Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eskomunikowana...

Witam państwa, zostałam ekskomunikowana.

Polecane posty

JA nie mówie że Piotr nie był biskupem. No i jak mówie, dał Biskupą władze aby zapanowali nad rosnącą liczbą chrześcijan, a co do biskupa rzymu, oczywiście, jest papieżem, ale nie jest głową kościoła, głową kościoła jest Jezus Chrystus, i dlatego nie uznajemy papieża jako głowy kościoła.

słowa Jezusa do Faustyny Napisz: Jestem święty po trzykroć i brzydzę się najmniejszym grzechem. Nie mogę kochać duszy, którą plami grzech, ale kiedy żałuje, to nie ma granicy dla mojej hojności, jaką mam ku niej. Miłosierdzie moje ogarnia ją i usprawiedliwia. Miłosierdziem swoim ścigam grzeszników na wszystkich drogach ich i raduje się serce moje, gdy oni wracają do mnie. Zapominam o goryczach, którymi poili serce moje, a cieszę się z ich powrotu. Powiedz grzesznikom, że żaden nie ujdzie ręki mojej. Jeżeli uciekają przed miłosiernym sercem moim, wpadną w sprawiedliwe ręce moje. Powiedz grzesznikom, że zawsze czekam na nich, wsłuchuję się w tętno ich serca, kiedy uderzy dla mnie. Napisz, że przemawiam do nich przez wyrzuty sumienia, przez niepowodzenie i cierpienia, przez burze i pioruny, przemawiam przez głos Kościoła, a jeżeli udaremnią wszystkie łaski moje, poczynam się gniewać na nich, zostawiając ich samym sobie i daję im, czego pragną. http://www.misje.diecezja.kalisz.pl/Faustyna/Slowa.htm

Gość ave cezarrr
Przepraszam :( muszę to napisać.. razi mnie to- w naszym polskim języku liczba mnoga ma "końcówkę" .."om". Pastorze Krystyno.... więc- dał władzę nie ...Biskupą a... BISKUPOM! :P No, no jeszcze raz mówię : nuda ... ignoranci!!!

merkabo - Ładne, ale co to wnosi do tematu? bo nie bardzo rozumiem. ave cezarrr - Jeśli się nudzisz to przecież nikt cie nie zmusza aby siedzial w tym temacie.

Gość gufufyufyjgyhfbvb
ghfthdcn

Gość ave cezarrr
Pastor Krystyna- ja się nie nudzę, nie mówię o sobie, tylko o ludziach, którzy wymyślają tak bzdurne tematy- dlatego piszę, ż Jarosław się tym TEŻ zajmie :P merkaba- cnotą chrześcijan jest skromność a ty uzurpujesz sobie prawo do nazywania się "rydwanem lub tronem bożym" albo chyba co gorsza uzurpujesz sobie prawo do ... rydwanu, który wznosi człowieka do tronu bożego... Chyba to BRZYDKIE :p

NIe wyrzekłam się kościoła, opuściłam wyznanie katolickie które w moich oczach było obłudne i przeszłam na ewangelicyzm, a więc moja droga nigdy nie wyrzekłam się Jezusa, a wręcz przeciwnie, umocniłam się w wierze.

Gość ave cezarrr
merkaba - wyrzekłaś - pisze się przez "rz" Bożeeeee "widzisz a nie grzmisz!!!!" To podstawa języka polskiego- ... Mówię nuda tu ściąga ludzi.....

tylko dlatego, że były takie obyczaje w czasach Jezusa, że kobieta nic nie znaczyła, Maria-Magdalena, pierwsza i najważniejsza Apotołkas, a zarazem towarzyszka Jezusa nie została pierwszym biskupem chrześcijan, tylko Piotr. Maria-Magdalena, pierwsza była przy zmartwychwstaniu, była pod krzyżem, gdy inni apostołowie trzęśli sie krzakach...

ave cezar jak pięknie to napisałeś przed oblicze boga jak sama napisałaś wszyscy jesteśmy grzesznikami tylko Bóg jest sędzia i on osadza nas nie ty kto ci dał prawo byś sądziła

kolejny świetny topic na temat religii jeszcze tu tylko licencji brakuje i kamelii bo nie ma kto cytatów z Biblii wklejać;D W kk przeszkadzała ci obłuda i stare babki to dlaczego zrezygnowałaś z wielbienia Maryi?? Tak nagle zmieniły się Twoje przekonania i Twoja wiara?? To rzeczywiście strasznie ona była mocna....;)

Gość ave cezarrr
A bądź sobie pastorką, tylko chyba nie jesteś..... ach wystarczyło mi to jak napisała ekskomunikowana... co zrobiła z pismem o ekskomunice. Dlatego mówię, że ludzie się nudzą i wymyślają bzdurne tematy... Pastor- pastorem ale istnieje jeszcze zwykła przyzwoitość i....klasa!

Gość aafisia fisia
Do Autorki, czy jako pastor nie spotkałaś się wsrod ewangelików z obłudnymi ludźmi? Obłuda to chyba nie kwestia wyznania, ale charakteru, osobowości.a katolików jest w Polsce najwiecej, więc i prawdopodobieństwo spotkania obłudnika katolika jest największe w naszym kraju. I dlaczego zdecydowałaś się na zostanie pastorem?

Gość A TAK WŁASCIWIE TO
O CO CI CHODZI???????? CHWALISZ SIĘ CZY ŻALISZ? BO NA RAZIE NIC MĄDREGO NIE NAPISAŁS. NO ......... O CO CI CHODZI ??????????????

Tak, albowiem bławochwalcze wychwalanie Maryji nigdy mi sie "nie podobało" Gdyż jest to wywyższanie Maryji która niewątpliwie zasługuje na wspominanie i nasladowanie ale nie mozna jej wywyzszac bardziej niż Jezusa, bo to on jest Bogiem i zbawicielem.

A kto wywyższa bardziej Maryję niż Jezusa?? Zawsze Jezus był i będzie stawiany w kk na pierwszym miejscu, będzie kimś ważniejszym niż Maryja, to że śpiewa się do niej pieśni i modli prosząc o łaski nie znaczy że się ją wywyższa.... Myślę, że osoba-pastor jest troszkę mądrzejsza od Ciebie i dysponuję obszerniejsza wiedzą dlatego zmykaj do książek a nie wymyślaj głupich tematów, bo nawet nie umiesz udowodnić swoich słów

Jak już pisałam, nie mieszkam w Polsce, oczywiście że spotkałam się z obłudą ale nie spotkałam się z taką obłudą włądz koscielnych. Pasotrem zostalam gdyż wierni i "władze" stwierdziły że się do tego nadaje, a ja tylko starałąm się być bliżej Boga, chciałam się dzielić z innymi radościami które daje nam Pan.

Gość A TAK WŁASCIWIE TO
przeciez twoi "wierni" to zwykli debile. Pisma Świętego nie znają. Tak samo jak ich pasterka, znaczy ty.

Gość ave cezarrr
A co ci zrobiła Maryja? Ona jedna sprawia, że człowiekowi chce się żyć w tym nieciekawym często świecie... Dla mnie wiosna, zielono- żółta- to Maryja Lato słoneczne , czasem z burzami i błyskawicami- to Maryja Jesień kolorowa, bywa, że z deszczem i wiatrem -to Maryja Zima- biała i mroźna ale z ciepłym blaskiem ognia- to Maryja

Przykłady opieki Królowej Różańca św. http://www.ultramontes.pl/rosarium.htm cudowny medalik http://wyruszdonieba.bloog.pl/kat,453557,index.html?ticaid=6b175 nie każdy jest obłudny np św. Maksymilian Maria Kolbe oddał życie za drugiego człowieka a ojciec Pio miał wiele darów od boga ale największy to dar czytania w ludzkich duszach żaden grzech mu nie uciekł tak miał taki dar ze ludziom przypominał grzechy które zataili lub zapomnieli