Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brzucholek

TEGOROCZNE MAMUSIE....po 30-tce.....

Polecane posty

Mama_Agusia dobrze mieć starsze rodzeństwo dla maluszków...przynajmniej spacery odchodzą :)) Ja dziś byłam w galerii na zakupkach...jessooo tragedia zwłaszcza z moja starszą córcią ...kupowała sobie kurtkę zimową ...szkoda gadać :))Wróciłam taka zmęczona jakbym w kamieniołomie pracowała... A ja mam taki bałagan,że hej...mama wyjechała to sie zapuściłam jak diabli,muszę się wziąć;)

Andziu ja z kręgosłupem mam to samo,zwłaszcza,że od 4 rano moja córcia przy cycu śpi nie daj Boże żeby jej wyleciał... chodze jak paralityk :( Ciekaze jak to będzie jak maleństwo zacznie chodzić i trzeba będzie za nią latać :))

Gdzieś mi wcięło jednego posta :( Pisałam do Mamy_Agusi,że fajnie jest miec starsze rodzeństwo dla maluchów...zawsze trochę odciążą zwłaszcza w spacerkach:)Pisałam też,że byłam dziś na zakupach w galerii i wróciłam padnięta strasznie...moja strasza córcia szukała kurtki na zimę............ehhh

hihi...no mój synek też na początku jak jeszcze byłam w ciąży mówił,że on w życiu nie będzie się zajmował dzieckiem,a teraz zakochany na amen :) nosi ją,usypia,nie przejdzie obok jak jej nie cmoknie w czółko:) Luczijko ja zaplanowałam chrzciny na lato,mała już będzie chodzić to super będzie wyglądała w sukieneczce,a i ja może schudnę do tego czasu :)

doczytałam teraz caly topik :) Luczija pisała, że córka chodziła z nią do lekarza - z nami młody też chodził. teksty szesnastolatka: "to kiedy idziemy do ginekologa?" - bezcenne a na początku ciąży bałam sie trochę jak zareaguje i kazałam mężowi, zę ma mu to sam powiedzieć, ale niepotrzebnie - od razu się cieszył :) tylko chciał siostrę - i ma :) według życzenia :)

Mama_Agusia no widzisz jak to czasem się układa,ale powiem Ci że macie dobrego synka,bo zwykle szestastolatkowie to taki wiek,że sami z soba sobie nie radzą,a co dopiero z otoczeniem :) Gratuluję :) U mnie jest tak ja mam córcię 19 letnią i syna 13letniago,a mój mąż ma córcię 15 latkę i chyba najmniej zainteresowana jest ta 15 latka :) choć kocha Olcię bardzo,wstawia jej fotki na NK,ale ma taki lekki dystansik:) Ja mam nadzieje schudnąc do lata,bo zostało mi 20 kg do zwalenia,jestem załamana,nie mogę na siebie patrzeć -w życiu tyle nie ważyłam i nie umiem się zaakceptowac w takim wydaniu...

Laski pisałam i mi wcieło...jasna dupa... Dziś za dużo nie popiszę , bo jutro te chrzciny..... Trzymajcie kciuki ,żeby mój głodomór wytrzymał mszę bez żarełka....:p

Luczijko wszystko będzie dobrze...nie stresuj się Kochana,bo wrzodów dostaniesz:)) Jaś napewno będzie grzeczniusi :) Napisz jutro jak było,oczywiście jeśli będziesz miała siłę.:)

magdusia masz rację - mamy dobre dziecko :) nie dość, ze okres buntu przeszedł (albo przechodzi) dość spokojnie, to ogólnie jest dobry dla nas i dla małej :) i nie ma z nim problemów Luczija będzie dobrze :) daj znać jak chrzciny

Witam....:) Przeżyłam:p Diabełki przegnane:p Więcej popiszę potem , bo ruszam do apteki.....z moim M jest nie najlepiej....:o Ogólnie młodemu niezbyt się podobała msza, natomiast samo polewanie główki spoko , nawet gapił się z zainteresowaniem...:p Ale to potem....

Luczijko no widzisz,a tak się martwiłaś...Mam nadzieję,że Twojemu M nic groźnego nie jest...?? Moja Olcia przechwalona...powiedziała,że do 4 śpi jak aniołek,a wczoraj od 23.30 nawet na sekundę nie chciała oddac cyca :( dziś wyglądam jak wampir :( A do tego mam zamiar jechać do galerii kupić sobie spodnie,bo przez moją córcię (starszą- tak wybierała kurtke)nic sobie nie kupiłam...Chociaz jak sobie pomyślę jaki rozmiar muszę kupić to już mi się odechciewa zakupów:((A w sobotę wyciągnełam z szafy wszstkie za małe ubrania i zostały mi tylko piżamy i dres po domu ...ALE MAM DOŁA...buu

Magduś.... Na temat ciuchów to ja już się lepiej nie wypowiadam...:o Już wystarczająco powalił mnie rozmiar kostiumu na chrzest...:o Młody dziś tak gaworzy ,że ochrypł....:o,mam nadzieję ,że to nie gardło...:o Ja natomiast staram się ogarnąć dom po wczorajszym...:o, bo stan jest opłakany....po wczorajszym...:o No i obiad tęż mnie zaraz czeka....odgrzewam od wczoraj....

Luczijko musisz Jaśkowi zmierzyć gorączkę jeśli to gardełko to powinien miec podwyższoną temperaturę. Kupiłam sobie spodnie ,dwie bluzki i płaszczyk,bo nawet nie miałabym co założyć na Wszystkich Świętych,no nie cierpię zakupów-zwłaszcza jak muszę coś kupić sobie :/ A jak mam doła to jeszcze więcej jem :))

Luczijko wiem co to znaczy ..sama miałam urodziny córci z wielkim tortem :))....ale widzę,że moja abstynencja słodyczowa niewiele pomaga...waga stoi jak zaklęta....

Witam dziewczyny! Brzucholek moja córka to się tak darła podczas chrzcin że hej.Zaczęło się od tego ze musieliśmy ją obudzić:( następnie nie chciała chwycić cyca więc nie pojadła,odcignełam niby trochę pokarmu do kościoła ale okazało się to za mało.A jeszcze genialny ksiądz zrobił msze ponad godz:( Dziewczyny trochę wytrwałości dojdziecie do wymarzonej wagi.Trzymam kciuki. Ja na szczęście nie miałam problemów z powrotem do wagi sprzed ciąży dwa tyg po porodzie weszłam w swoje ukochane dżinsy a już najbardziej się cieszę że nie mam ani jednego rozstępu i brzuszek też dość jędrny:). Z drugiej strony jestem załamana bo mam hemoroidy myślałam że to minie a tu klops brałam czopki i nie pomogło muszę chyba wybrać się do lekarza tylko aż mi głupio bo to trochę wstydliwe. Pozdrawiam z bardzo deszczowego dziś miasta Kraka

Oj ja też miałam straszne hemoroidy...dostałam czopki i może nie schowały się całkowicie,ale nie bolą i nie są już uciążliwe jak po porodzie. Zazdroszczę Ci Andziu powrotu do formy,ja zawsze miałam z tym problemy i właściwie w czasie karmienia jeszcze łąpałam kilka kilogramów...teraz mam to samo :( U mnie też pogoda do niczego :(co chwila popaduje,a niebo jest strasznie zachmurzone.

Ja z powrotem do wagi też nie miałam problemu, ale i tak nie mam się w co ubrać. W niecałe 5 miesięcy po porodzie mam 7 kilo mniej niż przed ciążą :) I wszystko na mnie wisi :( A chrzciny mieliśmy 3 tygodnie temu. Na szczęście było to tylko krótkie nabożeństwo - całe 7 minut :), a nie msza. Nasz Filip cały czas darł się w niebogłosy :(

Honeczko oddam Ci te 7 i dorzucę 10 w promocji;)... Ja prawie całą ciążę musiałam leżeć,więc kilogramy przybywały... A teraz deprecha...ehhh

Magdusia, z chęcią bym przyjęła parę kilo (tak żeby na mnie ciuchy nie wisiały), gdyby nie to, że wiem z doświadczenia, że za jakiś czas waga wróci do normy, albo i ją przekroczy :) Po pierwszej ciąży też tak chudłam (po 3 miesiącach od porodu miałam 6 kilo mniej niż przed ciążą), ale jak zaczęłam ograniczać karmienie piersią to przestałam chudnąć, a jak wróciłam do pracy (mały miał 10 miesięcy) to zaczęłam szybko przybierać. Po paru miesiącach miałam 10 kilo na plusie. I przypuszczam, że teraz też tak będzie :( Brzucholek, u nas to całkiem zabawnie wyglądało, bo próbowaliśmy uspokoić młodego, a ksiądz nas uciszał, że nie mamy się tym przejmować i śmiał się, że to normalne, że dziecko w czasie chrztu płacze, bo przecież diabeł z niego wychodzi :)

Hej Mozna sie dolączyc? Mam dwoch lobuziaków i jak wynika z nicku skonczylam 35 latek.....Ech......starość :D:D

Hej Kasiek miło Cię powitać :)) :)) im nas więcej tym milej i doświadczeń więcej:) U mnie z tymi kilogramami jest na odwrót jak karmię to jeszcze bardziej przybywam:(( Dobrze,że mój M przytył ze mną to jest nam raźniej :)):))