :P

a wiec jutro marsz po test i umow sie na badania!!!

Gość Asif
życie bywa ciężkie,ale jest to dar i pamiętaj,ze co nas nie zabije to nas wzmocni ! nie myśl nigdy więcej o samobostwie,pomysl wtedy o dzieciach czy ludziach chorych,co oddali by wszystko by żyć.Proponuje Ci książkę "weronika postanawia umrzeć"

Gość Wiki 111
No ja urajam sobie że mogło być tam parę tych plemnikow:-( i chłopaka dręcze ta ciąża:-(

Gość Wiki 111
Ja tak bardzo nie chce dziecka, nie teraz, w przyszłości może, ale nie teraz:-(

Gość Asif
to koleżanka miala szczęście,bo to nie jest metoda dla młodej dziewczyny,ona nie zna się na tych rzeczach,dopiero zaczyna i znam mnóstwo młodych dziewczyn które też tak robiły a dziś pchają wózek ;)

Gość Asif
Wiki zeby ten plemnik chociaż tam wszedł i przeszedł tak długą drogę i znalazł ten pęcherzyk by mógł się zagnieździć,to rozumiem,ale Twój chłopak nawet nie wszedł !Jutro kupujesz test i to bez gadania ! czekam jutro na wiadomość i wynik !

Gość Wiki 111
No i mieszkam na wsi wiec raczej muszę do miasta jechać po test a tam nikt mnie nie zna:-) i z tym lękiem żyje od 3 miesięcy, no i u mnie nie ma mowy o stosunku przerywanym.

Gość Wiki 111
Postaram się kupić, ale według ciebie to chyba to nie możliwe?

Gość Asif
bardzo się cieszę,że tak piszesz,stosunek przerywany jest dla osób,które liczą się z tym,że ciąża może się trafić i nie stanie się z tego koniec świata.jedź jutro i dla własnego spokoju zrób test,a zobaczysz jaką poczujesz ulgę gdy zobaczysz jedną kreske

Gość Asif
ja jestem pewna że nie jesteś w ciąży,ale by mieć 100% pewność musisz zrobić ten test,to nic nie boli,nic nie kosztuje,taki test możesz kupić nawet w roosmanie

Gość Wiki 111
Chłopak raz nawet powiedział że zdarzy przed wytryskiem a ja stanowczo powiedziałam nie, bo przecież jaką mam gwarancje że zdarzy, wkońcu będzie podniecony i może nie zdarzyć. Chciałabym ujrzeć jedną kreskę. No i jeszcze jeden poroblem mam. Ostatnio pojawiły mi się rozstepy na piersiach oraz takie ciemno różowe kreski podobne do rozstepow:-(

Gość Asif
a ile przytyłaś ostatnimi czasy,ja tez mam i to chyba normalne,zwłaszcza kiedy się gwałtownie przytyje,lub schudnie

Gość Wiki 111
W ciągu wakacji to z 4kilo:-( ale przez to że mam praktyki w cukierni i podjadam:-( no wogóle pełniejsze piersi mam:-( i trochę większe:-(

Gość Wiki 111
Asif Ty pewnie musisz jutro rano do pracy wstać ;-)

Gość Asif
wiki jesteś jeszcze w takim wieku,że masz prawo nabrać ciała i jeśli piersi są pełniejsze i większe,to chyba dobrze :) ja wiem,że Ty teraz wszędzie widzisz objawy ciąży,ale jak tylko zrobisz ten test,to i pobolewania,rozstępy i senność minie :D