Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora16

niech ktos wejdzie i przeczyta:(

Polecane posty

Gość chora16

mam 16 lat. od jakiegos miesiaca jestem chora na raka zoladka. zaczelo sie od tego ze zemdlalam na wf.. nic nie wskazywalo ze jestem chora. nie bede sie rozpisywac na temat choroby, wiem tyle ze mialam ja w genach. nie ma mozliwosci dla mnie, za slaby mam organizm na chemie, zabilaby mnie. a z drugiej strony mam za maly zoladek i za maly rak by to wyciac. wlasnie leze w szpitalu i jestem swiadoma ze za gora tydzien juz mnie tu nie bedzie. chyba ze sie stanie cud. i tu jest problem, strasznie to przezywam, boje sie smierci. nie chce nikogo zostawiac. mama, boje o mame, ze bedzie plakac ze sie zalamie, ale ona ma wsparcie w siostrze, bracie, tacie. bardziej martwie o moja przyjaciolke:(:( ona jest daleko na studiach, bardzo martwi sie o mnie. i tez wie juz ze mnie niedlugo straci. nie wiem co mam pisac, chcialam sie wygadac, strasznie mi ciezko. myslalam ze moja smierc bedzie inna. ze bede stara, ona bedzie mnie trzymala za reke. a jestem mloda, i tak naprawde sama. bo tato pracowac musi, a mama lezzy na innym oddziale:(:( boje sie o przyjaciolke ze sobie nie poradzi, ze bedzie plakac, ze ktos ja skrzywdzi a ja nie bede mogla ja obronic.nie chce umierac, chce zyc i wrocic do szkoly, do kolezanek do domu mojego pokoju. :(:(:(:( bojr sie spac, bo moge juz nieobudzic..

rak zoladka nie jest czyms typowym w tym wieku. Mialas badania histopat? Jak gleboko zmiana nacieka sluzowke? jakiej jest wielkosci?

Gość chora16
bede tesknicza nia

jezeli jest mala tak jak mowisz, to spokojnie bedziesz zyc. Ale musisz zgodzic sie na agresywne schematy chemioterapii

Gość chora16
nie jest duzy ale zlosliwy. mam go po mamie, tyle wiem. i mam grupe krwi a, a wtedy czesciej wystepuje. nie wiem o czym pani mowi, nie znam na tym .. cos mowili o wrzodachm, ze z wrzodow czy cos. nie pamietam mam metlik w glowie

Gość kololowaaa
będzie dobrze, pozytywne myślenie daje dużo ale lekarze zrobią wszystko co w ich mocy :) głowa do góry i nie martw się o innych wyśpij się żeby organizm był silniejszy i walczył

Gość chora16
prowo.. heh. nie, nie mysle za wczesnie. bylam na onkologii w lublinie i wiem comowili.. nie moge sie poddac chemioterapi. moj organizm nie wytrzyma tego, to oslabia. mam leki jakies, moze to cos da... ja mam anemie chyba zelazo 2,1

choroba wrzodowa nie rozwija sie w tym wieku, malo tego nawet gdybys ja miala do przemiany nowotworowej musi ona byc PRZEWLEKLA a wiec trwac conajniej pare lat. Zaczelas miec wrzody w wieku 10 lat? Mama karmila cie NLPZ-ami czy co? Mnie nie sciemnisz jestem lekarzem

Gość Mpajpgamw
Kochanie serce sie kraja.. Sluchaj lekarstwem na strach jest modlitwa do Boga! Rozaniec ma wielka moc modl sie i pros a bedzie Ci dane bede sie za Ciebie modlil

Gość Olaaaa!!!
Boże! Jak można pisać prowokacje na takie tematy! Żałosne:( Nie jest Ci głupio?!

Gość Olaaaa!!!
Pewnie nikt nie zwraca na Ciebie uwagi, jeśli to co piszesz o mamie jest prawdą i chcesz skupić uwagę ludzi na sobie tutaj. Dziewczynko- do psychiatry! Jesteś chora i nic nie wiesz na temat choroby?! Psychiatra i już!

Gość chora16
pani jest lekarzem, inni tez salekarzami. nie znam calej przyczyny choroby, i niech mnie pani nie dobija. mialam rozne badania. dwa razy takie ze rurka do gardla i wymiotowalam. rozne inne tez ale to najgorsze. ja znam juz swoja chorobe, nie oklamuje pani , mowie normalnie, ze nie wiem, nie jestem pewna.

Gość kololowaaa
jak prowo to uważaj bo wiesz....czasem można sobie coś wypisać... a do śmiechu by Ci nie było :P

Gość chora16
jutro moze moja sipstra wynik zeskanowac. mam zelazo 2,3 a norma od 12 czy cos. zreszta moja mama ma taka sama. nie jest mi glupio, bo nie klamie. widze ze tu nie znajde nikogo dobrego... dobranoc..

Gość Olaaaa!!!
A na tej onkologii to pozwalają takim małym dziewczynkom przed komputerem po nocach siedzieć?! Biedna jesteś, że musisz uciekać się do takich prowokacji, by zwrócono na Ciebie uwagę...W sumie to mi Cię szkoda.

Gość Olaaaa!!!
Wkurzyłam się max! Jak można kpić z raka! Masz tak niski wskaźnik? To już jesteś nieprzytomna na oiomie! Co Ty tu jeszcze robisz?! Ja pieprze...Jak już robisz prowo to sięgnij trochę do książek medycznych:P

Gość chora16
teraz jestem u siebie w miescie w szpitalu na badaniach. pisze z tel. dobranoc.

Gość chora16
pisze wyraznie : 2,3umol/l