Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagoda369

Moj syn jest calkowicie poza siatkami centylowymi .

Polecane posty

Gość a ja aj
a mój synm ama 20 miesięcy ma około 86 88 cm wzrostu i waży 14 kilo ale ani spasiony nie jest ani mu tłuszcz z brzucha sie nie wylewa . On ma umięsnione nóżki i kości grube a to wszystko za sprawa genów jakie mu tata przekazał grubokościstosć to w rodzinie męża normalne.

masz dorodnego syna i tyle... nie spasionego, nie grubego, tylko po prostu dużego... :) wiem o czym piszę, bo moje obie też do "drobnych" nie należą... młodsza troszkę starsza od Twojego ma prawie 92cm i waży 14 kg, starsza ma 110cm i 18 kg... i prawie od początku były zawsze w najwyższym centylu lub pooza nim...

Gość anka1234
az sprawdzilam ile syn wazyl jak mial1,5 roku i 15kg i 95cm mysle ze duzo wazyl ale nie wygladal na jakiegos spasionego, pozniej dziecko wiecej biega rusza sie i nie nabiera tyle cialka,zobacz w ciagu 1,5 roku przybylo mu tylko 4 kg i naprawde duzy jest ale gruby nie, wiec jesli lekarz powiedzial ci ze wszystko ok to tak jest a jesli cie to martwi to wiecej ruchu z malym.

zgadza się, w pewnym momencie dzieci zaczynają się wyciągać do góry a waga stoi... moja starsza jak miała 2 lata ważyła ok 16-17 kg a teraz tylko kg-2 więcej...

Gość jhj;
a moze Twoj synek jest taki gruby dlatego, że nie robi kupy, bo sie po prostu boi, ze jak bedzie mial nasrane to i tak go nie przebierzesz, bo Ci się " nie opłaca"... po drugie z tego co widze to Twój syn sie chyba kurczy, bo jeszcze niedawno sie chwalilas ze Twój syn ma 92 cm..dopiero Ci pozniej ktos wytlumaczyl, ze to ze kupujesz taki rozmiar ubranek nie ozancza ze twoj syn ma tyle wzrostu... po trzecie...moze ta fanta latem mu tak zaszkodzila;)

Gość _maly_geniusz_
http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-polskie-litery-i1272108722.html Pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym Mam do zaoferowania zestaw edukacyjny składający się z 32 liter o wysokości 10,5 cm., w pięciu żywych kolorach: czerwony wpływa stymulująco i energetycznie, niebieski działa kojąco i wyciszająco pomarańczowy pobudza, motywuje do działania, zielony działa uspakajająco, odstresowująco żółty ma działanie antydepresyjne, stymuluje na układ nerwowy, rozwesela. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. W zestawie znajdują się polskie litery!!!!!!! Do sprzedania posiadam również cyferki oraz zestawy o wysokości 19,5 pytania na maila maly.geniusz@wp.pl http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-i1272108956.html

Gość Grzeszczak
Totalny brak dobrego wychowania!!! Autorki tych "super inteligentnych" postów mają się pewno za osoby które pozjadały wszystkie rozumy a na dodatek mają się pewnie za osoby tolerancyjne...Jeśli piszecie takie opinie to mam wrażenie że albo nie macie dzieci i jesteście anty na wszystko co z nimi związane albo jesteście zgorzkniałymi kobitami na dodatek tchurzami nie mającymi odwagi w społeczeństwie na żywo powiedzieć to co możecie tutaj pisać a zarazem obarzać anonimowo. Ciekawa jestem która z was powiedziałaby to prosto w oczy autorce posta-tak twarzą w twarz??? Jagoda Ty się tymi wszystkimi pseudo opiniami nie przejmuj!!! Mój syn też jest duży a nie tłusty!!! Ma roczek a wygląda jak 2 latek...Nie napycham go parówkami i mielonymi bo jest dzieckiem alergicznym i nasza dieta jest uboga w wysokie węglowodany i puste kalorie. Pije mleczko Bebilon pepti więc też nie jest to mleko z kilogramami cukru... Na dodatek powiem ze jeździmy systematycznie do poradni gastrologicznej w Prokocimiu ale z nie powodu jego wagi lecz ma porostu wysokie wskaźniki wątrobowe spowodowane CMV co ni jak nie ma się jak już wsponiałam do jego gabartów i lekarze są zachwyceni jego rozwojem:) nigdy nie mówli że jest gruby wręcz przeciwnie chwalą że nie jedna matka chciała by mieć takie dziecko:) miał robione setki badań i wszystkie wychodzą ok więc napewno nie jest to rzadna choroba!!! a jego wymiary: 13,5 kg i 85 cm:) i urodził sie duży bo 4 kg a każdy poradnik pisze ze dziecko w ciągu pierwszego roku życia conajmniej potraja swoją wagę urodzeniową:)CONAJMNIEJ!!! A swoją drogą jaka to przyjemność obrażania kogoś na forum??? Jak nie mam ochoty pomóc swoją wiedzą to po co tracisz czas na obrażanie ??? Lepiej na spacer pójść albo film obejrzeć:)

Gość jhj;
Grzeszczak widze ze jeste nowy na forum i nie znasz Jagody i historii z nią związanych...wiesz dlaczego ludze jej tak odpowiadają...bo ona w taki sposób odpowiada innym...a że jej dziecko tyle waży to tylko i wylącznie jej wina...prawie od urodzenia karmila dziecko krowim mlekiem(mieszala je z modyfikowanym) , bo twierdzila, ze musi" przyoszczedzic" na krem Diora, po drugie gdy dziecko mialo roczek dawala mu fante do picia...o innych historiach az zal wspominac...

Gość trzeba pilnowac tych siatek
centylowych-moja córa niestety ma prawie 4lata i jest sporo powyzej oststniego centyla.115cm wzrostu,20kg i stwierdzone przedwczesne dojrzewanie.Bo przy okaji badan hormonu wzrostu wyszły inne rzeczy. I niech ktos kto pisze o zdrowym,białym mięsie puknie sie w głowę.Wszyscy wiedzą o faszerowaniu hormonami kurczaków..

Gość a jagoda taka najmadrzejsza
a dziecko ma tlustego giganta:o no ale jak sie mu wpycha kotlety z wieprzka codziennie z wlasnej hodowli, zeby tanio bylo, a sobie kupuje kremy za 300 zl za PIENIADZE MEZA, na ktore tyra na budowie... to tak jest.

Jezuuu , ludzie jacy wy jestescie zgorzkniali :D wsciekli, :D powatzrzam jeszcze raz mam w dupie wasze opinie o zmienianiu pieluchy, dawaniu leka krowiego , kremach diora itd To moja sprawa , wy mi na t nie dajecie wiec sie odwalcie. Do pozostalych, dzieki za rady i opinie ❤️ Moje dziecko je wszytsko to co my na obiad jest zdrow jak ryba , od urodzenia mial tylko 2x katar i goraczkowal przy zabkowaniu. A co do hormonow w miesie kurczakow to powiem , ze u nas w domu w ogole miesa nie kupujemy bo wszystko mamy z wlasnej hodowli gdzie kury , kaczki i gesi sa karmione zbozem. Wiec o hormonach nie ma mowy. Chyba wlasnie dzieki temu wszyscy w domu sporadycznie chorujemy. Ostatno szwagierka miala angine to sie pytalam tesciowej jak sie objawia ta choroba bo u nas nikt nigdy na to nie chorowal. Nikt syna do jedzenia nie zmusza , chce jesc to je a nie chce to nie je. Rzeczywiscie po synu nie widac tej wagi bo jest (po mnie) ubity i jak go pielegniarka wazyla to sie sama zdziwila ze tyle wazy ale lekarka powiedziala ze jest "ladny i symetryczny i nie ma sie czym martwic" Ale mimo wszytsko jak czytam nieraz na kafe ze jakis 2-latek wazy 13kg to sie troche martwie o wlasne dziecko .

Jagoda, moja starsza córka od zawsze była na 97 centylu z wagą i wzrostem, a teraz to i wyszła z siatki. Wysoka jest po mężu i jego rodzinie. A drugie moje dziecko znów drobniutkie i przeciętnego wzrostu po mnie i mojej rodzinie. Jeśli oboje jesteście wysocy, to nie masz powodu do zmartwień.

Gość tylko że to nie jagoda w
ychowuje swojego dzieciaka, jej dzieciaka wychowuje babcia, skad ona moze wiedziec czym ta babcia tego dzieciaka karmi? ona nawet sobie żreć nie zrobi tylko jada u matki więc co się dziwicie?

Gość GOSIKOL
jagoda ...jedno pytanie....JAK MASZ W DUPIE NASZE OPINIE TO PO CO ZAKLADASZ TOPIK?????TEN I TYSIAC INNYCH ROWNIE DENNYCH????? ZALISZ SIE CZY CHWALISZ IDIOTKO??? z dzieckiem do endokrynologa a nie na kafe pierdolic od rana do wieczora..... i nie odpisuj, obejdzie sie..z debilami nie gadam:O

swoja droga to ciekawe jak te dzieci sa rozne w tym samym wieku :) moj cora to wrecz drobinka, 10 kg, 84 cm 2 latka chcialabym zeby choc z 13 kg wazyla

pytasz sie czy sie chwalae czy zale :D no to ci powiem ze sie chwale :D a co mam dorodnego chlopa :) a jaki przystojny :) juz sie za kobietami patrzy :)

Gość odpowiadam- ekhm UWAGA
jagoda- chyba za babami, bo u was we wsi kobieta to tzw turystka i to przypadkowa. a "chłopa" może i masz ubitego, ale Ty to ewidentnie OBITA jesteś. chyba Cie tatełe bił i kochał w pupe jak byłas mała :O

Gość ojejejejejejee....
Jezu dorosłe kobiety, a jak czytam to zastanawiam się czy nie weszłam na forum dla podstawówki :( Dzieci sa różne, chude i tęższe i najczęściej nie z powodu "tuczenia" dziecka, tylko z predyspozycji jakie posiada. I tak z resztą wszystko się zmienia gdy wyrastają. Jagoda weź się nie przejmuj, Twój mały jest normalnym dorodnym dzieckiem, a skoro nie choruje to tylko świadczy o tym, że go dobrze karmisz.

Gość jhj;
zeby tylko to twoje dziecko inteligencji po tobie nie odziedziczylo...

jagoda-gratuluje dorodnego synka:) moja kuzynka 2 msc starsza ode mnie,byla zawsze 2 razy wieksza-i tak zostalo do dzis)nie jest ani gruba,ani jakas tega po prostu dobrze wyglada:)

tych smakolykow ze wsi to ci zazdroszcze.Ja nie mam takiej mozliwosci.Owszem mama cos czasem gdzies ze wsi zalatwi-ale co z tego,ze tylko...czasami.

Gość Waldusiowa mama
Jak dla mnie to Jagody syn jest proporcjonalny. Mój synek za to jest poza siatką ze wzrostem,ma 11 miesięcy waży 9900 a mierzy 82 cm i przez to wydaje się drobny

Gość gwiazdkowy potworek.....
hahahahahhahahaha....JAK WSZYSCY WYJEBALI TEJ SUCE JAGODZIE W RYJ TO POLECIALA Z PODKULONYM OGONEM I PROSI NA SMIETNIKU O SKASOWANIE TOPIKU:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D hahahhahahhaha...jagoda ty pizdzielcuuuuuuu jebany w duuupe..:D:D:D

Gość fvsdsdfsdfsdfsdf
upupu

Gość łojojojoooo
jagoda to głupia dzifffffffffka

do wpisu powyzej, wiesz dziwne jest to ze dopiero weszlam na kafe, nawet 1 posta nie napisalm a Ty juz podnioslas topik. Dziwne to ze akurat teraz. Bo ostatnia wypowiedz byla o godz 16.35 i akurat teraz o 20.33 Ty podnosisz temat zreszta w ryznsztokowym jezykiem. Mysle, ze jestes po prostu moderatorka bo inaczej bys nie wiedziala dokladnie kiedy wchodze na kafe. Wstyd. ZERO PROFESJONALIZMU. POWIM CI JESZCZE JEDNO - MOZESZ MNIE W DUPE POCALOWAC.

eh ludzie zawsze sie do czegos przyczepia, moja corka zdaniem amerykanow jest BIG . 16 miesiecy ponad, 10.8kg i 77cm wzrostu:-D wzrostowo pod 25 centylem a wagowo na 50. Ale nie przegadasz bo w koncu ma pucki-policzki i wlosy do lopatek krecone ,wiec napewno musi byc wieeeelka. Za to w PL jak miala rok (74cm i 9.8kg) to sie nasluchalam ze dziecka nie karmie. I dogodzic wam baby... Jagoda ale on dalej tak przybiera czy zwolnil cos? mnie sie wydaje ze nie ma sie co przejmowac u nas na czerwcowkach chlopaki zazwyczaja sa tacy:-D