Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cola coca

chcę być nauczycielka ale nie wiem jak-prosze o radę

Polecane posty

Gość cola coca

mam skończone studia wyższe nie związane z pedagogiką chciałabym nauczać dzieci w w przedszkolu lub zerówce, czy muszę od początku zaczynac studia? Wie ktoś? Pomożecie?

musisz iść na podyplomówkę z zakresu pedagogiki i przygotowania nauczycielskiego - ja się właśnie wybieram na coś takiego. Nie ma dużo takich szkół, bo w większości przygotowują już aktywnie działających nauczycieli, a nie magistrów bez uprawnień do nauczania. Ja znalazłam taką uczelnie w Bielsku.

podyplomówka z nauczania zintegrowanego (nauczanie wczesnoszkolne i przedszkolne). Sama uczę, ale współczuję tym z klas 1-3, mi wystarcza sajgon z nimi przez godzine, a one mają te klasy non stop...

w bielsku chyba na ath jest kurs pedagogiczny roczny - sama jestem z bielska. Ale ja myslałam ze autorka ma już skończone studia pedagogiczne i chce zrobic specjalizacje z nauczania zintegrowanego. Musisz mieć nauczanie zintegrowane skończone jak chcesz uczyc w kl 1-3. Kurs pedagogiczny to za mało.

na uniwersytecie śląskim jest podyplomówka z nauczania wczesnoszkolnego i przedszkolnym na wydziale pedagogiki i psychologii. W trakcie studiów moze mogłaś wybrać jakiś kurs pedagogiczny, jak ja studiowałam było cos takiego do wyboru Jeszcze jest regionalny ośrodek doskonalenia nauczycieli "WOM"i tam także sa kursy przygotowania pedagogicznego Zalezy z jakiego regionu Polski jesteś, musisz poszukać po necie

Gość cola coca
czy podyplomowe wystarczą? jestem ze świętokrzyskiego

Gość cola coca
szukam w necie i wszystko co znajduje to opisy : Studia przeznaczone są dla absolwentów studiów wyższych różnych kierunków posiadających kwalifikacje pedagogiczne.Wydaje mi się , że toi juz mnie dyskwalifikuje, czy może źle rozumiem?

a jakie masz te studia wyższe skończone? Na moim przykładzie - jestem mgr biologii bez uprawnień pedagogicznych. Robię pedagogiczną podyplomówkę i mogę uczyć w szkołach biologii.

Gość cola coca
jestem politologiem, ale nie chce uczyc wosu