Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwię sie jak nie wiem

co to może być? chyba boli mnie wątroba

Polecane posty

od wczorajszego popołudnia boli mnie wątroba, coś jak kolka,ból kłujący po prawej stronie pod żebrami, najgorzej jest przy wdechu powietrza, kichaniu i kaszleniu, promieniuje do pleców, dodam że boli tak cały czas nieustannie od wczoraj, dzisiaj doszedł ból stawów i dreszcze... proszę doradźcie coś z czym to może być związane?czy mam chorą wątrobę?

Gość wątroba nie boli
bo nie jest unerwiona 🖐️

Gość a jak teraz sie ubierasz
masz stan zapalny..ale nie watroby..idz do lekarza..watroba boli okrotnie..tzw kolka watrobowa..nie moglabys egzystowac:-0

Gość pppiotr81
to dlatego że nie możesz puścić bąka

wiem, że wątroba jest nie unerwiona, jednak gdy jest powiększona to boli , boję się że to coś poważnego, w przeciągu ostatniego miesiąca kilkakrotnie zdarzyło mi się wymiotować samą żółcią, ale wątroba mi wtedy nie dokuczała, od wczoraj mam tak ból jakiego jeszcze nigdy nie miałam, czy wiecie może czy w aptece są jakieś testy na wątrobę?

idz do lekarza..mi to nie wyglada na watrobe:-0 masz bole opasujace ?

jeśli nie wątroba to co to może być? a jakie to są bóle opasujące?

boli nie tylko w boku..tylko boli caly tzw krzyz..ale okropnie az do lez..dodatkowo odbija sie..moja rada: idz teraz do lekarza..z bolem musi Cie przyjac:-)

właśnie odbija mi się dziś za często i jestem zmarniona, chcę mi się płakać ale nie płaczę... dzięki za radę mam nadzieje, że lekarz coś zaradzi

Gość jak wymiotujesz zolcią
i masz te bole to nieciekawie,wizyta u lekarza konieczna,podejrzewam ze badania ci zleci

a robilas juz kupe? przy problemie z watroba jest czarna jak smola

Wątroba nie boli ponieważ nie jest unerwiona. Ból jednak może się pojawić, gdy narząd ten znacznie się powiększy a co za tym idzie zacznie naciskać na otaczającą go unerwioną błonę surowiczą. Do takiego powiększenia np., dochodzi przy ostrym albo przewlekłym wirusowym zapaleniu wątroby lub też w pierwszej fazie rozwoju marskości. Wtedy boli nas z prawej strony nadbrzusza, bo to tu znajduje się ten narząd. Wczesne objawy marskości wcale nie kojarzą się z dolegliwościami ze strony wątroby, bo jak powiązać marskość np. z zaczerwienieniem dłoni, czerwonymi plamkami pojawiającymi się na naszym tułowiu, czy też zwłóknieniem ścięgien w rękach, zniekształceniem palców oraz paznokci u rąk oraz przerostem ślinianek przyusznych? Często bowiem na początku nie ma żadnych objawów. Natomiast przy znacznym upośledzeniu funkcji wątroby można odczuwać ciągłe zmęczenie, chudnąć, miewać nudności a także bóle brzucha.

o campari umie wklejac:-P

Akurat mialam zalozyc podobny temat. Mozecie mi powiedziec, co to moze byc. Moj narzeczony wczoraj narzekal na delikatny bol w okolicach watroby. Po jakims czasie zaczelo bolec bardziej i strasznie spochl mu brzuch, byl twardy i strasznie spochniety. jak narazie dalam mu silimarol ale nie wiem co dalej

Gość trzeba iść do lekarza zrobić
badania tzw próby wątrobowe, wtedy sięokaże

Gość o matko idzcie do lekarza
sa rozne przyczyny takiego bolu..Twoj facet zapewno sie przejadl :-)

Gość komarrr
wyrostek! albo slepa kicha!

Gość to proste, to
kamienie na woreczku żółciowym

mam nadzieję , że przez takie kamienie się nie umiera? acha kilka miesięcy temu miałam również badanie moczu z którego wyszły dość sporo zawyżone leukocyty, niewiem czy to ma powiązanie jednak, wiem, że to zbagatelizowałam, a lekarka pamiętam kilka razy powtarzała żebym tego nie lekceważyła.i mam za swoje, przez to pewnie mi się nazbierały kamienie

Gość to proste, to
trzeba je usunąć laparoskopowo, bądź w pełnym zabiegu operacyjnym

Gość to proste, to
i do końca zycia dieta: tylko gotowane, delikatne, bez smażonych i pieczonych potraw , to między innymi

no to mnie zmartwiłaś z tą dietą, lubie czasami zjeść schabowego . A czy palenie ma jakiś wpływ na to? bo ja kurzę jak smok

Gość smakoluvznik
Przy zapaleniu wątroby mocz jest brązowy, prawie czarny; kupa -biała zwróc na to uwagę

Gość smakoluvznik
Możesz mieć żółtaczkę :( Odbija.ci się jajkiem? /żółcia/

Gość moze to wyrostek.
Bole moga byc spowodowane zapaleniem wyrostka robaczkowego. Nie ignoruj tego. Jesli bedzie goraczka od azu do szpitala. Moj maz tak miał i rozlał mu sie wyrostek. Lekarz powiedział, ze uciekł grabarzowi spod łopaty. Poczytaj w necie. Bol jest promieniujacy.

Gość kamica nerkowa ja tak
miałam ostry stan zapalny ,zakażenie organizmu przez zatkany przewód moczowy w którym usadowił sie kamien 2cm

Gość kamica nerkowa ja tak
co za debil wyrył temet sprzed dwóch lat ? a ja produkuje sie

Gość karolinaanna
Zazwyczaj to, że nam ciężko na wątrobie to winna cieżkostrawnego jedzenia. U jednych wątroba sobie poradzi u innych boli, ale to chyba normalne. Ja nigdy nie miałam tego kłopotu, ale teraz coraz częściej mi dokucza tak że muszę sięgać po hepaterap