Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika Dziewczyna z Dolnika

Imię DŻESSIKA dla córeczki??? Proszę o szczerą opinię.

Polecane posty

Gość pomarańczka....
1. Nie mam dzieci 2. NIgdy nie dała bym dziecku spolszczonego zagranicznego imienia, bo to wyglada komicznie. Dałabym w oryginalnej pisowni. 3. A gdybyscie to wy miały na imie np. Vanesa to jakbyscie sie czuly gdyby o was tak pisano? ze dana osoba jest z patologicznej rodzny bo ma zagraniczne imie...

Gość nie daj sie im straszyc
bo w polsce daja na imie kewiny dzesiki i tym podobne a to bylo modne na zachodze 20 lat temu :O zajebisty obciach 🖐️ a wogole juz rodzer kowalski jest the best :D

"A gdybyscie to wy miały na imie np. Vanesa to jakbyscie sie czuly gdyby o was tak pisano? ze dana osoba jest z patologicznej rodzny bo ma zagraniczne imie..." Jeśli dwoje rodziców byłoby Polakami to z miejsca pomyślałabym, że są kompeltnymi idiotami :o

Gość piczkaxxxxxxxxx
"Jeśli dwoje rodziców byłoby Polakami to z miejsca pomyślałabym, że są kompeltnymi idiotami " dokładnie :D

napisałaś że chcesz by córka nazywała się inaczej niż wszyscy, tylko na czym ma ta inność polegać ? na Dżessice przez 2s zamiast innych Dżesik czy Jessic To jest akurat dość oklepane imię, tak samo jak Angelika, Vanessa..

nie istenieje imie Dzesika tylko __Jessica Rodzer - Roger kewin -kevin :O:O ale coz spolszczone wisniaki :O nic wiecej

Gość GenowefaPigwa1234
Wszystkie angielsie imiona z polskim DŻ są teraz the best. Także nie wahaj się.

Gość dasajjja
Nie podoba mi się to imię, ale może jestem uprzedzona, bo suka mojej sąsiadki tak się wabi.

Gość Kobieta z Portobello
Ja bym raczej wybrała między takimi imionami: Marika, Ariana, Julita... dość wyszukane, a jednak nie tak przesadzone jak imiona spolszczane na siłę. Pozdrawiam.

Gość aafisia fisia
jeśli chodzi o imiona z dż, to ja znam dorosłą kobietę która ma na imię Dżamila, z tym ze ona jest muzułmanką i tak ją rodzice nazwali z arabskiego

pewnie sama masz na imie Nikolka albo vanesska czy Dżessiczka ze tak sie sadzisz. to nie moja wina ze rodzice skrzywdzili cie tak paskudnym imieniem. dla mnie to szczyt glupoty i brak wyobrazni tak nazywac dziecko. chcesz byc oryginalna? wokol same nikole, vanessy, sressy i kubusie...

Gość julia na dachu
Dzessika kojarzy mi się z pseudonimem prostytutki z jakiegoś takiego filmu;- 9

Gość aafisia fisia
Klaudia ładnie ,i nie jest typowo polskie

wies pelna geba. jessica- imie ladne, ale w rodzinach zagranicznych, albo w niemczech, stanach, i w dodatku JESSICA, a nie dzesika z pijackiej, patologicznej rodziny. jesli nie chcesz nic pospolitego, a chcesz sie wyrozniac wsrod wiejskich kas i anek to mozesz dac corce na imie tosia (piekne, stare imie, coraz czesciej uzywane), ale ANTONINA, a nie tosia, toslawa czy nie wiem co wymyslisz, ZOFIA jest pieknym imieniem, MICHALINA- ale nie miszel, miszela, mozna dlugo wymieniac, wystarczy POMYSLEC

gdyby mi było dane mieć córkę jeszcze raz dałabym jej na imię LOURDES tak mnie się bardzo podoba że masakra

Gość Indra87
Ja mam faceta Angola i pewnie nasze dzieci sie beda jakos tak nazywac, zeby sie latwo wymawialo i polakom i anglikom, ale strasznie mnie denerwuje taka spolszczona pisownia zagranicznych imiom. Ta Twoja Dżessika to coś pokroju Bilbo Bagosz (czytalas ten przeklad Wladcy pierscieni?). Imie nie jest brzydkie, ale pisownia do dupy, wiec jak juz sie uparlas na zagraniczne to wez JESSICA ja nazwij i juz. Ps. A imie Monica jest bardzo universalne, chyba w kazdym kraju sa moniki tudziez monici.

Gość nie rob tegoo
mam 16lat, na imie amanda.. i wielki zal do rodzicow. skrzywdzili mnie. wiesz co ? wolalabym sie nazywac zofia, zosia. piekne polskie imie. fajnie ze wraca moda na nie. zazdroszcze wszystkim zosiom, helenkom, haniom. amanda.:O wstyd sie przedstawiac.

Gość bardzoladnie
po pierwsze pisze sie JESSICA a po drugie moim zdaniem to przesliczne imie! ja dam tak mojej coreczce na ime Jessica Vanessa :) bo to 2 najpiekniejsze imiona na swiecie :)

Gość nie rob tegoo
wspolczuje twojej corce..

Gość Pomarańczka.....
bardzo ladnie - Zgadzam sie co do tego że pisze sie Jessica, ale co do Vanessy to sie nie zgodze bo Vanessa w przeicwienstwie do Jessici ma swoja polską forme i jest nią: Wanesa

masakra.... :o jessica czy tam dżessika, w sumie jeden h*j, kojarzy mi sie z patologiczna pijacka rodzina. a vanessa? z jakas taka rozpuszczona gowniara. osoy ktore tak daja na imie swoim dzieciom maja nie po kolei we łbie.

Gość nie rob tegoo
a najlepsze jest haslo mojej mamy - ''amandziu na obiad chodz'' - mam ochote jej talerzem w buzie strzelic, mimo ze to moja mama:O

Gość yujk
jaja se robisz? to imię dla marginesu społecznego

Gość Harika
Kiedyś stałam na lotnisku i laska poprosiła mnie o długopis bo trzeba było coś do wizy wypisać, podałam jej i słyszę: Kochanie, nejm to było imię? (kochanie miało wytatuowany i zjarany kark). On do niej tak Dżesika musisz wpisać tam imię. Myślalam, że padne jak uslyszalam to imie. Pozniej siedzieli za mna przez chwile w samolocie. PRzez chwilę bo Dżessika nie umiala przeczytac karty pokladowej i pomyliła miejsca. Przez tą chwilę ich konwersacja wygladała tak: O, Boże Rob jak my sie rozbijemy? Ja sie tak boje! Dżess nie panikuj bedzie dobrze, wszystko widzisz na czarno. Dodam, że Dżess miała tipsy długości 20 cm, byla ozłocona, i ubrana na Barbie. Była sympatyczna nie powiem, ale w głowie to za wiele nie miala i tak mi sie kojarzy od tamtego Dżessika. TO kalectwo nazwac tak dziecko.

Gość jakieś litery
autorko a takie propozycje Lena, Maja, Irmina, Julia, Julita, Inga, Agnieszka, Blanka, Milena, Tamara, Weronika, Iga, Nina, Marika, Kinga ewentualnie Dagmara, albo Dominika myślę że lepsze od tego które wybrałaś, a nie są takie oklepane jak Kaśki i Anki

hahaha :D:D:D dobre :D:D