Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegrowiczka 2

Dostałam negatywy choć towar wysłałam:/

Polecane posty

Gość allegrowiczka 2

Sprawa wygląda tak, sprzedawałam na allegro kosmetyki. Ostatnie zamówienia miałam 2 mies.temu i towar wysłalam i wyjechałam do pracy do niemiec. Od kilku osób otrzymałam pozytywy a od kilku negatywy że niby towaru nie otrzymały. Jak mam wyjaśnić tę sytuacje? Towar był wysłany zwykłą przesyłką i dziwi mnie to że część osób go otzrymała a 4 osoby nie. Dodam że sytuacja jest nie miła bo dzwobnią z pretensjami. I te negatywy teraz na pewno wpłyną na zaufanie wśród klientów.

Gość kasa za frikos
zrób klientom loda

Gość gdybym tylko
zasluzylas na negatywy, przesylki wysyla sie poleconym. nie masz poswiadczenia nadania wiec nie masz nic, jestes sprzedawca do kitu

Gość gdybym tylko
powinnas oddac tym ludziom pieniadze, moze zgodza sie na uniewaznienie negatywa

Gość allegrowiczka 2
Ale mieli do wyboru zwykłą przesyłkę lub poleconą...

Gość allegrowiczka 2
Z tej aukcji miałam 17 ofert i tak 5 osób chciałao polecony a reszta zwykły. No i 4 osoby z tych zwykłych niby nie otrzymali przesyłki:/

Gość gdybym tylko
no to trudno, masz nauczke zeby nie zostawiac wyboru bo pozniej sa takie wlasnie klopoty oddaj im pieniadze albo idz do sadu, generalnie pewnie i tak ludzie nie bede u ciebie kupowac i ja sie nie dziwie :)

Gość jak ktoś
decyduje sie na zwykłą przesyłke to ryzykuje że może zaginąć, ryzyko samego kupującego, nie rozumiem ich problemu skoro sprzedajaca oferowała dwie możliwość przesyłki

Gość allegrowiczka 2
No ale najdziwniejsze własnie to że w sumie 8 osób zwykłą ptrzesyłką otrzymali towar, a te 4 nie :/

Gość nie udowodnisz nic
nie masz potwierdzenia nadania w tej sytuacji nic nie zrobisz,możesz tylko zwrócić kasę-a ci ludzie no cóż,mogą być to zwykli naciągacze albo też tacy którzy stwierdzili że rzecz im jest zbędna i teraz zrobią to tak.

Gość allegrowiczka 2
I czemu mam zwracać pieniądze skoro ja swój obowiązek wypełniłam:(

Gość majkooo
Kochana .. nie martw się porozmawiaj z tymi osobami przecież sami wybierali jaką chcą przesyłkę ty tylko wysyłałaś na ich polecenie wiec to ich wina. Moim zdaniem ktoś dodał że nie doszło drugi sprawdził że zamiawiał ten sam produkt to napisał że też nie doszło myśląc że zwrot kasy dostanie ehh Ci ludzie i jak tu żyć sprawiedliwie jak każdy kłamie gdzie popadnie na soją korzyść. Nie martw się : )) Dogadajcie się napisz spokojnie albo zadzwoń do danych klientów i powiedz jak sprawa wygląda.

Gość nie udowodnisz nic
na drugi raz nie wybieraj opcji zwykłego listu tylko od razu zaznacz polecony i kropka,wtedy masz kwitek i inni mogą ci naskoczyć:P

Nie zdziwiłoby mnie, jeżeli faktycznie otrzymaliby przesyłki a wystawili negatywy to raz, a dwa - poczta mogła zawinić, ale do tego nie dojdziesz. Poza tym jak można wysyłać cokolwiek obcym ludziom bez potwierdzenia? W jakim świecie Ty żyjesz? :o

Gość allegrowiczka 2
W aukcji wtedy zaznaczyłam że zwykła przesyłka dostępna tylko dla osób z 10 pozytywami od sprzedających. I tak nic to nie dało :(

Gość majkooo
żadnego zwrotu kasy ! dziewczyny przez przesady :| .. Oni sami wybierali przesyłkę na własną odpowiedzialność

Gość Pakula
nie wazne czym wysylalas kazdy cymbał ze tak powiem dobrowolnie sie na to decyduje wazne czy masz dowody na wysylke, jak masz to im przedstaw jak nie to zle wyszlas

Gość allegrowiczka 2
Rozmawiałam z wszystkimi po kilka razy jak zobaczyłam te negatywy jak wróciłam z niemiec. Nie mam pomysłu jak to rozwiązać:/ dodam że nie mam kilku tysięcy komentarzy pozytywnych żeby się kilkoma negatywami nie martwić:( to moje pierwsze negatywy a pozytywów mam 121 :(

Gość Pakula
masz te dowody wysylki czy nie???

Gość allegrowiczka 2
nie mam bo była zwykła przesyłka na życzenie klientów

Gość Pakula
to lipa chyba nic nie udowodnisz:/ a przeciez innych danych nie bedziesz im podawac dla dowodu ze do innych dotarlo, moze niech leca na poczte czy cos takiego wyszlo albo idz na swoja czy takie paczki moze wrocily do ciebie. nie wiem

Gość majkooo
no to kicha .. ale trudno się mówi :) za tydzień zapomnisz o tych negatywach : )) weź głowa do góry ; )) też im daj negatywa co się przejmujesz : )) do ludzi trzeba podchodzić po ludzku a nie tak jak my kobiety żeby nie zrobić złego wrażenia :) :*

Gość majkooo
a właśnie a byłaś na poczcie ? może przyszły zwroty ;)

Gość buhahahhahaha dzieci
wysłac i niestety niektórzy sprzedawcy tak robią. Dają do wyboru list zwykły a jak ktoś go wybierze, to nie wysyłają i piszą że widocznie poczta ją zagubiła...

przy opcji zykła przesyłka zaznacz, ze na odpowiedzialność kupującego, a w odp na komentarz napisz, że kupujący wybrał przesyłkę zwykłą, więc sam ponosi konsekwencje tego, ze nie doszła.

A napisałaś w aukcji że nie ponosisz winy jeżeli towar zaginie na poczcie, jeżeli ktoś wybierze zwykłą przesyłkę?

Gość jak ktoś
weź sie nimi nie przejmuj - odp ze wysłałaś zgodnie z ich wyborem, nie odpowiadasz za prace poczty

Gość allegrowiczka 2
Tłumaczyłam na wszystkie sposoby, że nie mam na to wpływu bo to był ich wybór żeby tak wysłać:( chcieli oszczędzić te kilka złotych no i teraz ja mam problem:( Zwrotów nie było na pewno bo ze mną mieszka jeszcze siostra i mama także bym na pewno o tym wiedziała.