Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miauczydelko

wynik tsh

Polecane posty

wraz z moim partnerem staramy sie o dzidziusia...prawie rok ...lekarz zlecil mi wykonanie tsh...czyli zbadal hormon tarczycy...moj wynik to 0.928.....o czym on swiadczy? czy jest prawidlowy? prosze o odpowiedzi..

Gość masz malutka
nadczynnosc, endokrynolog przepisze Ci odpowiednią dawkę hormonu tarczycy. dla plodnosci gorsza jest niedoczynnosc

Gość ttrtrrer
im wyższy poziom tsh tym bardziej jest to niedoczynność ( i wtedy trzeba uzupełniać hormonami), nie pamiętam jaka jest dolna granica ale chyba w normie masz

ja mam niedoczynnośc stwierdzaną 3 lata tek więc możesz mi wierzyć, że: -norma to bzdura (zobacz jaka jest roz[rozpiętość normy a nawet niewielkie wahania tsh mogą zmienic samopoczucie, naprawdę) -to nie jest tak, ze jeżeli jest dużo tsh to jest nadczynność, a jak mało to niedoczynnośc tylko właśnie odwrotnie. Ja przy tsh ponad 5 miałam wykryta niedoczynność (tu chodzi chyba o sprzężenia zwrotne ujemne, nieważne. W każdym razie na pewno tak jest. -musisz koniecznie iść do endokrynologa.

kurcze....jutro ide do ginekologa...powinien sie troszke znac na tych wynikach ..jestem zalamana...chce miec dziecko...a nie jestem najmlodsza...

spokojnie, moja endokrynoloszka powiedział,ze gdybym zaszła w ciążę (:) :) :) ja w ciąży! Dobre :) :) :) :) ) to mam od razu mówić, bo trzeba by było zmienić daw\kę. Więc penie to wcale nie takie straszne dla ciąży, jak ludzie mówią.

a ten moj biedny chlop sie stara...nawet sperme zbiera w sobie ...potem mi ja aplikuje w plodne...wszystko zeby plemniki byly dojrzale i zebysmy zaszli ....

Gość ludzie tsh to nie jest
TSH to nie jest hormon tarczycy, tylko przysadki, a oddziałuje na wydzielanie innych hormonów przez tarczycę. Ale to fakt, że te normy to są takie nie teges. Ja miałam tsh pod góną granicą, a czułam się fatalnie, zrobiłam badania na hormony tarczycy i na przeciwciała przeciwtarczycowe i tam dopiero wyszły kwiatki! Samo TSH mało mówi, chyba że masz te "idealne" 1,0- 1,5.

Gość Fama_25
Witam Mnie tez interesuje wynik TSH. Przy normie 0,25-5 mialam 5,32 co wskazuje na niedoczynnosc. Gin zlecil mi zrobienie dodtakowychfT3 i fT4 oraz anty TG i anty TPo. Chcialabym sie powoli zaczac starac o dziecko. Czy przy takich wynikiach moge mies problem z zajsciem w ciaze?

no i nici z ginekologa..bo sie mojemu zachcialo pozbyc tych dojrzalych plemniczkow....a zeby zrobic cytologie to nie mozna wspolzyc...