Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brzucholek

TEGOROCZNE MAMUSIE....po 30-tce.....

Polecane posty

Na razie jesteśmy na cycu....ale ściągam i podaje z flaszki , bo Jaś to nerwus....musi mieć szybko węzłowato i na temat...:p Pokarmu mam dosyć sporo, czasami zdarzają się gorsze dni , bo jest mniej , ale wystarcza....:) Jutro kolejny dzień pełen wrażeń:o....mój mąż ma prześwietlenie płuc i takie tam, a do tego potrzebuję 2 rosłych facetów w celu przełożenia go na wózek i do karetki....no ale cóż musimy się jakoś spiąć i do dzieła.... Wrzaskun usnął.....Teraz ja na myjkę....:)

Gość matkapolka?
kurczaki,to możesz szybko skończyć te karmienie piersia.maluchy łatwiej przyzwyczajają się do butli.powodzenia jutro bo miły maraton ci się zapowiada.no i przespanej nocy.

Dzień dobry Słonka :) Witaj Matkopolko :) fajnie,że sie przyłączyłaś i od razu zazdroszczę Ci bezobsługowego modelu :P Luczijko mam nadzieję,że masz jakiś rosłych facetów,bo sama to sobie raczej nie poradzisz,a jak się czuje Twój M?? Naprawdę podziwiam Cię kobieto,dzielnota jedna :) Ja dziś mam lekarzowy dzień,najpierw z Olą na szczepienie,a później z psem do weterynarza... ciekawe czy Ola nie będzie marudzić,po poprzednim była bardzo spokojna...się okaże:)

Gość matkapolka?
oj z tym bezobsługowym to łut szczęścia,tak się udało.moj pierwszy syn ryczał w nocy i w dzień jak się go tylko odkładało na moment,potrafił dwie godziny jeść,a pół spać-i tak było do roku-w efekcie spałam 4 godziny na dobę.teraz dosłownie czuję się jak na wczasach.i do tego jednorazowe pieluchy i pranie raz w tygodniu a nie dwa razy dziennie w wirnikowej pralce-no po prostu cud.dziewczyny podajecie smoczka?

Gość matkapolka?
a jak się robi te imiona dzieci z serduszkami na dole bo nie umiem.?

Matkapolka....:) Musisz się zaczernic czyli zalogować i tam kształtujesz profil tzw: stopka....:) W odpowiedzi......Smoczucha podaję bez tego ani rusz....:p To nasz uspokajacz.... Ale popindolona pogoda:(Wyprałam pościel......teraz będzie schła 100 lat....jak ja kocham zimę jesień.....:o A jak u Was z karmieniem , bo mój dalej grymasi....:o Magduśka.... Powodzenia na szczepieniu....mój tam ryczał potem cały dzień....na myśl o kolejnym ogarnia mnie sra..ka:p

a mój je jak dziki,czasem nawet co 2 godziny.a słuchaj jak karmisz piersią to może on wcale nie grymasi tylko chce mu się pić a nie jeść-napije się tylko i więcej nie chce. pogoda super ,ja suszę w domu pranie bo inaczej to bym nie doczekała. ze smoczkiem to mój debiut,żadne ze starszych nie chciało a ten mały lubi.

Cześć Dziewczyny :) No, mój mały to na szczęście dziś apetyt ma, bo ostatnie 3 dni były kiepskie :( Chyba przez to, że w weekend obskakiwaliśmy cmentarze i na dodatek trochę spotkań rodzinnych było, to Filipowi zaburzył się dzienny rytm i marudził jak nigdy :( A co do bezobsługowości to mojego malucha może nie trzeba szczególnie obsługiwać, bo jest pogodny, dużo śpi, generalnie chętnie i sprawnie je, ale oczywiście w przyrodzie wszystko musi wyjść na zero, więc mój strasznie dużo ulewa, a co za tym idzie pranie i prasowanie muszę robić codziennie, gdyż każdego dnia zużywamy kilka kompletów ubrań :(

Słuchajcie Kochane moja Ola nawet sie nie skrzywiła podczas szczepienia,aż lekarz przyszeł zobaczyć które dziecko takie grzeczne:O:O nawet nie zauważyła,że jej pielęgniarka coś tam robi :)) taka była rozbawiona.... nie do uwierzenia:) Ciekawe jak będzie po...bo póki co jest raczej senna niż ożywiona- poprzednim razem też tak było.

Widzisz Luczijo Matkapolka nie jest wyrodną mamą wszystkie dzieci wpisała:) Hehe wiesz co Ty masz 3 chłopców i jedną dziewczynkę,a ja mam 3 dziewczynki i jednego chłopca...może się powymieniamy :))

chętnie się wymienię magdusia.te starsze to już takie używane i głuche-chyba z tej starości.też jestem wyrodna i nie prasuję ubranek małego,szkoda czasu.luczija jak tam akcja transportowa dzisiaj?już po?

Matkopolko...skąd ja to znam :))U mnie z tymi starymi jest identycznie:) Dziewczyny ciągle się gdzieś śpieszą,wprawdzie ta średnia córcia to faktycznie jest ciągle poza domem,bo trenuje koszykówkę-jest w reprezentacji Polski,więc ciągle w rozjazdach:) Najstarsza pracuje w przedszkolu,więc jak wraca z pracy to dzieci beee,a syn szkoła -treningi i tez widzę go wieczorami...tak więc została mi tylko Olcia ;)

oj to masz spokój,wszystkie duże,a u mnie jeszcze sześciolatek-do emerytury będę dzieci niańczyć;-).szał.oj magdusia to ty taka starucha jaj ja jesteś-nie śmiały się dzieciaki że na stare lata taki numer?bo moje to najpierw się śmiały,później bały,a potem to nawet cieszyły.

Magduś...... Super ,że Olcia nie płacze....mój to dziki szał urządzał....:o Jak pomyślę o następnym to mam drgawki:o Co do transportu to mam to szczęście ,że MISIATY ma rosłych dwóch braci...:)I byli akurat w domu.....:)Inaczej to siad na cycki..... Mój dziś rano był pogodny i wesoły popołudniu natomiast dostaje ataku i tylko rączki .....i to jeszcze trzeba chodzić i trzymać go przodem.....:o Co ja mam zrobić, żeby chciał poleżeć troszkę.....:o Już mi ręce opadają.... Jak zawsze mruczy do skutku.....jest wytrwały ,aż osiągnie cel....

Luczijko ja za to dziś mam spokój,bo mała po szczepionce śpi :))zobaczymy jak jutro... Matkopolko :)u mnie w sumie dzieciaki od początku były zadowolone tylko syn czasem rzucił,że przez okno wyrzuci,albo wystrzela wszystkie bociany które będą latać koło domu w okolicy lipca;) ale teraz nie oddałby jej za zadne skarby :) Moja najstarsza córcia ma 19 lat,średnia jest mojego męża z poprzedniego związku i ma 15,syn 13 i najmłodsza Olcia 3,5 mies :) Kochana gromadka....:) Zmykam do wanny i spać :) Miłej nocki;)

Dziewczyny, zazdroszczę Wam tych gromadek dzieci :) Ja jestem po cc więc muszę trochę odczekać, ale jak tylko minie odpowiednia ilość czasu to bierzemy się za następne :) Też się z mężem śmiejemy, że będziemy dzieci niańczyć do emerytury. Ja mam 35 lat... i plany prokreacyjne :) Mój starszy syn bardzo nam kibicuje. Chciałby mieć więcej rodzeństwa :)

Honeczko zatem powodzenia :) Fajnie jest tak mieć pełną chatę:) My z M tak się zastanawiamy jak to będzie jak nam dzieciaki pójdą w świat...dobrze,że Ola zostanie....wprawdzie przydałby nam się synek ze względu na męża,bo on ma dwie córcie:)Kto wie;):)) :P oczywiście żartuję teraz to już warsztat na strych :))Czas na wnuki :)) Ja mam 38 lat i tak naprawdę decyzja kolejnego dziecka wzięła się stąd,że w sumie chcieliśmy mieć wspólne dziecko. Słuchajcie jaką miałam fatalną noc Ola tak strasznie zagorączkowała po tym szczepieniu:( Nie wiem czy temu termometrowi do ucha można w 100% zaufać (niby w książeczce z instrukcją obsługi jest napisane,że jest barzo dokładny) u mojej córki pokazał 41,7st ...rozpalona była jak kaloryfer..ale spała w ogóle nie marudziła podałam jej czopek natychmiast zrobiłam jej okład na głowę i brzuszek i tak po pół godzinie zmierzyłam jej normalnym termometrem w pupie to miała 39,5. Teraz ma 37,2...ale noc była koszmarna...ona spała ,a ja co chwila sprawdzałam jej główkę i mierzyłam gorączkę...Teraz śpi aniołeczek słodziutko.

oj rany dziewczyny,jak wam powiem jak jest u mnie to siędziecie-my mamy moje dzieci,jego dzieci i nasze dzieci.moje i nasze mieszkają z nami(stąd ta czwórka),a jego same bo to już dorosłe kobiety i w trzy tygodnie po moim porodzie to nawet babciochą zostałam(taki odpowiednik macochy) a mój mąż dziadkiem .kontakty mamy super bo wszyscy w tym samym mieście.to się nazywa pełna chata-zwłaszcza jak jakieś imieniny czy urodziny.aaa zapomniałam napisać że tych corek mojego męza jest też cztery,hahahah.lecę do garnków.

Matkopolko to tylko pogratulować:)) Ja uwielbiam takie rodzinne spotkania...wprawdzie dzieci jeszcze nie doceniają uroku takich spotkań ...wszyscy przy jednym stole,ale mam nadzieję,ze to się zmieni :)) Lecę nakarmić małą ,bo już marudzi :)

To u mnie też taka trochę zakręcona sytuacja. Mój starszy syn jest z mojego pierwszego małżeństwa. Mój mąż w swoim poprzednim związku nie dorobił się dzieci. Teraz mamy wspólnego syna. A mój starszy syn ma jeszcze brata z drugiego małżeństwa swojego ojca + kolejnego brata w drodze :) Tak więc na brak rodzeństwa nie może raczej narzekać :)

No to superaśnie:) Kto wie może moim dzieciem też się trafi jakieś rodzeństwo od taty :) Mój były mąż jest w związku z dużo młodszą od siebie kobietą,więc może sie zdecydują....chociaż wspólczułabym dziewczynie,mysle że ona ma tego świadomość i się zabezpiecza. Ale ja mam dziś apetyt...i jak tu zgubić te kilogramy jak buzia się ciągle rusza....;(;(;(

taak,im więcej jem tym jem więcej-tragedia.zostało mi po ciązy 10 kg a przytyłam 20.i te 10 trzyma się dzielnie i ani drgnie,a dietka odpada bo co to byłby za pokarm.zostały mi dwie pary dżinsów w które wchodzę-jedne mi spadają a drugie zjężdżają ale nie chcę jeszcze kupować nowych bo mooooże schudnę.i sweterki jakieś przykrótkawe.ooo bestia wstała;-)

mnie zostało 15kg,ale przed ciążą też sobie pozwoliłam i prawie 6 kg przybrałam,więc całkiem tragicznie...a co spojrzę w lustro to chce mi się plakać i jeszcze więcej jem z tego stresu...a przy tym wszystkim pocę się niemożliwie,ciężko mi się poruszać,bo kręgosłup nie przyzwyczajony do tylu kg.....Cały miesiąc już nie jem słodkiego,a waga stoi,ale cóż z tego,że słodkie poszło w kąt jak wcinam co popadnie..może dzięki temu nie przytyłam,bo tak to nie wiek jak by to było...zazdroszczę tym dziewczynom co zaraz po porodzie weszły w swoje dżinsy z przed ciąży...

Słuchajcie....Jaśkowi chyba odbija....pośpi 15 min i klapa.....do tego drze jadaczkę i na raczki-wykończy mnie mały terrorysta..... Ze spaceru nici bo pada i mu odbija.... : Martwi mnie to ,że to już trwa kilka dni....mam nadzieję ,że mu przejdzie , bo oszaleje ....... Nic mu nie pasuje,leżaczek- NIE!,mata-NIE!,wózek-NIE!,FOTELIK-NIE!.... Ja NIC nie nogę zrobić!!!!!!!!!!!!!!!!Chyba dam mu pokrzyczeć!!!!!!!!!!!!!!! A WASZE spokojne?

Witam dziewczyny! U nas dzisiaj wieje taki wiatr że głowę chce urwać,mam nadzieję że przestanie i pójdziemy na spacerek. Co do wyrodności to ja też się kwalifikuje również nie prasuje ubranek,nie zawsze gotuje zupki i już nie wyparzam butelek:) No a moja Julcia już całkiem szybko pełza i zbiera się do raczkowania:D wszystko powoli usuwam z zasięgu jej rączek.ostatnio dorwała jakiś kabel. Co do rodzeństwa moja jest jedynaczką ale mam wielką nadzieję że za jakieś 2-2,5 roku będzie mieć rodzeństwo.I mam nadzieję że teraz będzie nam łatwiej bo o Julcie długo się staraliśmy a w dodatku ciąża była zagrożona.W 12 tyg stwierdzono poronienie którego oczywiście nie było.Ale generalnie nie była to łatwa ciąża. No i dziś rozpoczęłam urlop wychowawczy.Niestety nie mam możliwości powrotu do pracy.

MAGDUŚ............... Moja waga też stoi.........:(:(:(:( Podobno organizm trzyma tłuszcz w czasie karmienia.....-Najnowszy NEWS od położnej ciotki.....wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Hejka dziewczyny - tak czytam o Waszych dzieciaczkach i ja to jakaś opóźniona jestem bo mam prawie 35 lat i Franek to moje pierwsze dziecko - ale nie chcemy długo zwlekać z następnym :) ja to dopiero będę miała przerąbane - ludzie będą myśleć że jestem babcią własnego dziecka ;)

Luczijko nie załamuj mnie.... :( ehhhhh... Atinko nie przesadzaj...na bycie babcią przyjdzie czas :)) Ja całe życie byłam siostrą dla mojej najstarszej córci :) Nawet teraz po porodzie jak byłam u ginekologa to zabrałam ją z sobą,bo miała problem z upławami to kobitki w poczekalni nie wierzyły,że jesteśmy mamą i córką...dawały głowy,że jesteśmy siostrami :))