Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamimamam

Czy możecie na podstawie moich danych powiedzieć mi w którym tyg. ciąży jestem?

Polecane posty

Gość mamimamam

pierwszy dzień ostatniej m-czki był 17 września, zapłodnienie na 100% nastąpiło 26 września, czyli w 9 dniu cyklu. czy jestem więc w 5 czy w 3 tyg ciąży? nie wiem dlaczego kalkulatory liczą mi ciążę od 17 września. w każdym razie chciałabym się dowiedzieć, bo w 7 tyg chciałam iść do gin, ale w 7 licząc od 1 dnia cyklu czy od 9, kiedy rzeczywiście było zapłodnienie? z góry dziekuje ślicznie za odp:)

bo ciąże liczy się od pierwszego dnia ost miesiączki. rozumiesz? http://dziecko.haczewski.pl/index.php?cykl=28&dzien=17&miesiac=9&rok=2010&bg=000 TU masz wszystko tydzień od zapłodnienia i tydzień od ost @. to najlepsza moim zdaniem stronka jest. jesteś w 4 tygodni i 5tym dniu, czyli zaczynasz 5 tydzień i tak masz to liczyć. :)

Gość ooo...
Jesli liczyc od oststniej miesiaczki to dzis jest 5 tydz.,6 dni. Jesli na 100% zaplodnienie nastapiło 26 wrzesnia to dzis jest dokladnie 6 tyg.4dni 7 tydzien zacznie Ci sie od 24.X

Gość ctrl_test
to że stosunek miała 26 września wcale nie oznacza zapłodnienia- do niego mogło dojść np 3 dni później czyli 29-ego. Dlatego właśnie liczy się od ostatniej miesiączki, bo ta data jest pewna, a data zapłodnienia nie. Dziś jest więc 34-ty dzień od ostatniej miesiączki, czyli 4 tygodnie i 6 dni. Na wizytę u gina jeszcze za wcześnie. Lepiej iść jak będzie pełne 6-7 tygodni.

Gość ctrl_test
A i dodam że liczenie czasu trwania ciąży mam opanowane do perfekcji:) położną jestem :)

Gość mamimamam
chyba położnej wysłucham:) pójdę więc do gin za 3 tyg, zrobię jeszcze beta hcg, jakoś mi się nie wierzy, ze w ciąży jestem, w sumie na teście dwie grube krechy jak w morde, ale żeby przy pierwszym podejściu się udalo to się nie spodziewalam

Gość ctrl_test
a czemu nie za pierwszym? nie wszyscy mają problemy z płodnością niektóre kobiety są tak płodne, że jak to mówiła jedna aktorka w filmie- "wystarczy , że użyję męskiej szczoteczki do umycia zębów i już jestem w kolejnej ciąży" :)

Gość mamimamam
no tak, ale wszezie się slyszy o tych starankach, ze wydawało mi się, ze będzie cięzej