Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martika81

jaki ekspres do kawy?

Polecane posty

Gość martika81

chcę kupić rodzicom ekspres ciśnieniowy.. jaki polecacie? na kapsułki czy zwykły, a może przelewowy hmm... dużo pozytywów słyszałam o nespresso... patrzyłam też o tchibo, ale sama nie wiem niby tańsze.. ale kapsułki są dostępne w sklepach...a wy co myslicie ma ktoś ekspresy nespresso albo tchibo?

Gość maua79
Jeśli chcesz pożądną kawę to radzę CI jednak nespresso, Tchibo są tańsze, ale mają gorszą kawę według mnie, mój brat świrnięty kawosz ma właśnie któryś ekspres z nespresso i podnieca się za kazdym razem jak pije kawę hehe

Gość cichosza1987
a ja mam tchibo i jestem zadowolona

Gość martika81
no tylko, że kapsułki tchibo piłam, a tych nespresso nie nie chcę kupować kota w worku za bardzo

ostatnio w weekend byłam w Duka w Klifie i były degustację więc jak jesteś z trójmiasta to to biegnij do gdyni i "degustuj" a najlepiej zabierz rodziców niech sami spróbują jak nie znasz się na kawie :P

>De longhi ma super ekspresy. no to są właśnie ekspresy z kapsułkami nespresso koleżanko :P jeszcze Krupsy są chyba z tymi samymi kapsułkami, ale nie jestem pewna

Gość martika81
super nie jestem z trójmiasta, ale w weekend będę to napewno zajdę do duki Ciekawe czy w galerii też są te degustacje bo tam chyba też jest Duka

Gość kalachanti
na pewno taki powyżej 1300 zł, tańsze to niestety złomy

Gość mniami mniami
weszłam na ten wątek bo ostatnio też sie zastanawialiśmy nad ekspresem i długo myśleliśmy nad tchibo i nespresso, w końcu stanęło na nesspresso i nie żałujęmy... mają największe ciśnienie 19 bar i zaje***iście spieniaja mleko, i są ładne i małe

>JA mam z delonghi ekspres do którego nie są potrzebne kapsułki a to przepraszam w takim razie :) ale i tak sądze, ze kapsułkowe najlepsze :D

Gość kalachanti
część linku niestety trzeba połączyć ze sobą

Gość najlepsze są takie
które same mielą kawę tuż przed parzeniem... A te kapsułki to taka droższa kawa rozpuszczalna, czy o co chodzi?

Gość crazyyyyfox
ja byłam na tej degustacji hehe pycha KAWKA CHoć nie jestem kawoszką, załapałam się na kawkę bo akurat weszłam do Duki a byłam w Galerii bałtyckiej, ale podobno w każdej Duce są te degustacjie.. I mleko bez kitu jak bita śmietana pycha w ten weekend tez chyba pójdę.. do kawiarni nie trzeba chodzić i bulić ponad dyche :D:D

Gość kalachanti
już widzę tą romantyczną randkę na darmowej degustacji :)

SIEMENS TK 52001 jest znakomity, wydaje mi się, ze to jeden z lepszych ekspresów do kawy. Na magicznej planecie go wypatrzyłam taniej niż w innych miejscach. Kawa z niego smakuje naprawdę dobrze, więc jak ktoś rozważa zakup czegoś takiego, to jak najbardziej warto.

Gość wiwien83
Ja mam od 3 mcy Tchibo i jest super kapsułki to kawa koszt 1 kawy ok 1zł z opcją pienienia mleka naprawde jestem bardzo zadowolona w kapsułkach jest kawa która nie wietrzeje naprawdę nie wiem c\y umiałabym wrócić do zwykłej rozpuszczalskiej

Gość fsdfdsfasdfa
żadne tam kapsułki, może to i wygodne, ale drogie, a poza tym narzuca stosowanie kapsułek z mieloną kawą jednego producenta. Najlepiej zwykły ciśnieniowy ekspres normalnej firmy, nawet najprostszy, byle był min. 15 bar, np. de longhi (za ok. 300 zł), rowenta, krups + oczywiście kawa ziarnista i młynek (najlepiej żarnowy), no chyba, że kupisz jakiś kombajn za ciężkie pieniądze co sam mieli kawę przed zaparzeniem. Dlaczego kawa ziarnista? Dlatego, że w mielonej może być wszystko, śmieci, trociny i cholera wie co jeszcze.

Gość Oczywiście że
do mielenia kawy musi być młynek żarnowy.U nas w sklepach nie znają takiego.Ja sobie kupiłem we Włoszech.Młynek z regulacją grubości mielenia.Nie ma to jak świeżo zmielona kawa.Zapach roznosi się po mieszkaniiu.Kawę ziarnistą,np. Lavazza kupuję w MAKRO.Świeżo zmielona kawa jest podstawą sporządzenia dobrej kawy.I wystarczy express ciśnieniowy,a nawet najprostsze urządzenie-czajniczek ciśnieniowy.

W Polsce Expresy do kawy takie co potrafią zrobić każdy rodzaj kawy wącznie z młynkiem są bardzo drogie. I nic dziwnegom że zalegają sklepowe półki koszt takiego Expresu zaczyna się od 3000 zł To bardzo dużo jak na nasze zarobki. Tym czasem wystarczy lecieć do Niemiec Czy Angli gdzie identyczny Express kupimy za 1000zł a jak jest promocja to nawet 700 do 800zł na polskie.

Zaawansowany ekspres do kawy, z wbudowanym młynkiem to faktycznie spory koszt. Jednak taka inwestycja jest na lata. Zależy to oczywiście również od tego jaki stosunek mamy do kawy. Jeżeli pijemy ją od czasu do czasu, to jasnym jest, że nie wydamy na ekspres kilku tysięcy złotych. Jeżeli jednak jesteśmy smakoszami kawy, i nie wyobrażamy sobie bez tych kilku filiżanek dnia, to warto zastanowić się nad dobrym sprzętem i większym wydatkiem.

Gość gość
zgadzam sie, ekspres w kuchni to podstawa :) kawa smakuje duzo lepiej niz rozpuszczalna. Ja mam ekspres saeco kupiony w firmie http://flintespresso.eu/, świetnie sie sprawdza, polecam :)