Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffffffffffrrrrrrrrrr

co myslicie nt swiadkow jehowy?wlasnie byli u mnie tacy dwaj,milo sie gawedzilo

Polecane posty

dostalam pismo swiete i jakas ksiazeczke tlumaczaca o co dokladnie w nim chodzi(to tak dla glupszej -ignoranckiej czesci spolecznosci)

Gość Andarielkka
Oni zawsze są tacy mili :) Niestety mam złą wiadomość - Przyjdą do Ciebie jeszcze nie raz. Dałaś wciągnąć się w rozmowę, przyjęłaś pismo święte.. Nie pozbędziesz się ich tak szybko :o

Gość hgvghv
no i co z tego ze przyjda jeszcze raz ? skoro zawze sa mili - to znaczy przeciwienstwo katolików

Gość purt puurt purcik
fajne z nich pierdziochy

Gość hgvghv
caster a myslisz ze oni tego nie robia ?

Gość zabawne bo kiedyś
moja babcia zaczęła sobie z takimi dyskutować, i regularnie do niej przychodzili aż w końcu przestali... bo się okazało, że to ona ich prawie przekonała, że to co mają w tych swoich książeczkach to jakieś dziwne jest :classic_cool:

jeden mi zayebał bolca w doope a drugi pakował mnie w jape. Cudowna wizyta

Gość hgvghv
"zabawne" a co maj a w tych ksizaeczkach ?

a na odchodnym ochrzcili mnie złotym deszczykiem

Gość huhojiojojojoooooooooooooooooo
autorze a dlaczego nas pytasz ? powiedz co ty myslisz o tej wizycie ?

dobra ale bez podszywow ,wlasnie tych dwoch nie bylo takich natarczywych jaki ci ktorych mi bylo dane kiedys spotkac. dostalam pismo swiete bo wczesniej chcialam ,chce sie dowiedziec co w trawie piszczy ...a co do pierdzenia to chyba kazdemu sie zdrarza i nie sadze zeby oni to robili czesciej niz katolicy

autorze a dlaczego nas pytasz ? powiedz co ty myslisz o tej wizycie ?

ksiazeczek zadnych nie przyjmuje ,zalezalo mi na pismie swietym i w sumie milo sie dyskutowalo,wcale mnie nie nagabywali ani nie chcieli przechrzic na swoja strone,zreszta mnie zadna strona nie interesuje a tym bardziej ta zwiazana z wiara katolicka -jestem agnostyczka..?dobrze to ujelam?

a wlasnie co maja takiego zabwnego w tych ksiazeczkach?nigdy nie czytalam i chyba nie chetnie bym to zrobila ...no chyba zeby zaspokoic swoja ciekawosc

ludzie maja dziwne wizje na twmat swiadków jehowy - nigdy z nimi nie rozmawiali lub wstawiaja głupie wstawki w rozmowy - dlatego oni odchodza bo nie chca wysłuchiwac wulgaryzmów glosza słowo boze nie rozumiem skad takie dziwne opinie na ich temat

w " ksiazeczkach " sa rózne tematy tłumaczen biblii np życie Jeremiasza np zycie i dzialalnosc Jezusa np czego naprawde uczy biblia sa bardzo ciekawe i pouczajace

18.10.2010] 17:11 [zgłoś do usunięcia] d-_-b Mam świadka w rodzinie, sekta jak nic. dlaczego tak mysllisz ?

zeby cos skrytykowac to trzeba to poznac

spierdolina to wujas kpił z boga ?

ja mam sasiadow swiadkow jehowych :-D tacy z nich debile ze ja pierdole, szuraja stolami, krzeslami co chwile codziennie ja nie wiem co oni tam robia. w ogole sa strasznie wrednymi ludzmi, jak przegnalam ich wyslannikow bo ten sasiad jest jakims szefem tej bandy to sa strasznie na mnie cieci i w dupie ich mam nie znosze ich

Gość do barabarab
aty nie szurasz krzesłami i chodzisz na paluszkach ?

Ja nie mam nic do ŚJ. Byłam nawet na kilku "zebraniach" - zaprosiła mnie przyjaciółka. I powiem Wam, że fajnie je wspominam. Miła atmosfera, wszyscy się z wszystkimi witają. W trakcie zebrania rozmawia się o życiowych problemach, można zadawać pytania. A jak ma się jakiś problem osobisty, to można zgłosić się do braci starszych... i oni starają się pomóc w rozwiązaniu tego problemu. Jest zupełnie inny klimat niż idąc do Kościoła. Na prawdę. Świetnie przeżycie. Niestety ja nie potrafię się określić w co wierzę dlatego nie przynależę do żadnego kościoła/grupy/wiary :) Niemniej jednak fajnie było zobaczyć i poznać coś nowego.

a twój wujek jest wierzacy ?

Po pierwsze, omotali moją ciotkę jak się patrzy. Nikt się w jej życie nie wtrącał, żyła sobie spokojnie z mężem i synem, nagle zaczęła chodzić na zebrania, została głosicielką, potem przyjęła chrzest. Na początku swojego syna ciągała ze sobą, ale on się w końcu zbuntował, powiedział, że nie chce mieć ze świadkami nic wspólnego, ojciec go poparł i rozpętało się piekło. Rozwiedli się bardzo szybko, bo ciotka stwierdziła, że nie będzie mieszkała pod jednym dachem z "człowiekiem ze świata", mojego kuzyna doprowadziła do depresji ciągłym ryciem bani, wizjami Armagedonu i raju na ziemi. Ona sama odcięła się od rodziny, łazi po domach z uśmiechem na ustach, serdeczna i miła, a w rzeczywistości to wariatka i pełna jadu żmija. I pomyśleć, że kiedyś była normalną kobietą.

to ja ci powiem skad zle oinie o nich a stad ze poza cytopwaniem biblii nie potrafia niczego zargumentowac samodzielnie.zadaj im jakies trudne zyciowe pytanie-zaczna sie motac albo probujac wyjsc obronna reka z opresji zaczna w kolko cytowac jeden i ten sam fragment lub pare fragmentow. ja pronbbowalam raz sie wlasnie dwiedziec co mysla na dany temat. nie dowiedzilaam sie. w zamian dostalam wiazanke cytatow a na pytanie nadal szukam odowiedzi. jehowi w konfrontacji z bardziej myslacym czlowiekiem przegrywaja z kretesem. wszystko co glosza t czysta teoria nie znajdujaca zadnego poparcia w praktyce....moj chlopak tez raz zaporosil ich do domu ale w celu skompromitowania ich, i faktycznie tak sie satlo, baby zamotane, wyszly nigdy wiecej nie powrociwszy

a jaka to jest normalna kobieta ?

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyt
germaine ger ----> zawsze beda odpowiadac cytatami z bilblii bo to słowo boga - i jest to dla nich najwazniejsze