Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HelloKitty32

Dobra,w tym cyklu musi sie udać!!Kto ze mną???

Polecane posty

hej dziewczyny:) jak tam u was po świętach? ja to czuje sie wykończona po tych świetach ,troszkę poszalałam:) a tak pozatym to u mnie 40 dc ,,dwa dni temu odstawiłam luteine i czeka na @

czesc. powrot do szarej rzeczywistosci po swietach :-) wszystko co dobre szybko sie konczy :) ja na luteinie do soboty, cykl bezowulacyjny wiec w tym miesiacu nic z tego, ale to przez luteine, musze najpierw cykle uregulowac...

no i się doczekałam ,@ zrobiła mi prezent urodzinowy i przyszla z jednej strony dobrze bo zaczynam nowy cykl i kolejna szansa. teraz to postawiłam bardziej na wspomagacze,chociaz miałam isc do innego lekarza jeszcze jednak sie wstrzymam ,moze jestem mądrzejsza od lekarzy i sama sobie podniose progesteron:) tak wiec do duphastonu który dostałam od lekarki ,jeszcze bede brac wiesiołka i castagnus moze mi to coś pomoze:)

ania29-2011 trzymam kciuki :) ja od wczoraj sie zle czuje- chyba ta luteina na mnie zle dziala-tzn na moje samopoczucie...ale w sobote ostatni dzien brania wiec jakos przezyje...

Hej dziewczyny :) U mnie bez zmian... Czekam na @ i udaję się do kliniki niepłodności. Mam dość czekania bez końca na te dwie kreski. Mam nadzieję, że właśnie w tym miejscu zajmą się mną tak jak należy. Szkoda dziewczyny, że żadna z Was jeszcze nie pochwaliła się dobrą nowiną. Mimo wszystko trzymam kciuki za Was wszystkie :) No przecież musi się nam udać prawda? :(

Cześć dziewczyny, u mnie też zaczął się nowy cykl. To już kolejny miesiąc starań i obawa że znowu się nie uda. Mój gin stwierdził że nie ma się co martwić, trzeba się starać a jak rok minie i nic z tego to dopiero podjąć badania. Ale w moim wieku to już sama nie wiem co robić, czekać czy udać się do kliniki bezpłodności?????????

Tośka mój były lekarz też mówił by się nie martwić i dalej starać choć na usg powiedział - MA PANI SŁABE JAJNIKI.... mam gdzieś takich lekarzy. Wolę udać się do kliniki niepłodności zrobić wszystkie odpowiednie badania i mieć pewność, że jestem w stanie zajść w ciążę prędzej czy później. A nie starać się latami, a później okazałoby się, że ten czas został zmarnowany bo np. co - mam niedrożne jajowody, albo jakieś zrosty, albo brak owulacji a to na pewno mam.

W sumie to ja też uważam, że jeśli ma się już swoje lata to nie ma co czekać i słuchać tych głupich gadań lekarzy tylko 'coś' robić, bo oni później nam nie oddadzą tych straconych lat...także walczcie dziewczyny- trzymam za Was kciuki!!

macie rację, jeśli w tym cyklu znowu nic nie wyjdzie ze starań to jedziemy do kliniki. Najbliżej mam Warszawę, znacie tam jakąś klinikę godną polecenia?

hej dziewczyny:) no ja jestem w trakcie staranek,cos branie wiesiolka i castagnusa mi pomogło ,bo w koncu pojawił sie ten słuz plodny u mnie ,w malej ilosci no ale jest,zobaczymy co z tego wyjdzie:) dziewczyny głowa do góry zobaczycie kazdej z nas uda sie zajsc w ciąże:) pozdrowionka dla was:)

Hej dziewczyny! Też popieram taką postawę...jeśli ktoś ma siły żeby czekać i nigdy nie miała jakiś większych problemów ginekologicznych do tego roku może czekać żeby nie panikować...ale ja się ma możliwość konsultacji z dobrych lekarzem, to warto wcześniej pójść...

My się do tego roku zbliżamy, fakt że nie każdy cykl był intensywny, no ale zawsze, przecież kobiety często zachodzą po jednym razie, niekoniecznie w najpłodniejsze dni...

Ta fertimedica, to nie jest jeszcze taka typowa klinika niepłodności, więc chyba akurat i jakoś mocno drogo nie jest...

hej dziewczyny:) co słychać u was? ja mam 12 dc i jakos dziwny ten cykl mi sie zaczął moze wy mi cos poradzicie,bo nie wiem co mam zrobić gin kazała mi od 14 dc brac duphaston czyli tak od owulacji,a u mnie nic nie wskazuje zeby owulacja miała być 14dc i nie wiem czy brac duphaston czy czekac ,a jak wogole nie bedzie u mnie znowu owulacji? to moja temp i śluz 5dc-36,4(sluz przezroczysty) 6dc-36,6(sluz przezroczysty) 7dc-36,6( biały sluz mało) 8dc-36,6 (biały sluz mało) 9dc-36,6 (biały sluz mało) 10dc-36,7(biały sluz malo) 11dc-36,5(bialy sluz mało) 12dc-36,7(biały sluz malo) a tak pozatym to biore wiesiołka ,castagnus,magnez +wit. b6

ania29-2011 nie wiem co Ci poradzic :/ ja mam 7dc takze działamy z mezem :) chociaz nie wiem jak z ta moja owulacja, czy w ogole wystapi :/ no ale 'lecze' sie luteina wiec moze cos poskutkuje :)

Cześć dziewczyny. Tak jak wspominałam wcześniej udałam się na badania do kliniki, bo staramy się z mężem od ponad roku. Zrobiłam wszystkie badania hormonalne łącznie z usg plus usg tarczycy. Trafił mi się pierwszy lekarz, który zbadał moje piersi (!!) Okazało się, że wyniki wszystkie są dobre, na usg też jest ok więc teraz mąż w tym tygodniu musi udać się na badania. No i tutaj zaczynają się schody - jak u męża wyniki będą dobre to lekarz wywoła u mnie owulację, przynajmniej postara się a jak nie uda się to czeka mnie laparoskopia ze względu na przebytą operację jajnika (prawdopodobieństwo zrostów i ogólnego bałaganu...)- LETI Ty miałaś podobnie jak ja prawda? Zszywany... A jeżeli mąż będzie miał słabe wyniki wtedy zajmiemy się nim. Tośka ja jestem z Podlasia więc niestety Ci nie pomogę, a po pierwszej wizycie u siebie w mieście ogólnie jestem zadowolona tylko sporo też zapłaciłam, ale czego się nie robi by zajść w upragnioną ciążę ania ja kompletnie się na tym nie znam bo ani nie mierzę temp. ani nie obserwuję śluzu płodnego bo go zwyczajnie nie ma :) Ja z tego co pamiętam duphaston brałam od 16 dnia, który zresztą wcale mi nie pomógł, a castagnus rozregulował cykle. Więc nie eksperymentuję z tymi wspomagaczami, choć czytałam, że nie jednej dziewczynie to pomogło. LEEEEETIIIII gdzie się podziewasz????? Co u Ciebie???? Pamiętasz? Ja obstawiałam, że teraz Ty zachodzisz w ciążę, a potem ja :) Powiedz, że już jesteś w ciąży :))

Hejka Piegusku ja nie miałam zszywanego jajnika jak mi pękł poprostu sam chyba się zabliźnił. Nie miałam też robionej laparoskopii więc nie wiem co i jak z moimi jajnikami. :( No i cię rozczaruję bo nie jestem w ciąży :( Dziś mam 16 dc i powinnam mieć dni płodne al nie staram się w tym miesiącu bo się rozchorowałam i nie mogę , nawet nie wiem czy w tym m-cu jest owulacja bo nie obserwuję się. Co ma być to będzie zobaczymy. Może zrobie sobie test owulacyjny pod wieczór i zobaczę co pokaże. Tośka a co do kliniki w Warszawie to moja znajoma poleciła mi klinikę Invimed. A mój z kolei lekarz polecił mi klinikę Gameta ale ona jest w Łodzi. Trzymam za was wszystkie mocno kciuki.

Cześć Dziewczynki. Widzę, że wiele z Was chce udać się do kliniki niepłodności. ja bym najpierw zaczęła od zastanowienia się po 1. czy nie mam problemu z odzywianiem 2. czy nie spożywam za dużo alkoholu 3. czy mam hormony ok, a dlaczego po 1. ja "starałam się od lipca 2010" niestety miałam duże problemy z odżywianiem. winę oczywiście zwalałam na złe dobranie tabletek... trafiłam w końcu na doktor która ze mmną usiadła, wszystko wytłumaczyła i zmieniła podawanie leków i powiedziała, że liczymy od teraz jeżeli waga będzie stabilna bo każda z nas ma swoją wagę krytyczną, ja już mam wagę ok i będę się starała z całych sił by ją utrzymac i więcej nie chudnąć. po 2. alkohol podobno zaburza owulacje - ja niestety piwkuje często wieczorkiem:) ale tu chyba chodzi o upijanie się a nie konsumpcje:) po 3. w każdej klinice niepłodnoći zlecą Wam badania m-dzy 2 a 5 dc FSH, LH i pewnie kupę innych. dzięki tym dwum badaniioom rozpoznają czy ma się wystarczający zapas komórek i ewentualnie ile czasu nam zostało. wyniki można samemu zinterpretować na forum 28 dni gdzie jest wszystko opisane. może warto zrobić wcześniej sobie badania i dopiero się udać do takiej kliniki zamiast przepłacać za wizytę w której lekarz zleci tylko badania? buziaczki

Audiola Odpowiedziałam sobie na Twoje pytania: 1. Moja waga od 2 lat jest na tym samym poziomie, jedynie może raz tyję kg, raz chudnę ale max 2 kg poza tym moja waga jest proporcjonalna do wzrostu. 2. Nie piję alkoholu w ogóle 3. A i hormony mam ok, bo wczoraj właśnie robiłam (3dc), i na usg wszystko było ok (choć pierwszy raz miałam robione usg podczas okresu) A czy przepłaciłam za wizytę? Może i tak ale jestem zadowolona z wizyty. Niestety mąż troszeczkę się przejął, że wina może leżeć po Jego stronie skoro u mnie wyniki wyszły ok. Tylko tak naprawdę wina może leżeć po stronie mojej owulacji, a raczej jej braku :) Leti ja to trzymam kciuki za nas :) I za resztę dziewczyn też oczywiście :) Życzę szybkiego powrotu do zdrówka :))

Piegusek.. to może czas na wzmocnienie męża - powiedz mu że dzieci mają być z najlepszych plemników a nie średniaków :) ja tak zwojemu mówię, kiedy za dużo pali. z usmiechem na buzi, ale zawsze coś do serca weźmie:) czasami po prostu potrzeba czasu na zajście w ciążę, można być mega zdrowym jak Ty - ztego co czytam a i tak jest to czasochłonne. takie uroki zycia. ja narazie się nie wkręcam. czekam bo w tym roku wiem, że się uda mi i nam wszystkim :) a co! :)

pewnie że nam się uda...mimo dobrych wyników badań jak bardzo się chce to nie wychodzi :/ takie życie... ja właśnie zapisałam się na USG kontrolne we wtorek, wezmę też skierowanie na badanie hormonów to w następnym cyklu zrobię...ale te badania można robić przy braniu luteiny? wyniki nie będą przekłamane?

tynka ja biore luteine 15-25dc a badania robie m-dzy 2-5 dc. zleciła mi to pani ginekolog i tak zalecają wszędzie bez względu co bierzesz. mi inny lekarz kazal zrobic progesteron w miesiacu przerwy od duphastonu/luteiny w 21dc wtedy wiadomo sie siedzieje.

Audiola - dobry pomysł z tymi średniakami :) Choć tołkowałam Jemu już nie raz by rzucił palenie - fakt ograniczył ale jak przyszłam od lekarza i przekazałam wiadomość, że według lekarza ze mną jest wszystko ok( chyba, że wina leży po stronie zrostów po operacji lub braku owulacji) to przykleił sobie plaster na ramię - chybaaaa się wystraszył :):) Na szczęście w poniedziałek wszystko się wyjaśni - bo idzie na badania. A dzisiaj miałam sen, że po badaniu okazało się, że.... ma problemy z zębami ?!?! :):):) Nie sądziłam, że po wynikach nasienia można dowiedzieć się takich rzeczy hihi A u mnie to jest różnie, raz nakręcona jestem maksymalnie na dziecko, a innym razem tłumaczę sobie, że przecież życie we dwoje też jest fajne, a z czasem przyjdzie i na mnie pora by dać życie nowemu człowieczkowi :) Od dawna nie byłam tak pozytywnie nastawiona tym bardziej, że poprzedni lekarz stwierdził, że mam słabe jajniki... Tynko no ja niestety nie odpowiem na Twoje pytanie ale Audiolaa widzę jest zorientowana w temacie :) Ale to fakt moje badania były robione w 3-cim dniu cyklu.

Piegusek jak namówiłaś męża na badania? ja jeszcze o tym w ogóle nie myślę. szczerze to chcę zrobić porządek z sobą by szukać innych przyczyn nieudanych prób. ja chce dziecka i się boję. dobrze mi jest jak jest. wakacje, imprezy i co najważniejsze odpowiedzialność za samą siebie. ciąża to już duża odpowiedzialność a potem ta mała istotka, którą musisz chronić i uczyć życia.. mnie to przeraża i może dlatego się nie stresuje tylko podchodzę do tego - nie ten m-c to kolejny :)

Gość milliii
Hej dziewczyny, ja też od tego cyklu zaczynam się starać bardziej, bardziej, bardziej.. od 6 mcy nic, nie wiem ale problem leży w mojej owulacji chyba, lekarz kazał czekać, ale ile można. Nic konkretnego też mi nie zasugerował. Teraz czekam na @ i zacznę używać mój kompik cyklu CycloTest Baby, wiem, że sporo jest o nich teraz "szumu" mam nadzieję, że i w moim wypadku się sprawdzi.

cześć, a robił Ci monitoring cyklu? badałaś hormony po planowanej owulacji i przed? czekanie bez wiedzy to średni pomyśł.

Audiolaa w moim przypadku z mężem nie miałam problemu. Zgodził się na badania bez żadnego sprzeciwu :) Wcześniej miałam problemy z hormonami więc też nie za bardzo wspominałam o tym by poszedł przebadać się. No ale teraz kiedy niby u mnie jest wszystko dobrze to w poniedziałek będzie miał już wszystko za sobą. U mnie to raczej strach przed nieznanym. Jednak z czasem człowiek do wszystkiego musi dojrzeć :) Tylko mnóstwo kobiet miały obawy przed ciążą, a dzisiaj nie wyobrażają sobie życia bez dziecka:) milliii tak było też w moim przypadku tylko, że ja do pierwszego lekarza zgłosiłam się po roku nieudanych starań. Moje pęcherzyki podczas monitoringu prawie wcale nie rosły, a lekarz przepisał mi luteinę i kazał starać się i czekać. I chyba bym tak mogła się starać w nieskończoność z marnym skutkiem. Dzisiaj jestem pod kontrolą fachowca, który będzie doszukiwał się mojej owulacji :), a w razie gdyby jej nie było (a jestem tego pewna na 80%) to odpowiednimi lekami spróbujemy ją wywołać :) Tylko, że w Twoim przypadku to dopiero 6 miesięcy - a badałaś hormony ? To też jest ważne przy staraniach

Gość milliii
Nie lekarz póki co nie wspomina mi o żadnych badaniach, sama zasugerowałam żeby może hormony zbadać, bo miałam kiedyś problemy z tarczycą powiedział że jeszcze nie trzeba, że to normalne do roku czasu, żeby się nie udawało. ;(