Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfghnm

typowe angielskie dziecko

Polecane posty

Gość skad wiesz ze angielskie
ja znam pelno Polek, ktore 3 -4 letnie dzieci woza jeszcze w wozkach, wiec bez obaw, niedlugo i polskie dzieci beda tak wygladac:P

Gość dfrgthyju
Boże.... :O Ale to chyba amerykańskie a nie angielskie :P

Gość to na bank ameryka :(

Gość moze chore?
nie wypowiadajcie sie jak nie wiecie

Gość nie typowe to po pierwsze
gdyby bylo to az tak typowe, nie wklajalabys tego zdjecia jako sensacji. Po drugie - rozne mogą byc przyczyny, ze siedzi w wozku

Gość o typowych rzeczach nie mozna
pisac??? chyba dla ciebie jest to sensacja jak kazda wiadomosc czy zdjecie w necie :O

Gość taktak ten pociag
tak jedna z nich(przyczyna)ze siedzi w wozku jest OTYLOSC

Gość biedne dziecko ale
nie krytykowałabym bo to moze byc powazna wada genetyczna i niestety nic nie mozna zrobic , nie nalezy sie z takich dzieci smiac nie wiedzac dokladnie o przyczynie ja pracuje z takimi dziecmi i wierzcie mi tu nie jest ani nic do smiechu ani do krytyki , cieszcie sie i dziekujcie BOGU ze macie zdrowe pociechy

Ale mamusia z tylu tez nie szczupla :) Wiec to raczej nie wada genetyczna...Czasem widze jak roczne dzieci tutaaj albo i mnijsze,dostaja zestawy z mc donaldsa i cole do popicia :O

O ja pier...dziele.Masakra.Nie jest to jednak typowe.Taki obrazek jest raczej zadkoscia (nawet w angli),chociaz widac ze dziecko ta jak ktos okreslil "chorobe genetyczna" odziedziczylo po mamusi...

Gość to idz do kierownika
tak zapewne to wada genetyczna, wystarczy spojrzec na matke :O a unieruchomianie takiego grubasa w wozku z pewnoscia bardzo mu pomaga, jak te dziecko w ogole dozyje do 10 urodzin to na pewno beda je dzwigiem z domu na operacje zmniejszenia zoladka wyciagac :O

Gość biedne dziecko ale
to ze mama jes konkretna nie swiadczy o tym ze nie była wczesniej szczuplejsza, i tez moze miec poblemy odziedziczone , genetyka to ciekawy i skompikowany twór , a nasze polskie mamy po urodzeniu tez czasem wygladaja jak ta pani z fotki , ja jej nie bronie wcale moze rzeczywiscie to kwestia niezdrowego odzywiania , ale to nie jest powód zeby sie z tego smiac , powtarzam cieszcie sie ze macie zdrowe dzieci ja pracuje z takimi przypadkami juz 10 lat wiele widziałam i naprawde wspólczuje rodzicom i ich dzieciom

Tak,jak ktos wyzej napisal normalne tu jest ze juz kilku miesieczne dziecko-takie co potrafi sobie samo jedzenie do buzi wsadzic-dostaje frytki w McDonalds i hamburgera i mama sie cieszy ze dziecko dobrze je.Kiedys kupowalam Porcje frytek dla siebie i dla meza (jedna na dwojke,i tak ledwo to miescilismy) w Fish&Chips a obok nas taka parka z kilkumiesiecznym dzieckiem,oboje po wielkiej porcji frytek a maly dostal do lapki taka parowe ciepla niewiadomegom pochodzenia ze sama bym tego do ust nie wlozyla.Moje dziecko na tym etapie bylo na mleku i pierwszych zupkach...

Gość nie ma co komentowac poki
nie zna sie przyczyn. Byl np program w Polsce o otyłym chlopcu. Rodzice robili wszytko, chodzili po lekarzach, nie mialo to nic wspolnego z odzywianiem. W koncu w Centrum Zdrowia Dziecka po wileokrotnych badaniach znaleziono przyczyne. Ale ilu lekarzy jej przedtem nie znalazlo - to tez loteria.

Gość ty tepy autorze
sa rózne zespoły o podłozu genetycznym gdzie dziecko wyglada jak na tym zdjeciu , a nie ma to nic wspólnego z otyłoscia wynikajaca z nieprawidłowego zywienia i braku ruchu

Gość bukaa
Jeżeli ta dziewczynka jest faktycznie chora, to powinna mieć wózek dla inwalidów a nie coś takiego. Wyobrażam sobie, jak po kilku godzinach spędzonych w takiej pozycji musi ja boleć kręgosłup. I dziwię się, jak ten wózek wytrzymuje takie obciążenie.

Oglądałam kiedyś taki program dokumentalny na temat otyłości w Wielkiej Brytanii i prawdę mówiąc to jest straszne :o W ogóle kobiety ciężarne ważą tam często dużo więcej niż 100kg. Szpitale zaczęły już nawet dostosowywać porodówki i zamieniać fotele porodowe/łóżka i wszystkie inne sprzęty na XXL. Udowodniono w tym programie, że otyła matka to dziecko z (napewno) nadwagą już na starcie- w tym filmie kobiety rodziły po 7-8kg :o a te otyłe które urodziły dziecko w normie, czyli ok. 3-4kg po niedługim czasie miały już dziecko które dobiło do tych 7-8kg.

Do "ty tepy autorze" czyli na tym zdjeciu wszyscy cierpia na chorobe genetyczna bo szczuplej osoby tam nie ma.To pewnie jakis zlot chorych...:/

Gość chcialam zobaczyc ten film
ale nie wiem... najpierw klikam ogladaj pozniej pokazuje sie 4 sekundy reklama ze film przeznaczony do osob z polski i tak w kolko tylko widnieje ta pani z dzieckiem a szkoda bo bym sobie zobaczyla calosc jak to zrobic?

Gość ty tepy autorze
kashi- tak jest taka mozliwosc , znam taka mame i dziecko maja zespól PRADERA , aczkolwiek w tym przypadku o którym dyskutujemy moze to kwestia obzarstwa

U mnie działa normalnie, ale z tego co pamiętam jeżeli chce się na VOD coś oglądać to trzeba jakiś program do tych filmów zainstalować (jeżeli ejszcze nie jest zainstalowany). A nie wyskakuje nic, żadna informacja, że musisz coś doinstalować?

zainstalowalam bo dziala mi ta reklama ze jest przeznaczonydo polski i ta kobieta z dzieckiem jeszcze raz sprawdze :)

aha juz wiem ten film jest dla osob mieszkajacych w polsce a mi sie nie wyswietla bo ja zagranica szkoda:(