Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PuszysławaSiersciowa

Czy można zrobić dwa lata w rok na studiach ?

Polecane posty

Słyszałam o takiej możliwości, ale nie wiem, jakie wymagania trzeba spełniać. Jestem studentką UŚ, ale magisterkę wiążę z UJ i zastanawiam się, czy jako nowa twarz mogłabym zrobić magisterkę w rok? Bardzo mi na tym zależy.

Gość 80letnia zakonnica z Jabłonowa
zrobić to można pół literka pod mostem

Oczekuję poważnych odpowiedzi.

Gość tak można a dokładniej
wygląda to tak, że zostajesz przyjęta nie na ten rok, na który poszłabyś normalnym trybem tj. np. pierwszy tylko od razu po maturze idziesz na pierwszy lub po ukończeniu pierwszego idziesz od razu na trzeci. Masz przy tym obowiązek wyrównać różnice programowe za ten wypadnięty rok do końca jesiennej sesji poprawkowej, a więc w praktyce masz jeden rok akademicki na zaliczenie przedmiotów z dwóch lat. Żeby to zrobić, musisz napisać podanie do prodziekana zajmującego się Twoim kierunkiem i uzyskać jego zgodę.

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) Akurat już skonczyłam studia I stopnia, ale w tym roku wybieram się do pracy i na magisterkę mam zamiar startować dopiero za rok.

Gość 80letnia zakonnica z Jabłonowa
no i dupa biskupa

Gość tak można a dokładniej
Musisz o to spytać pani w dziekanacie, a potem szoruj z podaniem. U mnie np. potrzebny był również podpis kierownika jednostki, ale w ogóle to dziekan się w końcu zgodził.

A jak to wygląda w przypadku, kiedy zaczyna się magisterkę na innej uczelni niż macierzystej? No i czy to prawda, że decyduje o tym średnia?