Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grazyna 333

widzialam wypadek co robic, moga dojsc do mojej rejestracji

Polecane posty

Gość czyli nie dośc, że
a siedzieć i pierdolić na kafe potraficie, zamiast poczytać o pierwszej pomocy? i co, jak się wasz bliski będzie dusił czy coś mu się stanie to też nie kiwniecie palcem bo nie wiecie? ograniczone piździki z was.

no wlasnie..tak to jest ze swiadomoscia naszego spoleczenstwa, uczac sie pierwszej pomocy chronimy siebie i innych. Jestem instruktorem pierwszej pomocy i wiem, ze wielu ludzi nie potrafi w ogole zblizyc sie do poszkodowanego , mimo, ze tak naprawde zasady sa proste. W szkolach nauki jazdy czesto przeleca tylko kilka pytan z podstaw PP i to wszystko. Teraz na szczescie sie to zmienia . Ja osobiscie prowadze takie kursy i zawsze mam ze soba fantom do cwiczen i duzo roznych materialow. niestety, jak ktos nie chce to sie go nie da zmusic.

za nieudzielenie I pomocy groza do 3 lat pozbawienia wolnosci, w przypadku osob z wyksztalceniem medycznym-5. Za udzielenie pierwszej pomocy uznaje sie juz zatrzymanie na miejscu wypadku i wezwanie pogotowia..ale fajnie wiedziec cos wiecej. W przypadku zatrzymaniu krazenia, wedlug wytycznych z 18 pazdziernika 2010 nalezy ulozyc dlonie na SRODKU KLATKI PIERSIOWEJ, i uciskac bardzo szybko (100 ucisniec na minute) i bardzo mocno (min 5 cm w dólł). Nie mamy obowiazku prowadzenia sztucznej wentylacji. Wiec, jaka to filozofia przeprowadzic MASAZ SERCA?? zachecam do poczytania,.,.bo zasady sa coraz prostsze, po to, by kazdy mogl sie do nich dostosowac.