Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffffffffffrrrrrrrrrr

co myslicie nt swiadkow jehowy?wlasnie byli u mnie tacy dwaj,milo sie gawedzilo

Polecane posty

Gość huhojiojojojoooooooooooooooooo
szkoda ze nikt tego nie skomentował : ( najlepiej katolik ) 18.10.2010] 17:40 [zgłoś do usunięcia] huhojiojojojoooooooooooooooooo d-b posrodku ? to mozna byc po srodku Boga ? wiesz jak ja widze katolików ? przykaznie któres tam mówi : nie cudzołoz ! 90 % młodziezy katolickiej wspołzyje pzred slubem z kilkoma partnerami czy to nie jest cudzołostwo ? wg przecietnego katolika nie ! ale wg słowa bozego tak ! idzie potem z brzuchem pod ołtarz bo musi byc w białej sukience i w kosciel ... itd dla mnie to obłuda ... oszukiwanie samego siebie i boga ...

Pogadaj sobie sama ze sobą, albo leć na zbiórkę, może jeszcze zdążysz 🖐️

d-b miło było z ta porozmawiac , ale brak wiedzy na dany temat to bra=k uzasadnienia i co za tym idzie argumentów aby zajac głos trzeba poznac - a nie opierac sie na bajkach

huhu cos tam -ja ciebie nie obrazam wic zachowaj sie odrbine kulturalnie i nie obrazaj mnie. a chcesz zebym ci zadala to pytanie? skoro tak ich bronisz i uwazasz ze tacy madrzy sa to moze odpowiesz mi ty?

jesli znam odpowiedz to prosze

jestem

Gość marian guru
to sekta!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ghgghg
czym sie rozni wiara katolicka od tej co glosza jechowi ??prosze mi to dokladnie wytlumaczyc

Gość hnklnnnnl
SJ nie wierza w trójce ale wierza w Boga Jehowe . Jezusa . i duch św który jest moca duchowa od boga wierza w okup Jezusa i poprzez ten okup mozemy zyc wiecznie nie wierza w swietych , którzy moga wstawic sie za zywymi u Boga wierza ze jest jeden jedyny posrednik miedzy bogiem i człowiekim czyli Jezus Chrystus nie obchodza swiat , tylko pamiatke wieczerzy wierza ze dusza czlowieka jest smiertelna czyli człowiek zasypia i budzi sie gdy nadejdzie zmartwychwastanie nie uznaja kultu zmarłych nie uznaja ofiar podczas mszy i samej mszy ofiara była dana jedna i wiecej nie potzreba bo tak powiedział Bóg - ofiara czyli Jezus chrystus nie uznaj akultu Maryjnego Maria jest matk aJEzusa , ajesli nie wierza w trójce czyli nie matka boga wierza w biblie i to jest dla nich najwaniejsze słowo Boga , nie uznaja nauk ludzkich czyli doktryn , nie uznja papieza

Gość hnklnnnnl
dla nich najwazniejsza jest biblia czyli slowa Boga tam zapisane , dlatego czesto cytuja Biblie

Gość hnklnnnnl
wierza w zycie wieczne w raju na ziemi

Gość hnklnnnnl
nie klepia formułek : zdrowasiek itp , modla sie własnymi slowami , jedyna modlitwa to modlitwa wzorcowa zapisana w biblii czyli ojcze nasz ....

Gość hnklnnnnl
ghggg -- wystarczy ?

Gość gghgghg
w sumie wystarczy ,jestem katoliczka od urodzenia,czyli tak jakby na sile ,nie podoba mi sie moja wiara i to co sie wyprawia w kosciele i na pewno chce z niej odejsc ,nie mowie ze chce przejsc do SJ ale tak patrzac trzezwym okiem to co oni maja do powiedzenia ma wiekszy sens niz to co mowi pedofil przy ambonie ....

Moja dobra koleżanka należy do Świadków Jehowy. Są to normalni ludzie i jak wszystkie inne wyznania, wierzą, że ich wiara jest najlepsza :) A chodzenie po domach jest odnośnikiem do naszych księży, którzy też głoszą pismo święte i tyle. A jeżeli wracają do kogoś, u kogo coś zostawili to tylko po to, żeby podyskutować na temat zostawionych materiałów. No ale nie da się ukryć, że znają pismo święte lepiej od katolików i przestrzegają zasad, bo inaczej są wykluczeni i nie mają prawa nazywać siebie ŚJ. A u katolików grzech - spowiedź - grzech - spowiedź i tak w kółko :) I poza tym gdzie w Biblii jest napisane, że ma nas spowiadać człowiek? :P Katolicy naprawdę dużo sobie dopowiedzieli przekładając Biblię na swój sposób :)