Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradzie miii

czy tak może wyglądać czop...

Polecane posty

Gość doradzie miii

witam jestem was termin porodu mam na 26.10...do dziś nie miałam żadnych oznak zbliżającego się porodu... aż zauważyłam przy każdej wizycie w wc przy podcieraniu się taki galaretowaty śluz przezroczysto- biały coś jak błona ..lecz bez żadnej krwi..nie jest to jedna wielka galaretka z krwią lecz coś w postaci 5-10 cm sznurówki żelowej (jak gluty) i odchodzi mi to po kawałku przez cały dzień..czy to właśnie moze byc ten czop... dodam ze w środę była u lekarza i żadnego zapalenia nie mam....

Gość thftrhrtfhjgfjh
pewnie tak

Gość doradzie miii
skoro nie był zabarwiony krwią to do porodu jeszcze czas..

Gość doradzie miii
czy nikt się więcej nie wypowie..

tak, u mnie też tak to wyglądało. Zaczął odchodzić na tydz. przed porodem i dopiero chyba 1-2 dni przed było w nim troszkę krwi...

Gość pearlinee
to jest czop, ale po jego odejściu poród moze być i za tydziń, dwa

Podobno po odejściu czopa można jeszcze sporo pochodzić zanim zacznie się poród. Tym bardziej, że nie był on u Ciebie zabarwiony. Także ogólnie to można powiedzieć, że wszystko u Ciebie gra ;]

Gość doradzie miii
powiem tak że już ok 2 tyg temu zaczęły mi odchodzić taki śluz lecz nie codziennie i nie w takiej ilości... teraz jest tego dużo...no i boli mnie podbrzusze miesiączkowa..wiem ze jeżeli nie ma krwi w śluzie to moze jeszcze potrwać..

Gość pearlinee
ogólnie pod koniec ciąży jest więcej wydzieliny, wiem że to oklepane ale musisz być cierpliwa :)

Gość doradzie miii
staram się być cierpliwa..bo cóż innego pozostaję najwyżej pochodzę jeszcze 2 tygodnie...

Ja nie wiedziałam jak wygląda czop do chwili porodu ;) Przy porodzie, gdy położna sprawdzała rozwarcie odszedł w kolorze brązowawym.

Jeszcze dodam, że jakiś czas przed porodem odeszło mi coś galaretowatego, ale nie było zabarwione. Myślałam, że to czop, ale to nie był czop.

Gość doradzie miii
jeżeli to nie czop to juz sama nie wiem co to....pozostaje mi czekać na rozwój sytuacji tylko kiedy to nastąpi...

Może bardziej galaretowaty, zwyczajny śluz. Mnie lekarka powiedziała, że u mnie to nie był czop ;) Nie martw się i czekaj spokojnie na poród.