Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo zdenerwowany

Moja kobieta zarabia więcej ode mnie. Skąd ta wredota?

Polecane posty

Gość Bardzo zdenerwowany
Nie korzystam z pieniędzy żony ... Nie pożyczam. Ewentualnie ktoś zrobi sam zakupy, bądź razem zrzucamy się na wakacje. Nie jestem pasożytem.

Gość Bardzo zdenerwowany
Nie wiem jak nad żoną zapanować. Może separacja przywróciłaby jej rozum?

No ale macie chyba ustalone jakieś zasady finansowania, kto za co płaci, itp... Rozumiem, że dzieci nie macie ?

Gość Bardzo zdenerwowany
Oczywiście, że mamy. Śmiem stwierdzić, że to ja opłacam większość rzeczy - ale nie wnikam. Niestety mamy dziecko ... tak może nie miałbym już wątpliwości.

Gość Bardzo zdenerwowany
WIesz, jak na przykład jedziemy na wakacje, to oboje się zrzucamy, czy też na wyprawkę do szkoły. Ale zazwyczaj to ja opłacam rachunki, robię zakupy itd., wynika to z tego, że nieco mniej pracuje.

No to akurat logiczne. Nie mówię, że powinniście mieć jasno ustalone zasady kto za co płaci, ale to czepialstwo i wypominanie jest raczej nie na miejscu...

Gość Bardzo zdenerwowany
Widzisz ... ja nie widzę problemów. To ona sobie i mnie robi problemy.

Dlatego ja od początku optuję za dogłębnym wyjaśnieniem kwestii finansowych. Ty skłaniasz się już w określonym kierunku (koniec związku), ale może jeszcze warto próbować ? Zastanów się. A jak wam się układa na innych płaszczyznach ? :classic_cool: Bo jeżeli jest dobrze, to szkoda psuć :)

Gość Bardzo zdenerwowany
Inne były w miarę, ale w zasadzie też się sypią. Może rzeczywiście jesteśmy zbyt różnymi ludźmi. Tracę cierpliwość. Nie lubię żyć w stresie.

No cóż, zrobisz jak uważasz. Życie w stresie rzeczywiście nie należy do przyjemnych. Być może separacja odświeży wasze stosunki, ale wg mnie to powinna być ostateczność

Gość Kici_kici znalazła twój top
debilu, po chuja zakładasz te topiku bezrobotny desperacie

Gość Bardzo zdenerwowany
Doczekam do Świąt, potem zobaczę. Chyba trzeba skończyć ten związek. Jaka jest przewrotna natura kobiet - im lepiej się powodzi, tym gorzej!

Gość do hory
up0

Gość Bardzo zdenerwowany
Jem kupę.

Gość gość
Pytasz jak zapanowac nad żoną? No cóż.. widocznie jej zależy żeby panować nad tobą. U mnie jest podobnie, moja wszechwładna żona jest lekarzem i zarabia kilkanaście tysięcy mcznie podczas gdy moje zarobki to niecałe 3tys na miesiac i bez widoków na podwyżkę. Ona nie ma z tym problemów, a ja też nie odkąd zdecydowałem się że jej się podporządkuję. Poprostu moja żona jest moim szefem i na wszystko potrzebuję jej zgody. Nie przeszkadza mi to bo bardzo ją kocham i jest wyrozumiała