Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justyna_26

Alergia u dzieci

Polecane posty

Gość SERAFITTKA
tez mam córke z azs. obecnie ma 9 miesiecy a od ośmiu ta chorobe. czasami jestem tak bezsilna ze rycze jak widze jak ona drapie sie do krwi, a ze pracujew aptece mam dostep do leków i nowych preparatów i powiem tak , ze kazdy musi sam ,, przetestowac" dostepne mazidla. ja z doswiadczenia polecam LIPIKAR BAUME AP. mimo ze nie jest tani bo 4000ml kosztuje 50 zł to warto. skóra po nim jest miekka i nawiżona. nie stosujecie sterydów.to tylko pomoze na 2 dni a potem znów ta ,,masakra". moja je duzo rzeczy, zupki, morele ,sliwki cchrupki kukurydziane ale wszytko wprowadzam powoli i obserwuje. wierze ze dziecko z tego wyrosnie. w razie pytan sluze radą

cześc dziewczyny, dołączę do was bo mam też dziecko alergiczne :/ ogólnie mam dwóch synków 11 i 4 (prawie 5) i starszy syn nie ma wogóle alergii i nigdy nie miał natomiast mój młodszy : od jakiegos czasu ma takie dziwne objawy - na kilkanaście minut pokazuje mu się wysypka taka jakby go komar pogryzł w wielu miejscach tzn ma bąble na skórze czasami kilka lub jeden a czasami cały jest tym wysypany. Utrzymuje się to kilka czasami kilkanaście minut i schodzi potem wychodzi w innych miejscach. Kiedys go to nie swedziało wczoraj zaczęło :/ czekam na wizytę u lekarza co powie. Do kapieli i nacierania używam wyłącznie serii typu doublebase i oilatum i nic. załączę później zdjęcia bo robię na bierząco bo problem polega na tym ze co idę do lekarza to nic nie ma bo to trwa kilka kilkanaście minut. więc zaczęłam klikać zdjęcia z objawami ;) może któraś z was miała u dzieci coś takiego ?

Gość magdalenka1456
Jeśli wysypka pojawia się na kilkanaście minut to raczej trudno tu mówić o alergii, ale najlepiej jak zobaczy to specjalista, metoda ze zdjęciami. Moje dzieci są uczulone na kurz, także sprzątania mam co nie miara.Z reguły pomaga zytrech, berodual i inhalacje. Starszy syn dodatkowo nie toleruje laktozy, wcześniej ograniczałam mu wszystko co zawierało mleko ale dowiedziałam się,że można kupić mleko bez laktozy. W naszej małej miejscowości trudno takie dostać, ale zamawiam na internecie http://www.meggle.pl/mleko-bez-laktozy.php Dzięki temu mój synek może jeść płatki z mlekiem, które uwielbia:)

Gość orzechP_
moja córka wyrosła z większości alergii, a była uczulona na białko mleka, banany, pomidory, truskawki, maliny i jeszcze parę rzeczy. podawałam jej probiotyk latopic, który pomaga w leczeniu alergii. teraz mała ma wysypki już tylko na banana, którego niestety wszędzie pełno.

Gość cdmj
Te bąble to pokrzywka, uczulenie na coś. Pojawiają się i znikają, potem pojawiają się w innym miejscu.

Gość brak ciąży
witam opisze wam moja chistorie otóż mam synka 2 miesiecznego wszystko zaczeło sie od urodzenia; w szpitlu karmiłam piersia,ale mój synek sie nienajadał wiec dokarmiałam mlekiem bebiko le zaczoł robic kupki zadkie wiec zmieniłam na bebilon noi zaczeło sie co zjadł to robił kupki oczywiscie zadkie jak woda,wszystko przeltywało przez niego,puzniej pojawiły sie plmy na buzce czerwone duze ale po 3 dnich znikły,pojechałam do peditry kazał zmienic proszek i zmieniłam ale pojwiły sie n twrzy milion krostek pod skóra takich mlutkich,zaczoł sie płacz,ból brzuszka pełen gazów,,zmieniłam lekarza noi okzało sie ze ma skaze biłkową pierwsze co zmina mleka na nutramigen,i po 3 tyg całkiem inne dziecko,je mleczko,spi dobrze ale krostki jeszcze wszystkie nieznikneły.dalej czekam! ale mam pytanie jak bedzie pózniej? czy trudno bedzie wprowadzac inne smaki? kaszki? to mnie przeraża!

Gość sylka_79
witam miałam tak samo z moją córeczką wykryto u niej skazę jak miała niecałe 2 miesiące, również piła nutramigen ale jej nie służył(nie przybierała na wadze i miała straszną wysypkę na szyjce) więc lekarka zmieniła na bebilon pepti i było ok..oprócz skazy miała uczulenie na oliwkę i na oilatum...od 4 miesiąca stopniowo powolutku zaczęłam jej rozszerzać dietę zaczynając od jabłka i marchewki ...gdy miała 9 miesięcy lekarka zaproponowała powoli wprowadzać nabiał zaczęłam od jogurciku...potem już poszło powoli wprowadziłam bebiko i do dzisiaj córka pije to mleko i nie ma problemu po prostu wyrosła z alergii wcina wszystko ma 23 miesiące... lekarka powiedziała że im wcześniej wykryje się skazę białkową tym wcześniej dziecko wyrośnie...u nas tak właśnie było:) obserwuj dziecko i wprowadzaj pokarmy naprawdę ostrożnie po jednym w odstępie kilku dni a będzie łatwiej wykryć gdyby coś uczulało...więc trzymajcie się i przeczekajcie ten trudny czas będzie dobrze dzidzia na pewno wyrośnie z alergii:) pozdrawiam

Gość Kinga_al
Witam, mam do sprzedania nieużywaną tubkę kremu 20g AFLODERM. Termin ważności: 05.2013r. Proszę pisać na maila: alala_k@wp.pl

Gość Moonlight12
Alergia to okropna sprawa, potrafi bardzo uprzykrzyć życie. Ja żeby uchronić dziecko staram się, żeby miało jak najmniejszy kontakt z alergenami. Odpowiednie jedzenie, maty podłogowe (takie jak na e-maty.pl) i inne zabezpieczenia. Wszystko po to, żeby nie musiało się męczyć w przyszłości.

Gość mamasebka
Witam, mam nadzieję ze temat jest jeszcze przez kogoś czytany. Ja mam 2,5 letniego syna, który ma objawy alergii wziewnej, ale nie potwierdzają tego testy skórne. Zaczęło się już jak miał niespełna rok, tylko z katarem sobie ie radzil i kółko było zapalenie oskrzeli. Jak miał niestepłan 2 lata, zaczęlo się od nowa. Tym razem radzi sobie z katarem i nie ma antybiotyków, ale ciągle jest na lekach, które niewiele pomagają. Jak tylko leki odstawiam ataki powracają po kilku dniach.Lejący kapiacy, bezbarwny katar i od tego meczacy, duszacy katar. Nie wiem co robić, co będzie w przedszkolu :(

Gość gość
hej, jakbyś napisała do mnie e-mail to myślę że mogę chociaż odrobinę doradzić, mam podobne problemy z dzieckiem, w tym samym wieku. pelargonia@poczta.onet.pl

Gość gość
podnoszę może komuś pomoże

Gość gość
polećcie proszę coś przeciwko drapaniu bo moje dziecko sie zamęczy a ja juz nie wytrzymuje ;-(

Gość AliAlka
hej, podbijam temat alergii u dzieci. Mam pewne podejrzenia ze moja córeczka może mieć alergię, gdzie polecacie wybrać się do lekarza? jakie badania i gdzie zrobić, żeby sprawdzić co się dzieje :/? z góry dzieki za pomoc!

Gość swoosie
a w jakim wieku jest córeczka? my robiliśmy badania naszemu dziecku w lux medzie bo tam mamy opiekę medyczną dla całej rodziny. skorzystaliśmy z promocyjnego pakietu badań alergicznych, ale tym objęte są dzieci od 3 roku życia. Dowiedz się jak jest w przypadku młodszych :)

Gość AliAlka
moja ma 4 lata, więc mogłaby juz skorzystać. Czy ten pakiet jest tylko dla klientów lux med? ile kosztuje i jakie badania wchodzą?

Gość swoosie
pakiet jest ogólnodostępny w cenie 395 pln dla wszystkich. Badania sa ustalane na podstawie wstępnego rozpoznania i mogą to być badania pokarmowe, oddechowe lub mieszane.

Gość gość
Ja robilam dzieciakom badania na alergeny w http://www.alergomed.com.pl/ , ceny moim zdaniem bardzo przystępne, a obsługa jak najbardziej przyjemna i profesjonalna.

Gość Izbin
Można dziecku zrobić wstępnie test na http://www.odetchnijspokojnie.pl/test/test-objawy-alergii/, śledzić mapę pyleń, ale najlepiej iść do lekarza, bo dziecko powinno być pod stałą opieką lekarską i powinno przyjmować leki. Alergii nie można lekceważyć, bo mimo iż wydaje się drobnostką może się skończyć wstrząsem anafilaktycznym.

Gość gość123456123456
123456

Gość Myszka_88
Ja mam wykupiony program diagnostyki alergii u dziecka w lux-medzie. Mamy podstawowe badania, konsultacje, diagnostykę i porady co do dalszej drogi postępowania.

Gość ayris
Ja dowidziałam się niedawno, że moja córka ma alergię na kurz. W przeciągu pół roku miała trzy razy zapalenie oskrzeli:/ Lekarz polecił mi ozonowanie mieszkania by pozbyć się całego kurzu z mieszkania, mówił że to najlepszy sposób. Na terenie Warszawy znalazłam na razie tą firmę http://alergia-ozonowanie.pl/ i chyba się do nich zgłoszę na dniach bo nie chcę by młoda się męczyła

Gość gość
mój już po

Gość gość
zrob test tutaj www.alergomed.com.pl i wyjdzie na co jest alergia, ale oby na nic powaznego. chociaz w sumie wszystko da sie odczulic :)

Gość Marlena_sykes
Możesz poczytać bloga www.alergicznedziecko.pl . Znalazłam tam świetny artykuł o tym, jak przebiega alergia pokarmowa, dowiedziałam się o pierwszych objawach, co jest w czasie karmienia. Dużo przepisów. Wiarygodny portal. Myślę, że idealny dla osób, które pierwszy raz stykają się z pojęciem alergii pokarmowej.

Gość gość
alergia u dzieci to straszne cholerstwo. Jednak znalazłem sposób jak można załagodzić objawy alergii i nie dopuścić do powstania astmy. Jeżeli jest ktoś kto ma podobny problem i chciałby żeby jego dziecko wychowywało się zdrowe to zachęcam do kontaktu ze mną przez maila: ml.men@wp.pl

Gość gość
Kurcze, znajomi się właśnie dowiedzieli, że ich dzieciak jest uczulony na jad pszczół. Teraz czekają ich wyjazdy ze strzykawką adrenaliny i strach przed wstrząsem anafilaktycznym.

Gość gość
lepiej mieć przy sobie odpowiednie leki, czy nawet strzykawkę z adrenaliną niż zostać zaskoczonym gdzieś wysoko w górach. Ważne również żeby osoba dorosła umiała prawidłowo pomóc dziecku. U nas wyszła alergia pokarmowa i generalnie szukamy rożnych informacji n stronach co jeść, jakie brać leki itp. Byłam również na stronie odetchnijspokojnie.pl i faktycznie znalazłam dużo cennych rad. Dodatkowo parę cennych rad dotyczących astmy bo i ten problem nas mocno interesuje.

Gość gość
Wypełnione