Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomarańcza89

Studia techniczne dla humanisty????

Polecane posty

Gość Pomarańcza89
ok, dzieki za wszelkie info:) Ja juz uciekam, bo czeka mnie jeszcze analizowanie tekstów o rzeczywistosci ontologicznej:/

Gość chill out!
tylko ukończyć to jedno, a pracować i być naprawdę inżynierem to drugie :P dobranoc. polecam iś :D

Gość ekkekekke
a trudna ta matma?? Ja też mam na oku taki jeden ścisły raczej kierunek (tak mi sie wydaje że ścisły bo transport i logistyka na Akademii Morskiej) a tak ogólnie to kończę rachunkowość - miałam matme na RiFie ale to były całki, pochodne, macierze i takie tam - dalam radę, była strata, makro, mikro, ekonometria - generalnie sama nie wiem czy jestem humanistą czy nie- potrafilam zawsze dobrze pisać, języki obce przychodzą mi z łatwością, no ale na tej rachunkowości się też nie namęczylam a matma nie byla dla mnie taka straszna - myślicie że dałabym sobie rade na tym transporcie?? Może ktos miał coś wspólnego z tym kierunkiem??

Gość ekkekekke
* nie strata ale stata w sensie statystyka of course :)

Psychologia to kierunek humanistyczny. Ale ciężko się dostać i teraz dużo osób psychologów idzie, więc nie wiem, czy to taki opłacalny kierunek.

Gość ekkekekke
ale ty jesteś ładna kleopatra

Gość chill out!
u nas też całki, pochodne, macierze. i ta matma to rozwiązywanie przykładów a nie zadań :D nie taka straszna ta matma :)

Gość ekkekekke
no tak matma jak matma , ale np na tym transporcie to sa jakies tam ciecze i inne ciekawe rzeczy - z chemii jestem noga ale to jeden taki przedmiot - w sumie to ciężko mi sklasyfikować ten kierunek - taki jakby troche ekonomiczny ale nie do końca...

Gość anuuuuchanuchanucha
ja studiuje na UR na Leśnictwie i powiem Ci, że z tymi wyrównawczymi to jest średnio. Niby zrobili test na początku, Ci którzy mieli 60% i więcej zaliczyli test, a z Tych poniżej to też tylko Ci którzy byli najlepsi, liczba miejsc jest ograniczona. Większość osób nie zaliczyła, niektórzy się dostali a niektórzy nie. Z mojej grupy 16 osobowej tylko 3 osoby zaliczyły. Nie wiem jak to możliwe no, ale nie wnikam. Na razie nie wiem jak to będzie z przedmiotami ścisłymi, to moj I rok :) matma ciagnie sie tylko jeden sem, pozniej jest statystyka, fizyka to tylko jeden semestr:) no i chemia też tylko jeden a pozniej cos podobnego ma byc ale pod inna nazwa, nie pamietam dokladnie :) bardzo duzo ludzi odpada i szczerze powiedziawszy jestem troszke zalamana bo nawet na zaocznych odpadło w tamtym roku 60%. Na inauguracji od razu powiedzieli, ze bedzie przesiew. Jeden chlopak na moim roku jest po pedagogice :) i robi teraz Leśnictwo i mgr z pedagogiki takze jesli czujesz sie na silach to probuj :)

Gość mfvodf
taka jedna uwaga - zaoczne studia czasem nie rożnią sie od dziennych - na takiej AM np to siatki godzin zajęc sa takie same tylko dzienni mają od pn- do czw a zaoczni od czw - do nd i tak co tydzień i po 16.00 - taka zasada szkoly że musi byc tyle samo godzin - więc nie ma co od razu pisać "nawet zaoczni" bo w przypadku AM zaoczni sa mega zdolni bo nie dość że maja tyle samo zajęc to jeszcze pracują i jakos musza dać radę

Gość anuuuuchanuchanucha
no wlasnie o tym mowie, moze zle to ujelam. kazdemu sie wydaje, ze studia zaoczne sa latwiejsze a to guzik prawda. panuje opinia, ze placisz wiec cie przepuszczaja. widzialam rozklad zajec na UR i szczerze wspolczuje, piatek sobota i niedziela od 8-20 a czasami do 21. czesto nawet egzaminy dostaja te same co dzienni :)

Gość gość
Moim zdaniem to zalezy glownie od samodyscypliny i pracy. Zdolnosci moga tylko pomoc. Bez jakich broblemow z przedmiotami scislymi powinnas dac rade. Ja nie mieszkam w Polsce i w moim kraju wgl taki podzial nie istnieje ;)