Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IIsto

Wyzwolonym kobietom udaje się wszystko poza mężczyznami

Polecane posty

Gość IIsto

Wyzwolonej kobiecie, która wierzy w siebie, jest pracowita i wytrwała udaje się wiele rzeczy. Zdobyć świetne wykształcenie, pracę, pieniądze, dbać o urodę, spełniać swoje zachcianki. Jest jednak jeden problem. Pojawia się on, jeśli takiej kobiecie nadal zależy na tym, żeby być z jakimś mężczyzną. ==================================================== Wyzwolona kobieta chce zarabiać niemniej niż mężczyzna ale jednocześnie imponują jej mężczyźni mający bardziej prestiżową pracę i więcej od niej zarabiający. To pierwszy paradoks. ==================================================== Drugi jest nie mniej beznadziejny. ==================================================== Nawet jeśli kobieta jest aż tak wyzwolona albo aż tak zdesperowana, że nie przeszkadza jej to, iż wybranek nie może zaimponować jej bardziej prestiżową i lepiej płatną pracą - to jest prawie pewne, że jemu będzie to bardzo przeszkadzać. ==================================================== A skąd się to bierze? Z wychowania, z naszych norm społecznych. Wszyscy, i inni mężczyźni i kobiety wpajają całe życie mężczyznom, że tylko silniejszy, lepiej zarabiający, mający lepszą pracę jest bardziej męski i pożądany przez kobiety. Bo tak de facto właśnie jest. ==================================================== Czyli w sumie kobiety padają ofiarą samych siebie. ====================================================

Gość IIsto
jam jest wyzwolona przez oddział marines , ustawiłem się dzięki temu w życiu jak dziewica przy amerykańskich koszarach

Gość IIsto
ustawiłam się jak dziewica przy amerykańskich koszarach

Gość IIsto
dla mnie wzorcem idealnej, wyzwolonej kobiety jest Frytka :classic_cool:

Gość IIsto
wyzwoliłam sie spod pantofla mojego starego

Gość IIsto
Może ktoś oprócz podszywacza się wypowie?