Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skąd te stereotypy że

młoda kobieta i stary facet - stereotypy

Polecane posty

Gość tak ten interes dziala
pewnie jestes skrzywiona psychicznie , mialas zle relacje rodzinne i szukasz "ojca"

Kolejny stereotyp :D Nie miałam złych relacji rodzinnych i nie szukam zastępczego ojca, bo mam już jednego :D

My 30 i 50.

po co komu facet starszy 20lat:o jest brzydszy, slabszy, niedlugo impotent, gorsze plemniki, duzo szybciej umrze, dzieci bedzie samenu trzeba wychowac i mu przewijac pieluchy zdrowa osoba nie bierze sobie partnera w wieku wlasnego ojca, od tego jest ojciec

jestem w wieku byłego premiera Kazia Marcinkiewicza, ale wybacz aż tak okrutny był nie był aby unieszczęśliwiać kobietę 30 letnia, poważnym związkiem, owszem jakiś czasowy romans, jest w tej relacji wiekowej do przyjęcia, ale poważny związek, wybacz......

Brzydszy od kogo? Znam wielu 20-latków brzydszych od mojego męża :D Impotentem nie jest, a jeśli nawet niedługo będzie, to co z tego? Są ręce, usta, zabawki, a seks to nie wszystko (choć go uwielbiam). A choroby i śmierć? Mąż opiekował się mną przez rok, kiedy byłam chora, dlaczego i ja nie mogłabym się nim opiekować? Mogę też jutro wpaść pod autobus ;) bmblondyn - ale dlaczego unieszczęsliwiać? W życiu nie byłam tak szczęśliwa jak teraz z mężem :)

zobaczymy jak bedzie za 10lat:o musisz byc bardzo zdesperowana i miec powazne wady, ze musisz brac sie za drugiego "ojca"

myślałem o życiu w przyszłości.....moja teściowa, miała męża z różnicą wieku około 20 lat, niestety jest juz wdową od kilku lat i czy jest radosna i szczęśliwa, chyba tak, pozbyła się starego pierdziela i dopiero hula sobie po świecie odwiedzając swoje córki, mnie nieznosi organicznie czym bardzo mnie uszczęśliwia.....

Dziewczyny, nie mogę się z Wami zgodzić. Od roku jestem z facetem który jest ode mnie starszy o 17 lat. Jest cudownie, mimo że On nie zarabia milionów, jak większość z Was uważa, jeśli 22 letnia dziewczyna zwiążę się z dużo starszym facetem. Jest rozwodnikiem, i długo oboje czekaliśmy z decyzją co zrobić z uczuciem jakie Nas trafiło. Jeśli któraś z Was się waha, czy związać się z facetem dużo starszym od siebie to ja mogę powiedzieć tylko jedno, lepiej spróbować niż do końca życia wypominać sobie że się tego nie zrobiło. Jestem szczęśliwa i kochana a to chyba w życiu najważniejsze. Pozdrawiam serdecznie :)

Nie jestem zdesperowana, bo miałam do wyboru wielu adoratorów, ale wybrałam męża. Wady? No cóż, każdy ma jakieś. bmblondyn - może nie była z nim szczęśliwa? I nie chodziło o wiek?

nie wierzę, w takie coś, ludzie o tak wyraźnej różnicy wieku są na różnych etapach życia i nic się na to nie poradzi, jeśli na tych samych mimo różnicy wieku, coś jest nienormalnego w ich rozwoju, o tym, że kobieta doścignęła go w rozwoju, nie uwierzę, raczej on pozornie się cofnął w rozwoju, oczywiście, że szkodą dla siebie....

Rozbawiła mnie Twoja wypowiedź. Jednak każdy ma prawo do swojego zdania, nawet jeśli jest tak absurdalne jak Twoje. Myślę że ja i mój J. jesteśmy jak najbardziej normalni, nasze mózgi wykształciły się w pełni, a nasz rozwój nie zatrzymał się na etapie podstawówki... :D Szkoda że niektórzy są tak ograniczeni w swoich osądach, stąd właśnie biorą się STEREOTYPY!

no weź poszukaj sobie w necie wystąpienia byłego premiera Marcinkiewicza i jego Isabel, są na tym samym poziomie rozwoju.....wątpie bardzo...

Gość w wieku 21lat to jestes siksa
nieznajaca zycia, tylko Ci sie wydaje ze jestes dorosla

Nigdy nie powiedziałam że Ci Państwo są na jednym poziomie, ale nie można wszystkich stawiać pod jedną kreskę. Wydaje mi się że jestem dorosła? Hm to ciekawe, myślałam że jak się na siebie zarabia, studiuje, utrzymuje się bez pomocy rodziców, posiada własny kąt to można powiedzieć że jest się dorosłym... Hm, ale pewnie Ty wiesz lepiej... hah

Gość Hmmmmmmmmmmmmmmm:P:P:P
teraz was zaskoczę. Moja własna siostra wyszła za faceta duzo starszego. Ona ma 37 on 70 lat:( Kochają sie i są szczesliwi:/ Ja go akcepstuję bo to szwagier :P Ale na poczatku nie wiedziałam czy mam mówic jemu po imieniu czy moze dziadku:P

tak się złożyło, że moja pierwsza żona była ode mnie 11 lat młodsza,więc wiem z własnego doświadczenia, że nie byliśmy na tych samych etapach rozwoju, inni znajomi, jej młodsi, moi starsi, wspólny język, chyba nie za bardzo....aktualna żona jest minimalnie młodsza i chyba pod względem wiekowym pasujemy do siebie...

Gość moja kosmetyczka
miała męża 12 lat starszego była z nim bardzo szczesliwa niestety zmarł na raka kochała go nad zycie za wczesnie zmarł

Ale dlaczego nie poszliście na kompromis, bmblondyn?

O Boże, tak mi przykro :(:(:(

Gość jinemm
Atomowka, dojrzaly emocjonalnie 39 latek nigdy nie zwiazalby sie z 22 latka:O Tak, wiem, teraz Ci sie wydaje, ze jestes nieziemsko dorosla i wszystko wiesz, ale jak sama bedziesz miala 39 lat, to zobaczysz, ze 22 latkowie beda dla ciebie totalnie innym swiatem. Facet przechodzi kryzys wieku sredniego, chce sobie jeszcze udowodnic, ze moze dzialac na malolaty🖐️

Gość Szuszzzzz
Ja mam 20lat, mój luby32...kasy nie ma, a rozumiemy się dobrze bo...jest niedorozwiniety emocjonalnie:p serio, czasami niezłe potrafi namieszac...ale ma doświadczenie, i mnóstwo swietnych pomysłów , na razie go nie wymieniam

Gość zalezy od lat
bo np kobieta ponad 30 i On ponad 40 doświadczeni niby duzo a jednak nie bo z czasem róznice sie zacieraja TAK jest

Gość nie ma sensu bycie ze starszym
plus czy minus do ok. 5-10 lat jeszcze bywa ok, ale nie tak ogromne jak 15 czy 20 lat, nie ma sensu i na co;]

Gość nie liczą się lata metrykalne
maż i ja w tym samym prawie wieku i było fajnie ale cóż, alkohol padł mu na głowkę, zmiany miażdzycowe, ogniska poudarowe i między nami przepaść, bo on teraz jest mniej więcej w wieku zaniedbanego 75 latka nie da się miło żyć z tak starym mężem ale pewnie są metrykalni 75 latkowie, których mózgi nadają na falach 40 latka i z tym mimo dużej różnicy metrykalnej bedzie sie zyło super, albo jeszcze lepiej

Gość gość
ja uwazam ze maksymalnie 10 lat roznicy wiecej nie ma sensu zazdrosc inny tok myslenia . pamietam jak kiedys pwoiedzial moim rodzicom ze poznalam faceta 20 lat starszego a oni mnie wysmiali doslownie i nawet jak by byl ministrem i nie chcieli by takie ziecia znajomi mi powiedzieli zebym sie szanowala cos w tym bylo :)dzis mam meza roznica jest 7 lat jest ok. Co to za zwiazek kobieta ktora ma 28 lat i facet co ma 50 zenada to naprawde trzeba byc zdesperowanym lub dla kasy to robic ona dla niego to opiekunka niz kobieta do zycia znam wiele takich malzennst szczegolnie litwinek i anglikow baba mloda facet stary rozwodnik ale one to robia dla kasy dla obywatelstwa to jak wygrana na loteri, jest taka jedna babka ukrainka i ona ma meza anglika i kiedys powiedzialam jej ze chociaz jezyka moze sie pouczyc a ona ze go wogle nie rozumie wiec do k***y po co brala slub ale nie musi pracowac obywatelstow dostala zenada

Gość gość
to nie malzenstwo jesli roznica wieku powyzej 10 lat .to juz uklad z jednej albo z drugiej strony, bo powyzej 15-tu to jest tak ze jakby mu sie udal pierwszy numer to bys mogla byc jego corka...