Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polaaaczkowa

gdzie mogę zgłosić coś takiego?

Polecane posty

Gość polaaaczkowa

mam sąsiadkę. Ma 2 dzieci i dochody ok 2000 zł. Ostatnio doweidziałam się że wystąpiła o rodzinne które jak wiadomo przysługuje rodzinom w których dochód na osobę nie przekracza ok 600 zł. U niej przekracza ale ma dochody nieoficjlane wiec dostała to rodzinne. Mimo ze nie powinna!!! gdzie to zgłosić???

Gość pracownica mopr-u
A z jakiego tytułu ma te dochody nieudokumentowane? I skąd pani o nich wie?

To już zależy gdzie mieszka,jeżeli w mieście to,do UM a jeśli we wsi to UG.Bo to od nich dostaje.

Gość wróżka adella....
a ta...zal dupe sciska...tez sie wez za dodatkowa robote....a nie kogos udupic chcesz.... swi nia je ba na ! Teraz rzuce na ciebie urok!!! Za wscibstwo!!

Gość kolloratka
A tak strasznie dużo jej ten dochód przekracza te 600 zł? Jakby miała 1000 na osobę, to bym zrozumiała, ze jest jakieś poczucie krzywdy, ale o marne parę groszy chcesz robic zadymę?

Gość oł maj fakin gad
ja pierdolę. sąsiadka jak i spora część społeczeństwa okrada państwo i jest na to przyzwolenie. dlatego w tym popieprzonym kraju nigdy nie będzie lepiej!!!!!!!1

Gość hahahahahahahahahauuuu
polaaaczkowa - zazdrościsz? niech ma

Gość wróżka adella....
szma ta pier dolo na jestes i tyle! ja bym ci chate spalila za takie cos! do roboty sta ra kur wo!

za 2000 zlotych z 2 dzieci nie ma luksusu:> po co to zglaszac? podejrzewam ze przeznacza rodzinne na dzieci a nie na pzyjemnosci.Dzis ciezko o prace z umowa wiec dajcie kobiecie zyc....

Gość oł maj fakin gad
dajcie żyć, dajcie żyć. gdyby w naszym chorym kraju nie było przyzwolenia na kradzież to żyłoby się dobrze. mało to ludzi oszukuje? np twoja sąsiadka? mało to prywaciarzy przekręca kasę na podatkach? a skąd państwo ma pieniążki? z podatków. gdybyście nie kradli to by było i na szkoły, i na zapomogi, i na służbę zdrowia.

Gość pracownica mopr-u
Czy ta pani sąsiadka jest samotną matką? Czy to jest jej dochód, czy dochód rodziny? Świadczenia rodzinne przysługują dzieciom jeżeli dochód w rodzinie nie przekracza 504 zł. na osobę, lub 583 zł. w przypadku dziecka niepełnosprawnego.

Gość polaaaczkowa
tak jest samotna matka. a dochody ma nieoficjalne bo dorabia u mojego znajomego jako sprzataczka

Gość zaburzenia hormonalne
tracę wiarę w ludzi jak czytam coś takiego naślij na nią jeszcze Urząd Skarbowy, komornika i ksiedza, niech spawdzą dokładnie co i jak, po co sąsiadce ma się lepiej powodzić niż Tobie rozumiem że czułabyś się lepiej gdybyś wiedziała że jest biednijesza od Ciebie, jej dzieciaki nie mają co jeść a jej facet pije i ją biję co za prawość

Gość zaburzenia hormonalne
skoro powoduje Tobą zamiłowanie do prawa i sprawiedliowści niech odbiorą jej wszystkie dodatki....a potem niech dzieci żyją w PRAWOWITEJ nędzy...potem gdy jej odbiorą dzieci będziesz mogła spać snem sprawiedliwego bo dochowałaś obywatelskiego obowiązku to nic że dzieci będą potem latami gniły w jakimś domu dziecka

Gość bele de jour
polaczkowa->jakże trafny nick sobie dobrałaś

Gość do kokojambo troche zagdzam
donies donies , dobra obywatelka musisz byc wtedy bedziesz spokojnie spac ze dzieci nie maja co jesc 🖐️ pilnuj swojej dupy bo nie wiesz co ciebie moze spotkac za kilka lat

Gość polaaaczkowa
jej dzieci nie maja zle bez tego zasiłku a pierwszym i najwazniejszym powodem deficytu budzetowego są wymuszone renty i inne świadczenia:o ludzie ciagna kase od panstwa a pozniej innym dzieje sie zle

a panstwo ciagnie kase od ludzi i i i ?? pilnuj swojej dupy

Gość przecież to durna prowo
to może ja powinnam Ciebie pod lupę wziąć, że zamaist zapierdalać w robocie siedzić w necie i piszesz takie bzdety.... albo poidkablować Cię Twojemu mężowi że zamiast jeździć na mopie robisz koło pióra sąsiadkom

To nie jest pierwszy i podctawowy powód deficytu... wiesz ile wyności swiadczeniew rodzinne ? za przeproszeniem ale to są grosze... 2000 zł powiadasz z tego rachunki, opłaty, samotna matka, dwójka dzieci. Rzeczywiście żyją jak pączki w maśle :/

a moze ona nie pracuje i ma sie gorzej niz sasiadka ? albo korzysta z internetu w czasie pracy zycze by sie szef dowiedzial :P:P

Gość przecież to durna prowo
masz mentalność starych głupich zazdrosncyh wiejskich kwok.... dla mnie byłaby to największa obelga żal mi ludzi których życie jest tak ubogie że muszą się interesować życiem innych....

Gość kolloratka
To sobie znajdź osoby, które dostaja stypendium socjalne, a rodzice mają firmy z dochodami nie 600 zł na osobę, tylko 6000 w miesiacu. Poszukaj sobie takich, co wyciagaja ręce po zapomogi rodzinne, a mają dochód 2000 zł na osobę. A nie kobitę, co przekroczyła ten dochód o 66 zł

toz to na rodzinnym to wiele tego nie ma 40 zl czy 50 wiec 100 toz to majatek :D:D trzeba podkablowac bo i jak nie moze sie miec lepiej aaaaa jeszcze nie zapomnij podwalic ja w US bo na czarno dorabia ile masz drog wolnych :D :O:O

Gość hoop cola
tylko potem sie nie dziw jak ci ktos nasra na wycieraczkę, podpali mieszkanie i porysuje samochód, albo ryj w ciemnej uliczce

Sprawę może pani zgłosić tam, gdzie w pani miejscowości wypłacane są świadczenia rodzinne ( Urząd Gminy, MOPR, MOPS). Niestety sprawę będzie bardzo trudno udowodnić. Pani znajoma otrzymała świadczenia rodzinne i dodatek z tytułu samotnego macierzyństwa na podstawie zeznania podatkowego za zeszły rok. Świadczenia należą się obligatoryjnie osobom, które spełniają kryterium dochodowe. Jak pani chce udowodnić, że sąsiadka za swoją pracę u znajomego otrzymuje wynagrodzenie?

a jak juz chcesz być taka prawa to czemu nie podasz znajomego że zatrudnia ludzi na czarno ? mysle ze z tego tytułu panstwo traci dużo więcej :)

Och, nie udało się. Miałam napisać jako pracownica mopru. Zapomniałam się wylogować. A to pech :-D :-D :-D