Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wewiorka

jak farbujecie włosy

Polecane posty

Gość wewiorka

u fryzjerki czy w domu? Ja farbuje u fryzjera, płacę 140zł, robię balejaż 1 kolor blond, ale po 2 miesiacach mam ok 2 cm odrostów, czy macie jakiś sposób żeby jakos samemu to likwidować, bo płacić 140zł co 2 miechy mnie nie stać.

Gość Justysssssssska
Ja tam sama sie wole farbowac. Raz na miesiąc,na blond,farba L'oreala, i jest ok. Łatwo sie farbuje,więc po co łazic po fryzjerach :-)

Gość wewiorka
podobno farbując u salonie fryzjerskim nie niszczy sie tak mocno włosów, bo fryzjerzy mają profesjonalne farby, poza tym sama sobie farbujesz czy pomaga ci ktoś nałożyć farbę albo zmyć? Balejaż chyba w domu całkiem odpada. Wstaw jak możesz zdjęcie tego koloru- sama sobie dobrałaś odcień?

Gość Justysssssssska
Ja sama sobie nakładam :-) A teraz mam zamar wypróbować farby w piance,jakies nowe wyszły,banalnie łatwe w użyciu ponoc. No,balejaż w domu to już gorzej. A ja czasem zmieniam odcienie mojego blondu,jednak zawsze jest jasny. Jednym z ulubuionych jest ten - http://www.dpj.pl/L'Oreal_Paris_Recital_Preference_Diamond_Shine_Stockholm_Bardzo_Bardzo_Jasny_Blond_Opalizuj%C4%85cy-559.html

Gość 5433089549568ke
jasne. mialam farbowne wlosy profesjonalna farba to odrost mialam rudawy a reszte platynowa a za drugim razem kurwa spalila mi wlosy!;p wella- koleston robiona przez fryzjerke:p noi wlansie skonczylo sie w rossmannie na farbie loreala:P i spookoj jest

Gość 5433089549568ke
o wlasnie tym kolorem co kolezanka pokazała:p aha raz jeszce mialam wczesniej kladzina profesjona;na jasny blond costam iw yszły zielone:P NIGDY WIECEJ!!

Gość Justysssssssska
Czyli nie tylko ja go tak lubię :-) No proszę :-)

Gość wewiorka
a jak teraz mam balejaż i odrosty i sama położe na to farbę to co mi wyjdzie? Boję się kombinować :) A tą farbę kładziesz tylko na odrosty czy odrosty+ trochę na resztę? W ogóle jak częśto farbujecie odrosty, ja albo jestem przewrazliwiona albo włosy szybko mi rosną. Kiedys wyszłam od fryzjerki (byłam na farbowaniu) z odrostem 1cm bo nie zrobiła dokładnie przy skórze- ale byłam wsciekła grrrrrrrrrrrr

Gość 5433089549568ke
ja umiem klasc pasemka:p bo to zadna filozofia na folie ale samemu sie sobie nie da:P zrezygnowalam z mojej fryzjerki bo strasnzie mialam poniszcozne wlosy po jej farbowaniu i juz ma lepsze po tym lorealu;P a nakladamy tak jak jest w ulotce ze najpierw na pdrost na dluzej a pozniej calosc dla wyrownania- kladam ja kolezanc emilion rayz rozne odciebie blondu i nigdy nie zepsułysmy:] ani nie spalilysmy wlosow

Gość Justysssssssska
Na kazdej farbie masz w ulotce napisane,jak chcesz farbować,to w zaleznosci od tego ile czasu i gdzie masz trzymac farbę. O ile pamiętam,to jakoś tak pół godzny na odrostach,a pozniej przeczesac na calej dlugosci,i jesczcze iles tam czasu,jakos tak :-) No,i jak sama sobie będziesz nakładała,to przynajmniej tak jak chcesz,przy samej skórze nawet :-)

Gość wewiorka
a myslicie że to dobry pomysł położyć teraz na całość? Bo swoje włosy mam ciemny blond, pasemka jasne i jeszcze "swój" odrost :P czy jak położe na całość to zrobi mi się jeden kolor, czy włosy naturalne mniej chwyci a te farbowane mocniej. Chodzi o to że nie chce mieć placka na czubku głowy innego koloru niż reszta. Wiecie o co chodzi?

Gość Justysssssssska
Hm,mysle,ze jak najper na tym swoim odroście na czubku potrzymasz właśnie dłużej,a później resztę,to nie stanie się nic niewyjściowego :-) Te pasemka może będzie lekko widać,ale to nic złego chyba :-)

Gość 5433089549568ke
zalezy jak ciemna masz rezte wlosow i odsrot- bo na pudelkach lorealan tez masz wiesz farby ktore kladzesz na jasny blond i te mocniej rozjasniajace:P mi tam lorealn robil jednolity kolor ale ja mam jasne wlosy i latwo odrost sie rozjasnia. musisz isc do sklepu i pooogladac ktore sie nadaja do rozjasnienia twoich wlosow

Gość 5433089549568ke
napisalam jak sierota:D chodzi o to ze masz te zdjecia na [pudelkach kolor wyjsciowy i jaki kolor wydjzie po farbowaniu:)

Gość wewiorka
czytałam przed chwilą podobne tematy na innych forach i tam tez piszą o "plackach" :) chyba zrobię tak, że pójde jeszcze raz do fryzjera, pofarbuje się cała na 1 kolor, a potem jak pojawią się odrosty, to już sama pofarbuje i albo wyjdzie albo czapka 24 godz/dobę

Gość Justysssssssska
5433089549568ke ------ najlepszy był 'odsrot' :-D

Gość 5433089549568ke
heh nowa klawiatura...:P nie umiem jeszce pisac:D